Tâmplăria din lemn stratificat, o alegere naturală și durabilă
Ce este usor de fabricat in aproape orice forma si dimensiune? Ce material ofera o rezistenta mai mare, raportat la greutatea sa, in comparatie cu alte materiale? Ce material este mai usor de intretinut, in orice tip de climat, decat oricare altul? Care este campionul naturii la izolatii? Ce material reprezinta singura resursa regenerabila pentru constructii?
“There is nothing in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper.” - John Ruskin
Daca nu ati ghicit pana acum, raspunsul pentru toate intrebarile de mai sus este LEMNUL.
Lemnul este natural. Inca de la inceputul timpului am apreciat lemnul ca fiind unul dintre cele mai bune materiale de constructii. Creaza o atmosfera calda, prietenoasa si nobila in toate imprejurarile vietii noastre.
"Costul investitiei este direct proportional cu beneficiile si amortizarea acesteia." - Unilux Construct
LEMN – durabil si regenerabil. Unilux a devenit pe parcursul anilor lider in Germania pe piata de lemn stratificat. Lasa-ne sa-ti aratam partea frumoasa a ferestrelor din lemn.
Sistemul Unilux Meinsterfenster (tamplarie lemn stratificat) realizat cu tehnologie de ultima generatie ridica lemnul la un nou nivel, demn de luat in calcul ca si standard de constructie pentru toti producatorii din domeniu. In primul rand trebuie sa discutam despre noul standard de transfer termic pe care piata il solicita, alaturi de care mai trebuie luate in calcul si capacitatile de deformare, absorbtia zgomotului, solutiile tehnice de montare si nu in ultimul rand provenienta si constanta calitatii lemnului din care sistemul este fabricat.
O singura modificare in aceasta constanta poate face diferenta intr-un singur proiect rezidential, in sensul ca daca in procesul de manufacturare al unui lot de ferestre pentru un client se foloseste aceeasi esenta de lemn dar de o alta provenienta, acest lucru poate influenta atat modalitatea de finisare a lemnului cat si rezistenta acestuia.
Unilux achizitioneaza lemnul in functie de esenta folosita in tarile de origine si doar din aceleasi loturi de crestere, deoarece culturile de esente de lemn sunt cultivate si intretinute astfel incat cresterea copacului sa se concentreze asupra calitatii tulpinii.
Fiecare esenta de lemn trebuie sa indeplineasca niste conditii si caracteristici stricte:
- Pinul Scandinavian. Pinul creste in apropierea Cercului Arctic, acolo unde din cauza frigului extrem acesta are o rata de crestere foarte mica. Esenta lemnului are o fibra foarte compacta cu o densitate foarte mare, comparativ cu speciile similare, care prin definitie au o rata de dezvoltare mult mai mare.
- Larita. Larita sau laricea este o specie cunoscuta pentru caracteristica ridicata a impermeabilitatii. Densitatea acestuia este moderata spre ridicata, cu un excelent grad de rezistenta si stabilitate.
- Meranti. Meranti se trage din specia Shorea, subspecia Eucalipt si este recunoscuta pentru frumusetea fibrei si durabilitatea acesteia.
Rezistenta structurala permite o noua abordare a vitrajelor, cu care poate fi echipata gama Meinsterfenster. Un toc nu ar rezolva problema eficientei energetice fara „mariajul” cu un sandwich de sticla pe masura.
SuperThermo3
Cel mai popular si accesibil sandwich de sticla in trei foi, SUPERTHERMO 3 are 40mm grosime incarcat cu argon, cu tehnologie Guardian low-e pe foile 2 si 5. Acest sandwich ofera la teste o valoare 0,6w/m2k, comparativ cu sticla noastra standard in 2 foi. SUPERTHERMO 3 ofera un transfer termic net superior, cat si un randament financiar raportat la investitie.
UltraThermo3
Pentru cei care doresc ultima tehnologie in domeniu, ULTRAHERMO 3 este alegerea ideala. Are ca baza SUPERTHERMO 3 dar gazul de umplutura este krypton, care ajuta ca sandwichul sa ajunga la o performanta de 0,5 w/m2k, un adevarat standard pentru atmosfera rarefiata. In mod traditional este combinat cu profilul de rama ultratherm, impreuna cu acesta ducand fereastra la un nou standard superior de performanta in domeniul passive house.
