TeraPlast îți redă încrederea în apa de la robinet cu PE 100-RC
Vorbim in general de fonta ductila, otel si azbo-ciment, materiale greu de instalat si de intretinut, a caror functionalitate se diminueaza odata cu trecerea timpului (adica debit redus, presiune mica) si, cel mai rau, care au un impact negativ asupra calitatii apei transportate, prin dezvoltarea de depuneri. Nu intotdeauna vizibila, modificarea caracteristicilor apei poate afecta toate organismele care depind de ea: om, planta si animale deopotriva.
Campania de educare si constientizare "Apa curata inseamna viata" lansata de TeraPlast vine, prin intermediul site-ului apacurata.com, cu informatii despre riscurile utilizarii unor sisteme neconforme, precum si despre importanta folosirii unor tevi de calitate in transportul apei, din materiale rezistente, prietenoase cu mediul.
„Le oferim clientilor nostri directi si indirecti produse si solutii profesioniste, in deplin acord cu responsabilitatea asumata a companiei fata de mediul si societatea in care activeaza, pentru realizarea instalatiilor ce folosesc tevi din polietilena (PE). Prin intermediul campaniei recent lansate, TeraPlast doreste sa informeze partenerii si consumatorii despre necesitatea, respectiv beneficiile unei retele sanatoase de transport si distributie apa”, spune Ovidiu Gurau, director comercial TeraPlast.
Dupa zece ani de imbunatatiri aduse tevii de polietilena (sau „teava Politub”), TeraPlast pune la dispozitia constructorilor materialul performant PE 100-RC (RC – resistant to cracks), cu aplicatii foarte diverse: apa potabila, apa uzata, apa geotermala, transport gaze naturale, canalizare menajera si industriala, drenaj (agricultura, depozite de deseuri insustriale), instalatii de incendiu si irigatii, aplicatii miniere, transport produse alimentare etc.
In comparatie cu alte produse concepute in acelasi scop, PE 100-RC este un material mult mai rezistent, avand o durata de viata de pana la 100 de ani. Teava Politub PE-100RC este mai usor de instalat (in 75% dintre cazuri nu este nevoie de utilaje speciale, ceea ce inseamna termene de executie mai mici, precum si un impact redus asupra mediului inconjurator) si este 100% compatibila cu fitingurile si cu echipamentele de sudura conventionale. La final, costurile totale de executie si exploatare pot fi si cu 15% mai mici.
Si, ce ne interesa cel mai mult, apa va ajunge la consumator asa cum a pornit de la sursa, fara a interactiona cu materialul din care este realizata teava.
Mai mult, aceasta nu va interactiona nici cu solul, asa cum se intampla cu tevile din materiale precum otelul, care elimina substante poluante ce ajung in panza freatica a Pamantului, afectand astfel apa inca inainte de a porni spre destinatar.
Si tot la capitolul grija pentru mediu, aflam ca tevile din polietilena emit cu pana la cinci ori mai putine emisii de mono si dioxid de carbon in comparatie cu otelul.