Schimbări mici care fac diferențe mari în amenajări
Iata cum cateva mici schimbari de design pot face o mare diferenta in locuinta ta:
Adauga un accent de culoare pe perete. Pentru a schimba dramatic aspectul camerei fara a cheltui o gramada de bani, coloreaza un perete din incapere cu o culoare puternica. O pata de culoare va atrage imediat privirea tuturor vizitatorilor si iti va schimba si tie starea de spirit.
In cazul in care alegi acest detaliu trebuie sa ai in vedere pe ce perete vei folosi accentul de culoare. In camera de zi, un perete colorat va arata intotdeauna bine daca pe el se afla si rafturi incorporate, iar in dormitor, peretele unde vei sta cu capul este cel mai indicat pentru o vopsire mai accentuata.
In functie de preferinte trebuie sa alegi si culoarea care crezi ca se potriveste. Poti opta pentru culori mate, dar si pentru culori stralucitoare sau neutre cum ar fi maro sau negru.
Variaza textura accesoriilor. Textura pe care o alegi poate sa faca cu usurinta diferenta intr-o camera. Alege sa ai in camera perne, paturi, detalii care sunt in diferite tesaturi si nuante, ele pot adauga un plus de valoare incaperii. Cauta intotdeauna sa vii cu elemente suplimentare care te-ar ajuta sa infrumusetezi camera, in felul acesta nu te vei plictisi de casa ta. Muta accesoriile pe care le detii deja in camere diferite si actualizeaza constant camera.
Acorda atentie iluminatului. Vei avea nevoie de iluminat in toate colturile camerei, dar incearca sa eviti o lumina care ar strica intregul aspect al camerei. Opteaza pentru lumini de perete si lumini de podea, in felul acesta iluminatul nu este concentrat intr-un singur loc si se raspandeste intr-o lumina uniforma in toata camera.
Exista patru tipuri distincte de iluminare pe care le poti incorpora intr-un spatiu.
Lumina naturala- orice lumina care intra in casa din exterior prin intermediul usilor si ferestrelor;
Lumina ambientala- orice lumina care este menita sa lumineze intreaga camera, de obicei dintr-o sursa de varf, o lumina din tavan;
Lumina de accent- o sursa de lumina ce are rolul de a evidentia o particularitate a camerei;
Lumina de lucru- tipul de lumina utilizat pentru un anumit scop, cum ar fi lampi de birou sau lumini de citit;
In mod ideal, o camera implica o combinatie a acestor surse de lumina.
Stabileste-ti un stil de amenajare. Intr-o casa mereu va exista mobilier precum mese de cafea, fotolii, scaune, rafturi incorporate, alege-le astfel incat sa se potriveasca intre ele si sa nu fie diferente majore din punct de vedere vizual. Acorda importanta si accesoriilor pe care le alegi, pozitioneaza-le corect si in functie de dimensiune si culoare.
Daca ai nevoie, poti cauta intotdeauna o sursa de inspiratie de design, asa vei stii de unde incepi.
Indiferent de stilul personal, la un moment dat, probabil ca vei dori sa schimbi lucrurile. Cand ajungi in acel moment, nu este nevoie sa astepti pana cand economisesti suficienti bani pentru a reface intreaga camera. Chiar si profesionistii spun ca schimbarile de design mici pot face diferente mari intr-o incapere.