ThermoWhite3
Pentru cei ce asteptau inovatii in domeniu SHGC (Solar Heat Gain Coefficient) si doresc o energie solara naturala, THERMOWHITE 3 este raspunsul. Avand ca baza aceeasi tehnologie de la ST3 si UT3, sticla UTW3 utilizeaza in compozitia sa niste folii speciale care absorb energia solara fara a permite in schimb ca cea existenta sa se piarda. In acele zone climatice unde un factor superior SHGC este necesar TV3 este solutia ideala.
Indiferent de cum alegeti sa le personalizati, ferestrele din lemn stratificat Unilux combina armonios proprietatile fiecarui tip de lemn cu un design rafinat si authentic. 3 tipuri de lemn special alese in urma multiplelor teste de anduranta. Toate profilele din lemn Unilux sunt prefinisate in fabrica folosind materiale prietenoase cu mediul, lemnul fiind acelasi timp supus unui numar de 4 procese de uscare si tratare. Toate aceste procese protejeaza lemnul, prevenind deteriorarea prin expunerea la raze UV , sporesc caracterul natural al acestuia.
“Not everything that looks good is good and not everything that is good looks good”. Acum cu Unilux, le poti avea pe amandoua.
Din 1955 incoace, filosofia Unilux este aceasta: numai produsele de o calitate fara compromis parasesc fabrica. Acest motto al companieie a devenit sinonim cu calitatea de-a lungul timpului.
Unilux aduce in Romania inovatia si tehnologia de ultima generatie
Caracteristicile sistemului din lemn stratificat Unilux:
- Ferestrele din lemn stratificat cu coeficient ridicat de termoizolare, realizate din profile din lemn obtinute prin stratificarea a trei straturi din aceeasi esenta de lemn.
- Coeficient de transfer termic: Vitraj - Ug=0.5 - 1.1 W/m2*K, Rama fereastra Uw =1.1 W/m2*K conform DIN V 4108-4.
- Ansamblu toc si cercevea cu valori intre 111 mm(L) si 137 mm(H), pentru a va oferi un maximum de penetrabilitate a luminii.
- Posibilitatea de a alege dintre trei variante de design: forme drepte, rotunde si rustice, cu adancime de 78 mm atat pentru toc cat si pentru partea mobila.
- Trei straturi din acelasi lemn pentru o mare stabilitate, disponibil atat pentru dimensiuni mari cat si mici, fara noduri pe suprafata.
- In procesul de fabricatie lemnul suporta trei tratamente, in urma finisajelor suplimentare de protectie la UV si mucegai, toate acestea intr-un interval extins de service; suprafete de lemn tratate in 3 etape si finisaj realizat intr-un strat total de 100 microni.
- Lemn de inalta calitate provenit direct din tarile de origine, atent selectionat in cadrul licitatiilor internationale.
- Sticla neutra, cu indice de transparent 79% conform EN 410.
- Reducerea fonica cu index (R) pentru sticla standard este de 32 dB (clasa de transmitere 2).
- Componente de feronerie vizibile in diferite finisaje.
- Service modern gratuit pentru feronerie.
- Puncte de inchidere ingropate pentru o aparenta vizuala, foarte usor de curatat.
- Lift inclus pentru operare, dispus pentru a evita proasta functionare a ferestrei, acesta prelungind in mod evident si durata de viata a ferestrei.
- Tripla etansare cu garnituri EPDM.
- Caracteristici de sistem: Viteza vantului C5 (EN 12210), rezistenta la infiltratie de apa 9A (EN12208), permeabilitate aer 4 conform (EN 12207).
In concluzie pe langa aspectul original al unei ferestre din lemn stratificat mai trebuie avut in vedere si faptul ca o fereastra din lemn stratificat marca Unilux se autoamortizeaza atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere ecologic, acestea facand o reducere a emisilor de CO2 de 42,88 tone si o economie de aproximativ 16000 €, intr-o perioada de 20 de ani.
Pentru mai multe detalii accesati www.uniluxconstruct.ro si pagina noastra de Facebook http://www.facebook.com/uniluxromania.