Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sali de conferinte, mai putin obisnuite

Sali de conferinte, mai putin obisnuite
Avand la dispozitie niste investitori dornici sa sporeasca randamentul propriilor angajati sau sa faca impresie buna la public, orice arhitect angajat in amenajarea unor sali de conferinte da tot ce are mai bun. Insa mijloacele suficiente nu sunt... suficiente pentru a provoca pe cineva sa faca lucruri atipice. De la ergonomie pana la originalitate e un pas destul de mare. Pe care unii insa il fac, incurajati de niste clienti care stiu sa isi puna in valoare brand-ul.

 

 

Sali de conferinte, mai putin obisnuite

Astfel, se asigura frezarea precisa a peretilor unei gauri inclinate facute in lemn pentru a obtine un montaj perfect. Structura varfului care despica substratul din lemn ofera o protectie excelenta impotriva fisurii materialelor fixate, care va permite sa reduceti semnificativ potentialul de deseuri. Acest lucru face, de asemenea, posibila omiterea pre-gauririi in materialele ce trebuie fixate. Cu toate acestea, cea mai importanta caracteristica este inaltimea proiectata meticulos a lamelor de gaurire transversale, direct adiacente varfului surubului. In loc sa taie in lemn, acestea il despica, formand o gaura cu un diametru perfect si protejand lemnul impotriva crapaturilor. In plus, astfel se impiedica infundarea filetului si a orificiului. Secretul suruburilor consta in diferenta dintre taierea si frezarea gaurii impreuna cu imprastierea fibrelor care, in acest caz, revin cat mai aproape posibil, la aranjamentul initial, fara ca structura lemnului sa fie deteriorate. In timpul acestui proces, fibrele se strang suplimentar in jurul surubului, crescand si mai mult rezistenta imbinarii si capacitatea de incarcare.

Pentru un confort de instalare imbunatatit, toate suruburile sunt instalate cu biti de impact RAWLPLUG.
Geometria conica a prinderii Torx, cu un design unic ce ofera o toleranta minima, va permite sa fixati bitul mai sigur si mai precis, iar acest lucru usureaza ghidarea surubului in mod corespunzator si declanseaza efectul de imbinare perfecta intre biti si surub, care se regasesc intr-o gama variata de diametre, impiedicand iesirea bitului din prinderea Torx sau caderea acestuia.

In solutiile Rawlplug, aceasta problema specifica a fost rezolvata suplimentar in asa fel incat sa reduca numarul de dimensiuni ale bitilor in intervalul diametrelor disponibile ale suruburilor. In consecinta, aproape 90% dintre suruburile PROCUT pot fi instalate cu doi biti. Exista vreun expert care nu ar aprecia o astfel de simplitate combinata cu fiabilitate maxima intr-o solutie de fixare?

 

Pe toata lungimea surubului - fiecare centimetru isi demonstreaza profesionismul

 

In constructia caselor din lemn, precum si in diferite lucrari de finisare, folosind lemn si materiale similare, si chiar si in lucrarile de bricolaj care au devenit atat de populare, versatilitatea unuia si aceluiasi produs, care poate fi folosit mereu, este un avantaj enorm. Acest lucru nu numai ca face deciziile de cumparare mai rapide, fara a fi nevoie sa alegeti dintre mai multe fixari diferite, dar va permite si sa reduceti semnificativ gama de consumabile necesare pentru lucru, reducand astfel costurile generate.

Surubul R-PTK de la Rawlplug este un model de fixare universala – excelent pentru instalarea elementelor structurale sau pentru imbinarea componentelor din lemn de diferite tipuri, acoperind astfel o gama variata de potentiale aplicatii. Datorita acestui lucru, consumatorul poate sa-l foloseasca in majoritatea lucrarilor efectuate in diferite materiale, inclusiv la instalarea elementelor structurale din lemn, montarea capriorilor pe pane de acoperis sau construirea de pergole, copertine si foisoare. Designul surubului asigura instalarea curata si fiabilitatea fixarii, iar forma capului tip saiba este destinata transferului de sarcini crescute. Acest lucru face ca surubul sa se potriveasca pentru o gama de materiale exceptional de larga, precum PAL, lemn, cherestea, cherestea laminata lipita, OSB. Iar surubul R-PTK este certificat pentru utilizare in toate acestea. In plus, selectia larga de dimensiuni disponibile il face sa fie o solutie de care niciun specialist nu se poate lipsi. Ca adevarat expert in categoria elementelor de fixare, Rawlplug acorda o atentie deosebita nevoilor profesionistilor care reprezinta fiecare segment al industriei constructiilor.

Si in ceea ce priveste elementele de fixare pentru lemn, aceasta atentie se manifesta in suruburile filetate R-PVS si R-PVZ si R-PCZ cu filet dublu. Primele doua sunt destinate in special pentru diferite tipuri de armaturi in structuri mari din lemn si sunt utilizate, in principal, in cladiri de expozitii, birouri, recreere, sport, cladiri industriale sau agricole.

