Rigitherm® - solutia de termoizolare la interior
Confortul termic al unei locuinte este dat nu doar de incalzirea propriu-zisa a locuintei, ci si de folosirea unor materiale cu proprietati izolatoare superioare. De altfel, izolarea termica a devenit o necesitate pentru a da valoare proprietatii prin obtinerea Certificatului de Performanta Energetica (CPE). Acest certificat este necesar proprietarilor atunci cand vand sau inchiriaza o locuinta, contractele incheiate in lipsa acestuia putand fi anulate.
Saint-Gobain Rigips Romania pune la dispozitia celor care doresc sa isi termoizoleze locuinta panourile compuse Rigitherm®, un produs potrivit pentru renovari, oferind izolare termica si o reducere a posibilitatilor de condens. Compus din doua straturi, unul din placa de gips-carton si unul din polistiren expandat, lipite, Rigitherm® reprezinta solutia ideala pentru izolarea termica a peretilor din interior atunci cand izolarea la exterior este practic imposibila.
Panoul Rigitherm® este un produs compus termoizolator eficient cu o suprafata ce se poate finisa usor prin vopsire sau tapetare. Principalele avantaje ale termoizolarii cu Rigitherm® pentru locuitorii la bloc sunt:
- Usurinta: nu aveti nevoie de calificari speciale, Rigitherm® se monteaza usor cu un adeziv pe baza de ciment pentru polistiren;
- Cost redus: uneltele folosite sunt minime: fierastrau, dreptar, nivela, ruleta, cutter, mistrie, gletiera si galeata;
- Termoizolati si finisati peretele dupa cum urmeaza : peretele se curata de tencuiala existenta, se curata de praf, iar placile Rigitherm® pregatite sa corespunda suprafetei peretelui se fixeaza cu adezivul preparat; rosturile se prelucreaza cu pasta Rigips® Super;
- Independenta: nu depindeti de vecini sau autoritati, puteti termoizola cand doriti, indiferent de vremea de afara;
- Confort interior imbunatatit: temperatura peretilor creste simtitor.
Pe langa economia de energie, izolarea termica imbunatateste confortul locuintei pe tot parcursul anului. Izolarea termica a peretilor la interior este o alternativa preferata izolarii pe exterior in cazul:
- apartamentelor de bloc, cand proprietarul doreste o solutie rapida, doar pentru apartamentul sau, stiind ca izolarea termica exterioara presupune timp, cost si efort sporit din partea sa, a vecinilor, a administratorului - cooptarea tuturor vecinilor si implicarea activa a administratorului in pregatirea dosarului, obtinerea aprobarilor necesare de la autoritati, finantarea lucrarii, gestionarea lucrarilor de montare schele si executie termoizolare.
- cladirilor istorice sau a celor cu fatada cu valoare estetica ridicata, in cazul carora se doreste pastrarea fatadei in forma sa initiala sau nu se abroba interventii la fatada.
- cladirilor la care orice modificari ale fatadelor nu sunt posibile din punct de vedere tehnic.
Pentru o casa individuala a carei fatada trebuie pastrata fiind vorba de o casa de patrimoniu sau pentru care proprietarul doreste pastrarea personalitatii cladirii, se poate opta pentru placarea la interior a peretilor fie cu panouri din gips-carton fixate pe o structura metalica si vata minerala, fie cu panourile compuse Rigitherm®. Cu solutia Rigitherm® costurile de materiale sunt mai mici, iar punerea acestora in opera se face mult mai repede, nemaifiind necesara operatiunea de montare separata a structurii metalice si a stratului izolator, el fiind in acest caz gata montat pe placa din gips-carton.
Montaj:
Panourile compuse Rigitherm® se monteaza simplu si usor: se aplica adeziv Rifix Termo pe conturul placii pe suprafata din polistiren expandat in cordon continuu si in 3-6 puncte pe linia mediana a placii. Se fixeaza pe zidarie, se aliniaza cu dreptarul si nivela. Se face racordul placilor alaturate in camp, precum si la colturile incaperii. Se aplica banda de imbinare Rigips® si chit de rosturi Rigips® Super, cu spaclul.
Recomandarea Rigitherm® pentru obtinerea temperaturii minime de confort termic
Recomandarea are la baza proiectul de cercetare derulat de Saint-Gobain Rigips. Datele referitoare la cei mai reprezentativi pereti exteriori pentru constructiile din Romania au fost analizate cu ajutorul programului WUFI®. Acest software, bazat pe cele mai noi descoperiri cu privire la difuzia vaporilor si transferul de umiditate in materialele de constructie, permite simularea comportamentului higrotermic al unei constructii in mai multe straturi, in conditiile climatice naturale. WUFI® este un acronim pentru Wärme Und Feuchte Instationär - care, tradus, inseamna transferul de caldura si de umiditate. Rezultatele obtinute au evidentiat lipsa riscului de crestere a umiditatii in straturile componente ale peretelui izolat termic cu oricare dintre cele trei tipuri de panouri Rigitherm® 20 PS, 40 PS sau 60 PS.
1 p
1 p
1 p