Romania gazduieste pe 3 martie forumul international pentru calitatea spatiului educational
"Nevoia de educatie ca materie prima pentru constructia viitorului Romaniei este evidenta si indiscutabila”, spune arhitectul Serban Tiganas, Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania si Chairman al forumului international pentru calitatea spatiului educational, gazduit de Romania pe 3 martie, la Bucuresti.
Building Education Bucharest International Forum 2016 va reuni peste 250 de invitati din 11 tari, specialisti in educatie, lideri, manageri si investitori din domeniu, reprezentanti ai mediului privat si institutional, arhitecti, furnizori de solutii si de tehnologii, care vor aborda calitatea spatiului educational si modul in care aceasta influenteaza calitatea actului educational.
Directori de gradinite, scoli, licee si colegii nationale, inspectori scolari generali, decani ai facultatilor de arhitectura, rectori si prorectori ai principalelor universitati din Romania vor lua parte la cele 5 sesiuni plenare al forumului si la dezbaterea finala realizata in parteneriat cu TVR 1, la care sunt invitati profesionisti si responsabili din educatie si din arhitectura. La dezbaterea „Parteneriat pentru educatie” a confirmat prezenta Consilierul Prezidential pe Educatie, Ligia Deca, si sunt asteptati reprezentanti ai guvernului.
Prima sesiune a forumului este despre dialogul dintre profesiile educatiei si cele ale construirii spatiului, avandu-i ca invitati speciali pe Dr. Wendy Pullan, directorul Departamentului de Arhitectura al Universitatii Cambridge, din Marea Britanie si pe arhitectul David Green, sef al departamentului pentru invatamant superior al cunoscutei firme americane de arhitectura, Perkins+Will, infiintata in 1935 si cu un portofoliu impresionant de proiecte din domeniul educatiei. In aceeasi sesiune, Phil Baty, editorul Times Higher Education Rankings, Clasamentul Mondial al Institutiilor de Invatamant Superior, va vorbi si despre rolul spatiului educational in reputatia universitatilor.
Sesiunea a doua prezinta viziunile birourilor internationale de arhitectura asupra spatiului educational. Reprezentatii unor firme cunoscute de arhitectura precum Zaha Hadid Architects sau UN Studio vor conferentia in cadrul sesiunii „Building Education”. Jan Schellhof, de la UN Studio, va vorbi despre campusurile educationale ca mici orase creative.
Sesiunea a treia este dedicata liderilor scolilor internationale. Dintre vorbitori: Dr. Robert Brindley, Directorul Scolii Americane, Joanne Puddy-Wells, Directorul Scolii Britanice din Bucuresti si Simona Baciu, Presedinte si Fondator Transylvania College din Cluj-Napoca.
Sesiunea a patra prezinta 4 studii inedite de caz si colaborari de succes dintre clienti/beneficiari si arhitecti pentru constructia de scoli. Vor fi prezentate exemple din Finlanda, Rusia, Marea Britanie si Romania. Echipa din Finlanda, alcatuita de directorul scolii, Hanna Sarakorpi si arhitectul scolii, Väinö Nikkilä, va prezenta Saunalahti School sau „Scoala Viitorului”, cum a numit-o mass-media internationala. O alta echipa formata din Mark Sartan, coordonatorul proiectului din Rusia si arhitectul danez Carsten Primdahl, va prezenta „Smart School”, un campus scolar de 20 de hectare, pentru 1040 de elevi, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, proiect care a castigat la finalul anului 2015 concursul international de arhitectura lansat de Rusia. Echipa din Marea Britanie: Helen Dorfman, directorul, si Lukas Ochendal, arhitectul scolii, vor prezenta Scoala Burntwood, desemnata de Royal Institute of British Architects cladirea anului 2015 in Marea Britanie.
Alaturi de invitatii din educatie si din arhitectura, partenerii Building Education Bucharest International Forum 2016 vor prezenta solutii pentru calitatea spatiului si a actului educational: Viorel Niculae, de la Menatwork, Lucian Caprarin, de la Saint-Gobain si Ela Moraru, de la Google Romania.
“Care este viziunea si care sunt proiectele sustenabile care conduc spre educatia de care avem nevoie? Ce influente şi interferente exista intre educatie şi spatiul dedicat? In ce masura are nevoie educatia de spatii special dedicate? Ce fel de spatii? Unde ne situam in prezent şi care sunt provocarile viitoare? Care sunt problemele din Romania legate de spatiile pentru educatie? Cum ar trebui abordate aceste probleme, pentru solutionare? Cum ar trebui sa fie scoala viitorului ?” Acestea sunt doar o parte din numeroasele intrebari tematice la care isi propune sa raspunda forumul international pentru calitatea spatiului educational din 3 martie.
Building Education Bucharest International Forum 2016 face parte din seria de proiecte de comunicare dedicate calitatii spatiului medical si educational, alaturi de Building Health Bucharest International Forum 2015, proiecte initiate de ORDINUL ARHITECTILOR DIN ROMANIA si BORO PR & COMMUNICATION.
Partenerii si sustinatorii evenimentului sunt:
Master Partner: Menatwork
Partener: Saint-Gobain Construction Products, Rigips Business Unit
Travel Partner: Eximtur Business
Sustinator: Velux
Print Partner: Didactica Publishing House
Cu participarea: Times World University Rankings
Prezentat de: TVR 1
Recomandat de: SpatiulConstruit.ro
Parteneri de comunicare: Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania si British Romanian Chamber of Commerce
Parteneri educationali: British School of Bucharest, American International School of Bucharest, Transylvania College, International School for Primary Education, de-a arhitectura
Parteneri media principali: Agerpres, Radio Romania Actualitati, Zeppelin, Tehnica Instalatiilor
Partener creativ: TIB
Web development: 360 Design Office
Official Car: Hyundai, prin Tiriac Auto
Evenimentul va avea loc joi, 3 martie 2016, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, Sala Le Diplomate, incepand cu ora 09:00. Accesul este exclusiv pe baza de invitatie. Pentru acreditarile de presa: education@borocommunication.ro
www.building-education.ro
www.facebook.com/SpatiulEducational
„ORDINUL ARHITECTILOR DIN ROMANIA cuprinde toti arhitectii cu drept de semnatura din Romania, pe cei care activeaza temporar in Romania, precum si stagiarii sau alti arhitecti care sunt implicati in administratii, educatie sau lucreaza in diferite birouri sau institutii. Ordinul Arhitectilor din Romania este organizatia care reglementeaza, gestioneaza si reprezinta profesia de arhitect in Romania, fiind abilitat prin lege in acest sens. Ordinul Arhitectilor activeaza ca un generator de proiecte si partener pentru cei care sunt interesati si pot contribui la dezvoltarea culturii mediului construit, pentru o calitate a vietii mai buna in Romania”.
BORO PR & COMMUNICATION este o agentie de comunicare in grupuri tinta. Proiectele noastre de comunicare se adreseaza in principal profesiilor si abordeaza domenii prioritare precum educatie, sanatate, agricultura sau turism. Proiectele anului 2016: Building Education Bucharest International Forum, FORO – Romanian International Tourism Forum, Building Health Bucharest International Forum, RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum, ROHO – Romanian Hospital Convention.