Sfaturi pentru amenajarea dressing-ului
Sa aveti un dressing este cu siguranta un lucru bun, insa sa il aveti organizat in mod eficient este cu atat mai bine! Trecerea de la dulap la dressing poate insemna pentru multi o abordare “de lux” a locuirii, insa un dressing se incadreaza mult mai usor in categoria amenajarilor functionale decat in cea a pretentiilor dificil de justificat.
Ce inseamna asadar un dressing? Acea incapere, aflata cel mai adesea langa sau in prelungirea dormitorului, in care se depoziteazxa hainele, pantofii si accesoriile vestimentare. Raportand dressing-urile la media, nu mai este surprinzatoare asocierea acestei camere cu domeniul “fashion” si cu un stil de viata luxuriant, in care grija pentru moda a devenit o prioritate.
Adevarul este insa ca o depozitare practica a hainelor trebuie sa va ajute sa economisiti timp, indiferent ca vorbim despre cat de mult va ia sa cautati o pereche de pantaloni sau despre cat de mult dureaza sa va alcatuiti o tinuta. Faptul ca puteti sa vizualizati mai usor piesele vestimentare constituie cu siguranta un mare avantaj, la care se adauga si faptul ca hainele vor fi depozitate intr-un mod aerisit si ordonat, si astfel le veti putea pastra mai bine.
In ceea ce priveste spatiul de care dispuneti, din nefericire acesta este direct proportional cu cat de elaborata va fi amenajarea dressing-ului. Un spatiu mai mare va va permite sa includeti si un fotoliu sau o oglinda, si chiar sa depoztiati accesoriile intr-o comoda amplasata in mijlocul camerei. Cu toate acestea, faptul ca in dressing nu incap decat dulapuri, rafturi si sertare nu trebuie sa constituie o problema, deoarece solutiile de amenajare sunt numeroase.
Incepeti asadar prin a face o selectie a hainelor care necesita depozitare in dressing; posibil ca numarul acestora sa se reduca din diverse motive pe care bineinteles ca numai dumneavoastra le-ati putea stii. Cat despre modul cum va arata dressing-ul, retineti ca este bine ca acesta sa fie amenajat in concordanta cu stilul de amenajare al dormitorului (in particular) sau al intregii locuinte (in general). Nu uitati insa ca pentru a putea fi cu adevarat functional un dressing are nevoie de o iluminare propice si de o ventilatie adecvata. In ceea ce priveste iluminatul, mentionam ca cel mai indicat este iluminatul artificial deoarece o fereastra ar putea reduce semnificativ spatiu. Multi dinte posesorii de dressing aleg sa foloseasca o combinatie de candelabre (clasice sau moderne) si spoturi drept corpuri de iluminat.
Daca organizarea hainelor nu este un proces prea dificil, optiunile fiind cel mai adesea umerasele sau impaturirea si asezarea pe rafturi/ in sertare, accesoriile si pantofii pot aduce mari batai de cap. De cate ori nu vi s-a intamplat sa cautati printre toate gentile sau curelele pentru a ajunge la cea de care aveti nevoie de fapt? Sfatul nostru este sa le depozitati direct pe perete, folosindu-va bineinteles de cuiere sau carlige, deoarece depozitarea in cadrul dulapurilor le poate face sa blocheze accesul catre haine.
Pantofarul este iarasi un element esential, iar daca detineti numeroase perechi de pantofi atunci probabil cea mai indicata solutie este sa il achizitionati facut pe comanda. Retineti de asemenea ca perechile de pantofi vor continua sa se multiplice, asadar puteti opta pentru un pantofar cu un numar extra de rafturi, pe care sa le umpleti pe parcurs. Puteti sorta pantofii dupa model, dupa culoare sau dupa orice criteriu va este folositor, atat timp cat nu asezati sandalele langa bocancii de iarna. Si aceasta reprezinta o varianta de depozitare, insa nu una foarte eficienta.
Iata in continuare si cateva amenajari eficiente de dressing-uri:
Aveti un dressing? Nu ezitati sa ne prezentati fotografiile in rubrica de mai jos!
Surse foto: www.homedit.com, www.qdlake.com, www.traditionalhome.com, www.neatlydesigned.com, www.organizedinteriors.com, www.interiorgallerydesign.com, www.archzine.fr.
Redactat de: Claudia Gorunescu