Saune cu aburi
DILEMA 1 - „Baie de aburi“ zidita sau modulara?
DILEMA 2 - „baia de aburi“ preferata de femei?
Fara discutie ca sauna cu aburi sau „baia de aburi“ cum este corect denumita, nu a fost o traditie milenara in Romania, desi romanii, prin cucerirea Daciei, ar fi adus in zona acest obicei – vezi Herculaneum.
Ulterior, influenta Otomana a adus si ea in Romania si obiceiurile musulmane ale „hammamului“ – baia de aburi turceasca.
Oricum, in zilele noastre, sa zicem in ultimul secol, saune cu aburi existau doar pe la „baile comunale“ aflate prin orase mai mari sau in statiuni balneare.
Abia in ultimi 20 de ani, prin calatoriile romanilor in Europa si in lume si prin cresterea intelegerii fata de un stil de viata sanatos, sauna cu aburi, pe langa alte tipuri de saune, a patruns si in casele noastre. Deci, deocamdata inca invatam ce se face, cum sau cand se face si mai ales de ce ! www.saune-tylo.ro
Pentru inceput dorim sa va ajutam cu alegerea potrivita a unei „bai de aburi“. Avem 2 alternative : ZIDITA (de tip hammam) sau MODULARA.
„Zidita“ nu face altceva decat sa imite modelul bailor romane sau turcesti care, desigur, erau potrivite si utile incepand de acum 2-3000 de ani. Dar oare se mai potrivesc cu epoca actuala in care traim ??
Dezavantajele majore ale bai de aburi zidita ar fi urmatoarele:
- Cheltuieli operationale mari, mai ales pentru locatiile publice, unde generatorul de aburi trebuie sa functioneze continuu. Asta pentru ca, fiind construite din beton, piatra, gresie, faianta – absorb si pierd multa energie calorica, baia trebuind sa fie mai intens si mai mult timp incalzita;
- Degradare accelerata – dupa cum am amintit mai sus, incinta se construieste si decoreaza cu gresie, faianta sau piatra – suprafete propice „condensului“ si deci, apa care se formeaza, ataca in timp scurt cimentul care leaga aceste placi. In plus, orice denivelare a peretilor sau intre placi, la colturi, etc. – ofera aburilor alte suprafete unde se condenseaza apa si se dizolva cimentul.
- Operare greoaie, incetinita – mai ales in situatiile locatiilor private, unde baia de aburi se foloseste eventual 1 data pe saptamana. Pentru a incalzi si umple incinta pana la 100% aburi, este nevoie de un timp indelungat. Subliniem si atragem atentia ca o „baie de aburi“ TREBUIE sa aiba Umiditatea 100% pentru a evita condensul, apa, formarea mucegaiului, aparitia reumatismului, etc.
In ceea ce priveste baia de aburi „Modulara“ desigur, este o adaptare civilizata si functionala a vechiului mod de imbaiere, la actualele cerinte ale societatii.
Deci, se pastreaza functia de baza – ABURII –dar se micsoreaza cu 30% costurile de operare, se elimina degradarea si Costurile de Intretinere si - se reduce la 15 minute umplerea incintei cu aburi. Nu-i rau, nu ?! www.saune-tylo.ro
O sauna modulara se livreaza ca segmente si module de pereti, tavan si mobilier, care se asambleaza la locatia clientului in 24 de ore.
Materialul din care se confectioneaza o sauna modulara – de exemplu la TYLO (www.saune-tylo.ro ) producatorul suedez, este un material special plastic alb de Densitate mare, turnat in vid pentru a elimina orice pori sau goluri.
Dat-fiind acest tip de material, sauna se curata si intretine usor.
In plus, acest tip de saune se preteaza la orice Accesorii de tip „Spa“ cum ar fi de exemplu „peretele fatza de acces - integral din sticla“, sistem de terapie prin culori, dispenser de arome, dus interior de serviciu, etc. sau sistem automat de higienizare pentru saunele publice (http://www.saune-tylo.ro/baie-de-aburi/optionale-pentru-baia-cu-aburi-terapie-prin-culori.php ).
Si nu uitati: generatorul de aburi este piesa principala intr-o baie de aburi – trebuie sa faca aburi in max. 10 minute, trebuie sa reziste 4-5 ani, trebuie sa fie Servisat usor si ieftin – dar despre asta vom vorbi altadata!
In ceea ce priveste a doua DILEMA, considerand numai temperatura de operare, putem deja sa facem o scindare a categoriilor de utilizatori si anume: la sauna BAIE DE ABURI- majoritar preferata de femei, temperatura nu depaseste 55-60º C – fiind temperatura aburilor ce vin din generatorul de aburi in schimb ce, la saunele clasice Traditionale – preferate de barbati temperatura se ridica pana la 80-90ºC si chiar peste 110ºC (http://www.saune-tylo.ro/saune-traditionale/gama-clasic-lemn-conifer-polar.php ). In plus, actiunea delicata a aburilor asupra pielii este mai cautata de femei, mai ales cand se combina cu terapia cu arome terapeutice.
Odata cu aparitia locatiilor Spa, fie in orase (day Spa), in hoteluri (Wellness Spa), in localitati turistice (resort Spa) sau in Centre de Sanatate (Medical Spa) – aceste saune cu aburi au devenit o functie obligatorie in oferta. Necesare in multe procedee cosmetice, ca terapii in preventia si tratarea unor boli, ca masuri post-operatorii in sport si medicina, etc. – baile de aburi ne aduc numai lucruri pozitive in viata de zi cu zi!
Acum ramane la alegerea si decizia Dvs. – clientii, sa hotarati ce va trebuie si ce va place. Va uram SUCCES !
Swedish Business Club SRL
Contact: Gregoriev Cezar
Phone: +40/ 21 3356010
Mobile: +40/ 722 368037
E-mail: info@fitness.com.ro, office@tylo.ro
Web: www.saune-tylo.ro www.fitness.com.ro