SOM finalizeaza turnul Al Hamra din Kuwait
Autor: Bridgette Meinhold
Ridicandu-se la o inaltime de 412m, turnul Al Hamra ale carui lucrari de constructie au fost recent incheiate a devnit cea mai inalta cladire din Kuwait. Proiectat de Skidmore, Owings and Merrill, cladirea avand spatii de birouri si spatii comerciale are o forma ce se rasuceste, parand a fi sculptata dintr-un monolit de piatra. Pe fatadale de est, nord si vest datorita formei cladirii perspectivele fiecarui spatiu au fost extinse la maxim in vreme ce fatada sudica a fost protejata de razele puternice ale soarelui. Fatada se torsioneaza, avand o intoarcere de 130 de grade in plan orizontal astfel ca forma generala a cladirii devine asimetrica.
Turnul cu 74 de niveluri are un design inovator si asimetric, structura acestuia fiind un regal al ingineriei. Peretele de pe fatada sudica este realizat din beton armat si a fost gandit ca o protectie impotriva soarelui desertului si a temperaturilor exagerate care pot ajunge pana la 55grC. Ferestrele fatadei sudice au fost special dimensionate pentru a permite vederi catre oras si desert, dar in acelasi timp sa existe un control al radiatiei solare care ajunge in cladire. In contrast, celelalte trei fatade sunt integral vitrate permitand vederi panoramice ale imprejurimilor. Cele doua aripi se infasoara in jurul structurii si au fost legate pe partea sudica printr-o pasarela, la inaltime.
La interior turnul are 190 000mp destinati spatiilor de birouri, un club de sport si un mare mall, dotat cu sali de cinema si zona de restaurante. Accesul in spatiul destinat comertului si serviciilor se face prin foaierul de pe latura sudica. Intrarea de pe latura de nord se remarca printr-o structura lamelara inalta de 20m, care sustine turnul de deasupra si contureaza foaierul de dedesubt.
Imaginea finala a turnului trebuia sa fie un volum torsionat acoperit de un val delicat de sticla.
Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa
3. Bariere de dimensiuni mari pentru uz industrial
Acest tip de bariere sunt potrivite pentru parcările sau accesul în zone unde este nevoie de o deschidere mai mare. Sunt solide, rapide, cu dimensiuni ale brațului ce pleacă de la 6 m și pot ajunge până la 12 m. Pot fi utilizate inclusiv pentru depozite logistice, zone de aprovizionare sau ridicare deșeuri, oriunde este nevoie să fie asigurat accesul unor mașini și utilaje de dimensiuni mai mari.
4. Bariere manuale
Acest tip de bariere pot fi utilizate în zone rezidențiale, industriale sau comerciale, unde traficul nu este mare, unde există un portar sau solicitările nu sunt prea mari. Produsele sunt ușoare, solide, rezistente la uzură și foarte simplu de manevrat. Dimensiunea maximă până la care pot fi livrate este de 7, 5 m.
Cele mai performante și ușor de folosit sunt bariere automate. Acționarea lor este mult mai rapidă și pot fi întrebuințate pentru curți, parcări și zone de acces de orice tip, cu deschidere mare sau mai mică.
Cum să alegeți tipul de barieră de acces și control cel mai potrivit?
Varietatea ofertei, tehnologiei, materialelor și tipului de acționării disponibile în prezent fac de multe ori alegerile destul de dificile. Pentru a lua o decizie cât mai corectă, cu siguranță va fi nevoie să țineți seama de câteva criterii. Printre cele mai importante menționăm:
● Tipul de barieră necesar
● Producătorul și caracteristicile materialelor și accesoriilor utilizate
● Deschiderea pe care o are zona folosită pentru acces
● Traficul și frecvența cu care va fi acționată această barieră
● Costul de achiziție în varianta optimă
● Costurile de întreținere și reparație
● Tipul de acționare cel mai indicat
● Alegerea variante de culoare sau de personalizare.
Dacă vă veți informa cu mare atenție în privința celor mai bune produse de pe piață, asupra caracteristicilor și avantajelor oferite, veți putea face o alegere mult mai corectă.
În cazul în care întâmpinați dificultăți în selecție, cel mai bine este să apelați la o firmă cunoscută și cu tradiție în furnizarea și producerea de bariere de control, așa cum este Americasa. Veți afla multe detalii tehnice importante, care vă vor ajuta în a lua decizia cea mai bună.
Printre obiectivele asociației se numără implicarea comunităților în acțiunea de salvgardare sustenabilă a patrimoniului, recuperarea tehnicilor tradiționale și a materialelor locale, precum și creșterea nivelului de pregătire profesională a specialiștilor prin educație non formală și informală participativă după sistemul hands on training.
Spre bucuria noastră am reușit să prezentăm tehnologia Biodry pentru una dintre clădirile la care domnul Eugen Vaida, președintele Asociației Monumentum, lucrează împreună cu arhitecți și tineri arhitecți în devenire. O tehnologia inovativă, care are acelaşi scop, și anume salvarea clădirilor vechi, a monumentelor istorice, fără a produce daune structurale.
Prezentarea a avut succes, am răspuns la toate întrebările puse de cei prezenți legat de metoda de funcționare, măsurătorile de control și referințele renumite din România și din întreagă lume. Evenimentul a decurs cu cea mai mare eficiență, lăsând loc unei eventuale colaborari pe viitor între Asociația Monumentum și echipa Biodry Romania.
Vopseaua scorojită, tencuiala căzută și mucegaiul sunt semnele prezenței umidității capilare în zidurile unei clădiri. Cu ajutorul sistemului Biodry, putem opri ascensiunea capilară și zidurile se usucă natural. Biodry elimină definitiv cauza igrasiei fără a distruge pereții, fără agenți chimici, fără electricitate, fără electrosmog și fără mentenanță.
Dacă și dvs. sunteți interesați de o prezentare sau o expertiză puteți să ne sunați cu încredere la nr. 0770 765 537 sau puteți să vizitați site-ul nostru: biodryromania.ro