Sauna in conceptul de Spa
Conceptul de Spa a aparut in ultimi ani si in Romania si s-a impus datorita cererii masive de relaxare si refacere a energiei vitale. Intensitatea activitatii atat mentale cat si fizice, pe de-o parte, precum si timpul liber din ce in ce mai scurt, pe de-alta parte, au facut necesara o reabilitare rapida si de calitate - cum este o sesiune de Spa.
Sunt multe componente care fac parte din acest concept si care imprumuta ceva principii din practica orientala, iar cele mai cunoscute, poate, sunt sauna si masajul.
Indiferent de varsta sau ocupatie, saunele sunt ideale pentru cresterea imunitatii, eliminarea starilor de raceala, detoxificarea organismului, efectul relaxant putand avea chiar si un efect afrodisiac.
In mod traditional, aceste saune sunt instalate in casa fiecaruia dar, in ultimii zeci de ani, aceste saune se regasesc aproape in toate locatiile Spa, in cluburile de fitness, saloane de frumusete, hoteluri, cluburi sportive.
Se face o diferentiere clara intre saunele uscate, unde temperatura de folosinta ajunge frecvent in jur 95 º C, si saunele cu abur, unde se pastreaza temperatura aburilor in jur de 55 º C.
Exista saune uscate traditionale, saune cu aburi, saune Infra si saune mixte de tip SPA - li se mai spune si «wellness» sau «soft» , care includ intr-un singur modul atat o sauna uscata cat si una umeda, lasand utilizatorului, in functie de propria rezistenta sau de scopul sesiunii de sauna, alegerea.
Constructia acestor saune de catre firma suedeza TYLO, a fost indelung imbunatatita, din decursul celor 65 de ani de activitate. La saunele uscate, peretii sunt dublati cu lambriuri din esente tari, cu imbinari etanse. La interior, fiecare incapere este lambrisata in lemn de plop american, anin, frasin sau conifer suedez, esente de lemn indelung tratate inainte de punerea in lucru. Toate suprafetele de sticla (usa, geamuri, pereti intregi) folosite in cabina de sauna sunt din geam securizat de 8 mm, iar incalzitoarele ating temperatura dorita in max. 20 de minute.
La fel, la saunele cu abur, peretii, banchetele si tavanul sunt confectionate dintr-un material ECO turnat in vid, deci compact si fara goluri, pentru a elimina posibilitatea aburilor de a eroda; cu scaune in forma de alveola si, optional, segmente de serviciu pentru sampon sau sapun, ofera un confort poate neasteptat intr-o sauna. Optional, sectiunile de pereti din sticla au un scop estetic dar si functional, eliminand complet senzatia de “claustrofobie”, facand posibila si urmarirea unui monitor TV din afara saunei.
Designul elegant, specific scandinav, include si iluminarea in consola exterioara sau in spatele banchetelor, pe unul dintre pereti, precum si multe zeci de optionale, de ex: galeata si lingura de lemn traditionale, clepsidra, termometrul, aromele si uleiurile de sauna, terapiile cu lumina colorata si multe, multe alte accesorii care fac farmecul unei sesiuni in sauna.
In functie de dorintele clientilor, saunele se pot realiza desigur si pe “comanda”, in diferite forme si marimi si din mai multe tipuri de lemn. O sauna poate fi instalata in orice camera din casa, din pivnita si pana la mansarda, unde ai spatiul necesar si unde ai acces la current electric (220 V/380), scurgere apa si posibilitatea de aerisire.
Se recomanda ca instalatia electrica sa fie facuta de un electrician autorizat (echipa montaj TYLO), iar toate componentele saunei sa fie comandate la acelasi furnizor - TYLO - pentru a nu se crea disfunctiuni si pentru a evita riscul la incendii.
Garantiile oferite de producatorul TYLO sunt de 5 ani pentru incalzitoare si 5 ani pentru camerele de sauna.
Obiectul este ascuns