Reputația unui restaurant este 50% design, 25% calitatea serviciului, iar alt 25% publicitate
Bianca urmează un concept simplu, dar puternic. Crede în ideea de schimbare și în faptul că lumea are nevoie de mai multă funcționalitate decât de frumusețe. Lucrează cu multă culoare, geometrie și texturi. În același timp, consideră că designul interior nu este un stil, ci trebuie sa transmită o poveste, să aibă o identitate, un concept diferit. Bianca lucrează cu palete de culoare de tip monocrom, creând astfel scene teatrale în orice proiect pe care îl realizează.
FORO: În ce mod poate influența arhitectura reputația unui restaurant?
Timeea Bianca Diosi: În anul 2020 cred că designul ocupă 50% din impactul pe care îl poate avea un restaurant, 25% este calitatea serviciului, iar alt 25% îl reprezintă partea de publicitate. Designul unui restaurant evident poate atrage mai mulți turiști, deoarece oamenii din ziua de astăzi caută foarte mult un design diferit, oamenilor le place să facă poze să le pună mai apoi pe Instagram, pe Facebook. Astfel, designul unui restaurant evident atrage mai mulți clienți, iar proprietarii fac astfel un profit mai mare. Deci consider că un design interior bine pus la punct este ceva fără de care nici nu te mai gândești să deschizi o afacere în ziua de astăzi.
FORO: Care este specificul unui proiect din domeniul ospitalității, comparativ cu celelalte categorii de proiecte?
Timeea Bianca Diosi: Un design interior orientat către spații publice/ spații comerciale/ restaurante este mult mai provocator. Trebuie să lucrezi cu materiale inovative, să creezi piese de mobilier cu totul și cu totul diferite de ceea ce ai face în mod normal într-un spațiu rezidențial, iar în același timp trebuie să lucrezi cu lumină, finisaje, culori, texturi.
FORO: Ce așteptări au proprietarii de restaurante de la un arhitect?
Timeea Bianca Diosi: Proprietarii își doresc să aibă un concept nou, diferit, adaptat restaurantului pe care aceștia doresc să îl deschidă: se lucrează complet diferit pentru un restaurant casual comparativ cu un restaurant fine dining. Din experiența noastră, clienții caută întotdeauna să implementeze un proiect diferit care poate fi recunoscut internațional, și nu doar în țară.
Timeea Bianca Diosi va prezenta arhitectura și designul restaurantului Jess din Timișoara în cadrul FORO 2020 – International Forum for Reputation in Hospitality.
Mai multe detalii aici