Sika: romanii, tot mai interesati de produsele pentru impermeabilizare de calitate ridicata
- Fundatiile, piscinele si terasele genereaza cele mai mari vanzari pe segmentul solutiilor de impermeabilizare
- Produsele pentru impermeabilizari, pe locul al doilea in topul celor mai vandute solutii Sika catre clientii finali
Potrivit Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice de constructii, in ultimii ani romanii arata un interes tot mai ridicat pentru produsele dedicate impermeabilizarilor, intelegand importanta acestora si mai ales necesitatea alegerii de solutii de calitate ridicata, pentru a evita eventuale probleme ulterioare.
”In ultimii 5 ani, solutiile pentru impermeabilizari si-au crescut notorietatea, in special in zona constructiilor rezidentiale, cererea pentru astfel de produse fiind din ce in ce mai mare. Cel mai des cumparate sunt solutiile pentru impermeabilizarea fundatiilor, piscinelor, teraselor si balcoanelor, dar si cele utilizate la interior, pentru bai si bucatarii”, spune Mihai Florea, Head of Waterproofing & Refurbishment Sika Romania.
Pe segmentul rezidential, produsele pentru impermeabilizari ocupa locul doi in topul celor mai vandute solutii de catre Sika Romania, dupa gamele de sigilari si lipiri. La acest rezultat a contribuit foarte mult cresterea gradului de educatie al consumatorilor privind aceste produse.
”Am constatat ca romanii sunt din ce in ce mai atenti in alegerea produselor pentru impermeabilizari, apreciind calitatea si avantajele solutiilor performante, pentru care sunt dispusi sa aloce constant sume considerabile. Acest lucru se intampla mai ales in contextul in care s-a dovedit ca reparatiile cauzate de alegerea gresita a materialelor sau folosirea produselor de calitate inferioara ridica probleme pentru intreaga constructie si sunt foarte costisitoare”, precizeaza Mihai Florea.
Mortar fabricat la Cluj, exportat in toata regiunea
In cadrul gamei Sika de solutii pentru impermeabilizari, unul dintre produsele care s-au impus rapid pe piata romaneasca, datorita usurintei in aplicare si performantelor ridicate, este SikaTop Seal-107, un mortar de impermeabilizare pe baza de ciment modificat polimeric, cu o traditie de 35 de ani.
Dupa ce o lunga perioada a fost importat din Austria, acest produs este fabricat de doi ani la Capusu Mare, in judetul Cluj, intr-o unitate de productie cu o capacitate de cca. 50.000 de tone anual, destinata unui segment de piata mai extins, care include produse de volum.
Necesarul de productie pentru SikaTop Seal-107 acopera atat proiectele industriale, cat si cererea generata de consumatorii finali, prin partenerii distribuitori Sika si retelele DYI. In plus, strategia de business a Sika Romania presupune ca acest produs cu utilizare la scara larga sa fie exportat la nivel regional, in tari precum Ungaria, Polonia, Bulgaria sau Serbia.
La nivel mondial, SikaTop Seal-107 este vandut in 50 de tari, fiind unul dintre cele mai cautate produse din gama mortarelor de impermeabilizare. Acesta este folosit pentru impermeabilizarea betonului, a tencuielilor cimentoase si zidariei aflate la interior sau exterior. De asemenea, este ideal si pentru sigilarea fisurilor fine din structurile de beton sau pentru sigilarea porilor.
Produsul are avantajul de a fi usor de aplicat, atat cu bidineaua, cat si cu gletiera, nefiind necesar adaos de apa. Acesta este livrat in ambalaje predozate si are o aderenta excelenta pe straturi suport sanatoase.
Pe plan local, pe segmentul solutiilor pentru impermeabilizare, compania mai comercializeaza, in afara de SikaTop, gamele de produse si sisteme Sikaplan, SikaLastic, Igolflex si Igasol, care acopera toate necesitatile inginerilor constructori, dar si ale mesterilor care deruleaza proiecte casnice.
Aceste game includ sisteme pentru impermeabilizarea fundatiilor structurilor subterane, a structurilor de retentie a apelor, sisteme de inalta performanta pentru etansarea rosturilor in constructii si produse pentru impermeabilizarea teraselor, balcoanelor, bailor si piscinelor.
Despre Sika
Sika AG cu sediul in Baar, Elvetia, este o companie activa la nivel global in domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria constructiilor si industriile producatoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, fatade, parcuri solare si eoliene. Compania elvetiana este lider in domeniul solutiilor utilizate in procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante.
Gama de produse Sika include aditivi de inalta calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi si sigilanti, materiale pentru consolidari structurale, pardoseli industriale si sisteme de acoperisuri si impermeabilizari.
In prezent, Sika numara subsidiare in 91 de tari si mai mult de 17.000 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor. In 2015 Sika a generat vanzari de 5,48 miliarde CHF.
Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. In plus, Sika a inaugurat in 2014 si cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi.
Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, a consolidarilor cu fibre de carbon, dar si a mortarelor speciale.
Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, Green Court Bucharest, Oregon Park, Park Lake, Mega Mall, The Lake View, Bucharest One, Upground, extinderea retelelor Dedeman, Kaufland, Lidl si Penny Market, consolidarea hotelurilor Domogled din Baile Herculane, Palace Govora, Cerbul si Caprioara din Covasna, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara - Atel si multe altele.
Obiectul este ascuns