Sfaturi de organizare, camera cu camera - II
Continuand prezentarea inceputa acum doua saptamani, pe care o puteti citi aici, va prezentam noi sugestii pentru organizarea realizata camera cu camera. Si deoarece data trecuta am trecut in revista camere precum bucataria, baia, dormitorul si camera de zi, astazi ne vom concentra asupra camerelor copiilor, birourilor de acasa si garajelor.
Foto: Amy Peltier Interior Design & Home
Camera copilului
Depozitare simplificata
Aceasta sugestie se potriveste mai ales pentru situatiile in care jucariile mici devin o probema. Se pot pierde usor, cei mici nu le strang dupa ce se joaca, iar dumneavoastra va intrebati cum sa va mai usurati munca. Raspunsul vi-l dam noi: alegeti suporturi cu buzunare, din material textil, pe care sa le agatati de usa de la intrarea in camera. Scrieti ce jucarii veti depozita pe etichete, apoi atasati-le de buzunare. De acum inainte va fi mult mai usor atat sa gasiti jucariile mici, cat sa le si strangeti.
Fiecare lucru la locul lui
Cea mai bun raspuns la intrebarea “Unde mai pun si asta?” ramane intotdeauna “La locul lui!”. Cei mici desfasoara o gramada de activitati pe parcursul unei zile, si trec de la una la alta atunci cand nici nu va dati seama! Asigurati-va deci ca le oferiti spatii de depozitare pentru toate activitatile pe care le desfasoara. Alegeti cutii, cosuri sau alte solutii pe care cei mici le pot transporta cu usurinta si pozitionati-le in locuri la care ei pot avea acces.
Aranjati-le in functie de inaltimea copilului
Copiii nu ar trebui niciodata sa ii roage pe cei mari sa ii ajute sa ajunga la lucrurile pe care le folosesc in mod uzual, asadar nu amenajati camera copilului cu mobilier foarte inalt, la care cel mic sa nu poata sa ajunga! In caz ca nu puteti lasa totul la indemana copilului, depozitati lucrurile folosite cu regularitate in spatiile accesibile lui, iar cele care nu sunt o prioritate (cel putin nu la momentul respectiv) depozitati-le dupa cum doriti.
Biroul de acasa
Prioritatile
Asezati deasupra biroului doua afisiere (din lemn,carton sau pluta), si notati pe unul dintre ele planurile pe care le aveti de indeplinit in urmatoarele 24 h, iar pe celalalt tot ceea ce tine de planurile pe o perioada mai indepartata. Etichete autoadezive sau hartii prinse cu pioneze, alegeti orice metoda doriti atat timp cat rezultatul este cel dorit.
La indemana
Mobilierul de birou va fi intotdeauna dotat cu un numar mare de rafturi si sertare; sfatul nostru este ca pe cele pozitionate cel mai aproape de scaunul de birou, asadar de dumneavoastra, sa le umpleti cu corespondenta, facturi sau documente recente care au nevoie sa fie indosariate. Cu cat accesul la acestea este mai inlesnit, cu atat veti indeplini sarcinile mai usor!
Garajul
Depozitare pe perete
Rafturile in garaj pot acumula foarte mult praf, asadar optati mai degraba pentru varianta de depozitare pe perete, chiar tavan. De asemenea, ocupa mai putin spatiu si tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va ganditi unde se potriveste cel mai bine fiecare tip de obiecte. Nivelul pardoselii va fi liber, asadar nu compromiteti in niciun fel scopul principal al garajului: parcarea masinii.
Reciclare
Incurajati-I pe membrii familiei dumneavoastra sa recicleze, delimitand o zona special destinata pentru hartie, plastic si cutii de conserve. Precum in imaginea de mai sus, trei cutii din plastic transparent pozitionate una peste cealalta pot fi o solutie convenabila pentru o “statie de reciclare”, cel mai adecvat loc de amplasare fiind langa intrarea in garaj. Nu uitati de etichete!
In linii mari, cam aceasta ar fi descrierea unei organizari mai “organizate”. Insa cu cat mai multe sfaturi, cu atat mai bine, asadar asteptam sugestiile si fotografiile dumneavoastra in rubrica de mai jos.
Mai multe detalii aici: www.bhg.com.
Sursa poze: www.bhg.com.
Redactat de: Claudia Gorunescu