Mobilier pentru gradina din lemn compozit WPC
Profilele din lemn compozit produse de Bencomp sunt o solutie estetica si de durata pentru confectionarea mobilerului urban si de gradina: banci, mese, cosuri de gunoi, jardiniere impermeabile de mari dimensiuni, foisoare hexagonale, pergole, paravane, imprejmuiri.
Posibilitatea finisarii prin embosare aduce aspectul lemnului compozit foarte aproape de cel al lemnului natural, iar colorarea in masa a profilelor pastreaza infatisarea initiala, chiar si dupa o perioada indelungata de folosire.
Lipsa oricarei intretineri impotriva intemperiilor, posibilitatea prelucrarii usoare a profilelor (cu aceleasi scule ca cele folosite pentru lemn) si rezistenta mecanica ridicata, fac din mobilierul de exterior fabricat din lemn compozit solutia ideala pentru aplicatii publice sau private.
Lemnul compozit vs Lemnul natural
Foarte multi oameni prezinta o oarecare reticienta atunci cand vine vorba despre folosirea unui material inca nou si relativ necunoscut maselor largi, preferand varianta clasica a lemnului natural.
Lemnul natural este, intr-adevar, un material ecologic, cu aspect placut, care poate contura proprietati cat se poate de interesante. Din pacate, marele defect al lemnului natural este faptul ca se degradeaza in timp, avand nevoie de o ingrijire atenta.
Lemnul compozit, in schimb, odata ce este pus in opera va rezista fara probleme, indiferent de factorii externi.
Costurile unui lemn natural de buna calitate sunt similare cu cele ale lemnului compozit, asadar, balanta inclina clar spre acest material nou si interesant. Lemnul compozit surclaseaza lemnul natural, in ce priveste rezistenta mecanica la indoire, rezistenta la umiditate, radiatii ultraviolete, temperaturi joase sau ridicate, mucegaiuri, insecte.
Care sunt avantajele utilizarii profilelor WPC produse de BENCOMP:
- rezistență crescută la umiditate;
- rezistență crescută la radiații ultraviolete;
- rezistență crescută la mucegaiuri, insecte;
- surclasează lemnul natural, in ceea ce privește rezistența mecanică la îndoire;
- nu se fisurează, nu se așchiază, nu putrezește;
- rezistență crescută la variații mari de temperatura (iarnă vs vară);
- ușurință in montaj;
- costuri aproape zero de întreținere;
- nu necesită vopsire sau lăcuire, economisind manopera și costurile vopselurilor de protecție;
- un produs ecologic, obținut din deșeuri de lemn și deșeuri de HDPE (polietilena de înaltă densitate);
- aspect asemănător cu lemnul având durabilitate mai mare.
- nu emite gaze toxice și nu emite substanțe periculoase in mediul înconjurător;
- spre deosebire de produsele laminate (acoperite cu un strat superficial, tip parchet laminat), la care uzura prin frecare impune înlocuirea acestora, profilele de WPC sunt colorate în masă și astfel acest neajuns este eliminat;
- nu-şi modifică semnificativ dimensiunile prin expunere la lumină și căldură, coeficientul de dilatare fiind apropiat de cel al aluminiului.
- uneltele folosite pentru prelucrarea profilelor WPC sunt aceleași cu cele folosite în tâmplărie. Profilele de WPC pot fi ușor găurite sau frezate, debitate cu un simplu fierăstrău circular și fixate cu holzşuruburi.