Simpozionul Internațional Brick Award. Arhitectura: conectând natura și cultura
Pe 10 iunie 2022 la 11:30 alătură-te comunității internaționale de arhitecți într-o conferință digitală pentru a afla cele mai noi informații despre provocările actuale precum și tendințe în domeniul arhitecturii.
Schimbările climatice, resursele naturale limitate, precum și cerințele în creștere și cadrele de reglementare pentru o cultură ecologică a clădirii care încorporează eficiența energetică, durabilitatea și conservarea necesită abordări arhitecturale diferite. În aceste noi condiții, arhitecții pot avea un impact asupra design-ului prin alegerile lor cu privire la materialele de construcție utilizate, cum ar fi produsele ceramice.
Dezvoltările promițătoare sunt, de exemplu, clădirile care au fost construite folosind materiale locale pentru a reduce deșeurile și consumul de energie sau crearea anvelopelor clădirii cu ecologizarea fațadei. Alte mijloace includ concepte prin consolidarea clădirilor existente și conservarea lor prin conversii și extinderi atente. Totodată arhitecții care dezvoltă tehnologii, procese și prototipuri inovatoare, cum ar fi robotica la fața locului și fabricarea digitală în construcția clădirilor, adoptă un accent bazat pe cercetare.
În total, aceste abordări conectează natura și cultura prin proiectarea arhitecturii care permite un viitor durabil din punct de vedere ecologic. Speakerii din acest an te invită să te alături simpozionului Brick Award unde își vor împărtăși cunoștințele din domeniile lor pentru o discuție despre modul în care arhitecții pot aduce o contribuție substanțială mediului construit.
Speakeri
Kathrin Dörfler
Kathrin Dörfler este arhitect, cercetător și educator în design computațional și fabricație robotică. Ea deține un master în arhitectură de la TU Vienna și un doctorat de la ETH Zurich, realizat la Gramazio Kohler Research ca parte a Centrului Național de Competență în Cercetare în Fabricare Digitală (NCCR DFAB).
Lina Ghotmeh
Lina Ghotmeh folosește o metodologie de proiectare aprofundată, istorică și sensibilă din punct de vedere material, intitulată „arheologia viitorului”, care este bazată pe o abordare umanistă și durabilă în practica sa de arhitectură. Ea a predat ca profesor la Yale School of Architecture și la Universitatea din Toronto.
Wilfried Kuehn
Wilfried Kuehn este partener al biroului de arhitectură Kuehn Malvezzi, curator și autor. Din 2018 predă drafting și design al spațiului la Universitatea de Tehnologie din Viena. Kuehn Malvezzi concepe arhitectura ca o practică culturală care abordează relațiile sociale și politice dincolo de categoriile tipologice.
Lyndon Neri
Lyndon Neri și Rossana Hu sunt partenerii fondatori ai Neri&Hu Design and Research Office. Fie prin obiecte de uz zilnic sau spații de locuit, ei caută o abordare a designului care se bazează pe concepte din mai multe discipline pentru a oferi experiențe care îmbogățesc viața contemporană, păstrând totuși o legătură critică cu o istorie colectivă.
Despre Brick Award
Concursul Brick Award pune în centrul atenției materialele ceramice, care au fost încercate și testate de mii de ani, demonstrând în același timp cât de incitantă poate fi utilizarea acestora în arhitectura modernă. De mai bine de un deceniu, Wienerberger AG găzduiește concursul internațional Brick Award la fiecare doi ani, oferind o scenă pentru arhitectura de cărămidă excelentă și pentru arhitecții săi.