Se deschide muzeul de spionaj Spyscape!
In interior sunt instalate tobe de otel inoxidabil pentru a gazdui o expozitie tematica axata pe supraveghere, inselaciune si operatiuni de informare. Un amestect de sticla afumata, ciment din fibra de uz individual, panouri acustice gri, otel lustruit din oglinda si o lumina slaba, toate au fost alese pentru spatiile din jur, pentru a crea o atmosfera cat mai intunecata si misterioasa.
Muzeul Spyscape ofera o experienta interactiva multi-senzoriala, in care vizitatorii pot pretinde ca sunt spioni pentru cateva momente. Aventura incepe la sosire, atunci cand fiecare vizitator este prezentat cu o banda de identitate cu campuri electromagnetice, care este ulterior folosita pentru a-si urmari calatoria.
Inainte de toate, un videoclip de prezentare, care se joaca in zona centrala a muzeului ofera mai multe informatii despre inteligenta secreta, inainte ca oricarui jucator sa i se atribuie unul dintre cele 11 roluri, de la spion pana la agent de manipulare, criptolog, haker sau analist de informatii.
Urmatoarele activitati se desfasoara intr-o cabina de interogare, cu detectoare pentru a putea “invata arta si stiinta minciunilor”, dar si o camera cu o protectie de 360 de grade a imaginilor CCTV, a camerelor de filmat inregistrate, care imita o adevarata misiune de supraveghere. Tot aici, vizitatorii sunt programati atunci cand intra intr-o camera de tuneluri laser.
Printre celelalte facilitati ale muzeului, mai exista o cafenea, un magazin de carti cu peste 1.000 de carti rare despre spionaj, dar si un magazin plin cu gadget-uri de spionaj si tehnologie inteligenta. Exista, de asemenea, mai multe spatii de evenimente, care pot gazdui petreceri private pentru mai mult de 600 de persoane.
Dupa ce a castigat recent premiul pentru Designul Anului 2018 cu Muzeul National de Istorie si Cultura Africano-Americana, din Washington DC, arhitectul britanic David Adjaye lucreaza la designul mai multor muzee din toata tara.