Sfaturi practice pentru amenajarea unei chicinete
Bucataria este denumita si chicineta atunci cand nu dispune de un spatiu prea mare. Tocmai din acest motiv, atunci cand amenajezi o chicineta trebuie sa o faci in mod corespunzator, in functie de necesitati.
Chicineta are avantajele ei. Daca locuiesti singur si nu obisnuiesti sa petreci foarte mult timp in bucatarie, nu gatesti sau mananci rar acasa, atunci o bucatarie mica iti este suficienta.
Iata sfaturi practice care te ajuta sa amenajezi o chicineta
Am stabilit deja faptul ca nu ai suficient spatiu intr-o chicineta, deci nu aglomera locul cu obiecte nefolositoare. O bucatarie mica nu trebuie sa fie incarcata de corpuri de mobilier sau decoratiuni ce se dovedesc a fi inutile. Alege sa iti pastrezi doar lucrurile care iti sunt de folos precum: farfurii, pahare, tacamuri sau vase, ceea ce stii ca poti folosi frecvent.
Foloseste etajere suspendate
Atunci cand spatiul nu iti permite, montarea pe verticala a dulapurilor reprezinta punctul forte al unei bucatarii. Rafturile si politele suspendate te ajuta sa depozitezi chiar si electrocasnicele mai mici precum prajitor de paine, storcator de fructe sau cuptor cu microunde. Foloseste rafturi supraetajate chiar si in colturi, acestea te vor ajuta sa depozitezi, dar si sa maschezi colturile incaperii.
Alege o culoare deschisa pentru pereti. Nu opta pentru culori tari, puternice care pot crea senzatia de incapere prea incarcata. Nu neglija nici podeaua din bucatarie. Chiar daca este o zona mica, cumpara gresie in culori deschise, calde si placute.
Lumina potrivita poate lumina si infrumuseta bucataria. Este de preferat sa lasi sa patrunda lumina naturala fara sa o acoperi cu draperi groase si inchise la culoare. Monteaza spoturi ce pot lumina anumite rafturi sau polite si foloseste o lumina calda care sa patrunda in toate colturile incaperii.