Surprize la decopertare!
Intalnim destul de des situatia in care, incepand o lucrare unde am contractat inlocuirea invelitorii, sa ne lovim de urmatoarea situatie: la decopertare constatam ca astereala este deteriorata pe suprafete semnificative, sau in zonele de risc mare de infiltratii, cum ar fi doliile, aticele, ferestrele de mansarda la care nu s-a facut montajul corect, etc.
In discutiile initiale avute cu clientii, acestia au garantat ca dulgheria lor nu are nici o problema, iar la decopertare au ramas fara nicio replica.
Cauzele care genereaza asemenea situatii pot fi multiple, printre care enumeram: utilizarea unei folii de difuzie de proasta calitate, care dupa un an sau un an jumatate au ajuns “panza de paianjen”, permitand condensului sa intre pe zone extinse pe astereala; montarea incorecta a foliei de difuzie in dolii sau alte zone cu risc de infiltratii, care sa permita condensului sa patrunda pe sub folie si in acest fel sa afecteze astereala.
La inchiderea invelitorilor in atice, daca nu este facuta o hidroizolatie corecta, aceste zone pot deveni zone de infiltratii.
Montarea invelitorilor din tabla zicata faltuita, fara ventilatie (covor de ventilare sau dubla astereala) va avea ca efect, dupa o perioada, aparitia condensului, cum se vede si in foto anexate.
Obiectul este ascuns