Profile WPC pentru terase, garduri, lambriuri – rezistă la soare? Avantajele lemnului compozit
Terasa si mobilier urban realizate din profile WPC Bencomp
BENCOMP SRL utilizeaza cele mai bune materii prime, materiale si aditivi pentru a oferi clientilor produse rezistente si de calitate.
Rezistenta la razele soarelui si profilele WPC BENCOMP
Este foarte cunoscut faptul ca soarele, datator de energie, sursa de lumina si de viata pentru plante, animale si oameni, are efecte nedorite pentru materialele expuse vreme indelungata la actiunea razelor sale. Este vorba de razele ultraviolete care fragilizeaza si decoloreaza materialele, in special lemnul, dar nu numai. In acest mod se creeaza factori favorizanti pentru aparitia insectelor, a mucegaiurilor si a microorganismelor.
La fel, calitatea materialelor poate fi afectata de vant si de praf, astfel ca pentru protectia impotriva radiatiilor, dar si pentru protectia la vant si praf se utilizeaza, pentru majoritatea materialelor, vopsirea si lacuirea.
Profilele WPC Bencomp rezolva aceasta problema prin aditivarea cu substante speciale. Pentru protectia solara utilizam aditivi UV de cea mai buna calitate, care protejeaza materialul. Din acest motiv, pe intreaga durata de folosire a materialului (indiferent ca e folosit pentru fabricarea de terase, pontoane, garduri, lambriuri utilizate pentru placarea fatadelor de cladiri, sau mobilier urban, nu este necesara vopsirea si nici lacuirea acestuia. Intretinerea se realizeaza foarte usor, cu jet de apa. Daca este cazul, se poate utiliza detergent diluat. Nu se folosesc solventi organici pentru curatarea scandurilor wpc
De retinut ca in primele doua- sase luni de la montaj, in functie de gradul de expunere solara, scandura se va deschide la culoare din cauza radiatiei solare, inainte sa ajunga la culoarea finala. Acesta e un fenomen natural care nu trebuie sa va ingrijoreze, datorat ligniei din faina de lemn, constituentul principal al scandurii de wpc.
Rezistenta la mucegai, ciuperci si paraziti – profilele WPC BENCOMP
Problema mucegaiurilor si a celorlati daunatori este rezolvata in fabrica noastra tot prin utilizarea aditivilor selectionati atent impreuna cu furnizorii nostri pentru maximizarea efectului de protectie. Nu facem rabat de la calitate, chiar daca ingredientele utilizate au ponderea cea mai mare in costul materialelor !
Rezistenta la umezeala si profilele WPC BENCOMP
Doi dintre factorii care afecteaza lemnul cel mai rapid sunt umezeala si apa in exces. Daca nu este protejat de acesti factori, lemnul putrezeste foarte usor iar metalul rugineste. Lemnul compozit este din nou invingator in aceasta competitie, avand o rezistenta sporita in timp fara a avea nevoie de nici un fel de hidrofugare. Plasticul din componenta profilelor WPC este cel care confera aceasta calitate.
Mai mult decat atat, utilizand profilele de WPC in apropierea surselor de apa (piscine, pontoane, stranduri) se elimina riscul de a aluneca, de asemenea riscul de a produce aschii si taieturi pe picioarele goale.
Rezistenta la variatii de temperatura vara-iarna si profilele WPC BENCOMP
Unul dintre avantajele incontestabile ale utilizarii WPC pentru amenajari exterioare este rezistenta la variatiile de temperatura care apar intre cele doua anotimpuri "extreme": vara si iarna. Un aspect important de mentionat aici este necesitatea montarii corecte care sa permita dilatarea si contractarea materialului fara a produce deteriorari in timp (daca materialul nu are loc pentru a se dilata, automat se vor produce curbari ale profilelor) sau a produce efecte estetice neplacute (in urma contractarii).
Din acest motiv recomandam utilizarea instructiunilor de montaj care sunt livrate odata cu profilele achizitionate de la fabrica BENCOMP din Buzau si in care sunt detaliate distantele de dilatare necesare in functie de temperatura la care se efectueaza montajul si temperatura maxima care se poate atinge in sezonul cald in locatia in care se efectueaza montajul.
Pentru persoanele mai putin experimentate in lucrari de tip DIY in gospodaria proprie recomandam sa apeleze la sprijinul unui montator recomandat de producator.
Daca vrei sa afli mai multe despre utilizarile lemnului compozit (WPC) intra pe site-ul nostru www.wpcromania.ro si descopera cat de multe poti sa faci cu acest profil durabil, ecologic si versatil.
Ne poti contacta prin formularul de contact sau ne poti trimite e-mail, mesaj WhatsApp, datele de contact (adrese de e-mail si numerele de telefon mobil) ale tuturor consilierilor nostri de vanzari sunt tot in sectiunea "Contact”.
Foarte multe imagini cu lucrari ale clientilor nostri gasesti – tot pentru inspiratie – pe pagina noastra de Facebook. Daca iti place ce gasesti acolo, da-ne Like si Share!