Cand sunt construite astfel de structuri, grinzile glulam sunt intarite cu suruburi cu filet complet. Pentru alegerea adecvata a elementelor de fixare si aranjarea lor adecvata in structuri, inginerii Rawlplug au dezvoltat aplicatia EASY FIX – Lemn, care permite arhitectilor, designerilor, antreprenorilor si tuturor celorlalti utilizatori sa aleaga elementele de fixare potrivite pentru fiecare aplicatie. Aici gasiti si parametrii necesari pentru montarea corecta a suruburilor cu filet dublu R-PCZ, a caror calitate este demonstrata deja in montarea indirecta a materialelor termoizolante pe capriorii acoperisurilor inclinate. Deja mentionate, R-PVZ si R-PCZ reprezinta un grup special de elemente de fixare. Caracteristica comuna este capul surubului de o dimensiune redusa, ce se dovedeste in mod deosebit util la instalarea suruburilor in lemn. Asta face ca gaura realizata de instalarea surubului sa fie aproape invizibila, contribuind la calitatea vizuala a suprafetei, in timp ce filetul asigura o rezistenta mecanica ridicata in imbinarile realizate cu aceste fixari.

Sali de conferinte, mai putin obisnuite
Faza I
Faza I
Faza I
Faza I

Concursul internațional de soluții „Parc Lacul Morii” organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR) în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala București pentru Sectorul 6 la finalul lui 2022 a avut ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea amenajării viitorului Parc Lacul Morii din București.

Faza II
Faza II

Contactul de proiectare a fost atribuit echipei de la Metapolis Architects.

”Am căutat o soluție de amenajare coerentă, integrată, a zonei, în acord cu potențialul său și redarea ei către comunitate. După atribuirea contractului de proiectare echipei câștigătoare - Metapolis Architects - și realizarea proiectului tehnic, iată că ajungem și la partea mult așteptată de noi toți: implementarea”, spun reprezentanții OAR.

Faza II
Faza II
Fluture
Fluture
Interior Papiliorama
Interior Papiliorama
Luminator Vario- Therm
Luminator Vario- Therm
Luminator
Luminator
Sisteme fotovoltaice cu modul fotovoltaic bifacial montat pe verticală
sursa: Thomas Baumann,Hartmut Nussbaumer,Markus Klenk,Andreas Dreisiebner,Fabian Carigiet,Franz Baumgartner: Photovoltaic systems with vertically mounted bifacial PV modules in combination with green roofs
Sisteme fotovoltaice cu modul fotovoltaic bifacial montat pe verticală

Sistemul agrivoltaic pe acoperiș este o altă soluție inovatoare pentru a răspunde provocărilor legate de urbanizare și de producția de alimente. Având în vedere că spațiul de teren disponibil pentru agricultura tradițională este limitat, acoperișurile nefolosite ale clădirilor oferă un potențial vast pentru cultivarea alimentelor. Agrivoltaica pe acoperiș duce acest concept mai departe prin integrarea panourilor solare în sistemele de agricultură pe acoperiș. Această abordare reciproc avantajoasă permite plantelor să răcească prin evaporare panourile solare, în timp ce panourile solare umbresc parțial plantele de radiațiile UV și de temperaturile extreme din mediile de cultură adesea limitate de apă de pe acoperișurile verzi. Protecția pe care o oferă panourile solare încetinește rata de utilizare a apei de către plante, ceea ce, la rândul său, reduce stresul provocat de secetă asupra culturilor alimentare.

Panourile solare pot, de asemenea, să protejeze culturile de condițiile meteorologice extreme și să genereze simultan energie electrică. Beneficiile potențiale ale instalațiilor agrivoltaice pe acoperișuri includ creșterea rezilienței sistemelor alimentare urbane, extinderea producției de energie regenerabilă și reducerea consumului de apă.

Combinarea acoperișurilor verzi, a panourilor fotovoltaice și a agriculturii pe acoperișuri oferă soluții inovatoare la provocările cu care se confruntă zonele dens urbanizate. Prin integrarea acestor tehnologii, orașele contribuie la producția de energie electrică inteligentă, conservarea biodiversității, îmbunătățirea gestionării apelor pluviale, reglarea temperaturii și îmbunătățirea spațiilor urbane. Cu o abordare holistică a proiectării, peisajele de pe acoperișuri pot avea, de asemenea, o mare valoare experiențială. Pe lângă serviciile ecosistemice și producția de energie, peisajul verde al acoperișurilor poate oferi, de asemenea, frumusețe și expresii culturale cu calități estetice și recreative.

"Având în vedere mărimea impactului pozitiv generat în raport cu costurile, infrastructura ecologică este probabil cea mai simplă și mai eficientă inițiativă pe care o putem lua pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a orașelor noastre."

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.