Sika Romania, sponsor oficial al Asociatiei Patronale Piscine si Wellness
In perioada 4-5 Aprilie 2016, Sika Romania se alatura, in calitate de sponsor oficial, Asociatiei Patronale Piscine si Wellness. APPW organizeaza, pentru al treilea an consecutiv, gala de decernare a premiilor cu acelasi nume, ocazie prin care se vor desemna cele mai reusite lucrari de piscine rezidentiale, publice si spa-uri.
„Avand in vedere experienta indelungata companiei Sika atat in construirea, cat si in modernizarea a numeroase spatii de agrement, bazine de inot publice si piscine private, am considerat fireasca aceasta colaborare si este o adevarata onoare pentru noi sa luam parte la un eveniment unic in tara, care premiaza cele mai creative si, totodata, sustenabile proiecte de acest tip”, a declarat Mihai Florea, Head of Waterproofing and Refurbishment, Sika Romania.
Potrivit acestuia, acest concurs se adreseaza in egala masura atat profesionistilor, cat si beneficiarilor, iar criteriile care vor desemna castigatorii vor viza atat aspectele estetice ale proiectelor, cat si calitatea rezultatelor din punct de vedere al executiei si sigurantei.
In acest sens, potrivit specialistilor Sika, cele mai importante aspecte din stadiul de proiectare vizeaza impermeabilitatea structurii si protectia suprafetei. Astfel, in cazul unei structuri conventionale, impermeabilizarea este un sistem de hidroizolatie usor elastica sau chiar elastica, care serveste si ca suport pentru stratul final de finisare (placi de gresie/ mozaic sau acoperire decorativa).
Urmatoarea faza in construirea piscinei ideale este reprezentata de instalarea placilor ceramice, considerata o operatiune critica. Pentru un rezultat de succes, aplicarea placilor ceramice se face cu un adeziv pe baza de ciment cu inalta flexibilitate, capabil sa preia socurile termice si sa reziste la imersie permanenta in mediu alcalin. In plus, in aceasta etapa, pentru chituirea placilor ceramice, se poate opta pentru un chit de rosturi pigmentat, flexibil si impermeabil, preparat cu un latex special care confera proprietati mecanice, de rezistenta la abraziune si impermeabilitate deosebite. Totodata, pentru solicitari chimice speciale precum si rezistenta in ape sarate, termale, se recomanda folosirea chitului epoxidic. La final, toate rosturile dinamice, indiferent de tipul de placi ceramice ales, sunt sigilate cu un silicon de inalta performanta, neutru si rezistent la agenti chimici. „Urmarirea acestor pasi va permite construirea unei zone de relaxare dupa gusturile si preferintele fiecarui beneficiar, cu costuri de investitie reduse atat in etapa initiala de constructie, cat si in cazul unei inlocuiri ulterioare. De asemenea, un proiect corect construit va raspunde si celor mai exigente cerinte de durabilitate si design, asa cum s-a demonstrat in cazul numeroaselor proiecte intreprinse de Sika in intreaga lume”, a completat Mihai Florea, Head of Waterproofing and Refurbishment, Sika Romania.