Transformare spectaculoasa a unei mori de vant
Hotelul D din Make, Belgia este in fapt extensia si reconversia unei mori si a unei ferme proiectate de Govaert & Vanhoutte Architects. O grupare de trei volume din beton imprejmuiesc cladirea in forma literei "U" a fostei ferme si a recent renovatei mori de vant. Entitatile vechi si cele noi nu au nici o legatura directa la suprafata, la nivel subteran a fost realizat un tunel care trece pe sub vechea ferma, formand baza conceptului. Incepand cu receptia hotelului, tunelul dispare sub piata centrala printr-un volum contemporan realizat integral din sticla.
Inaltat de la nivelul pamantului, un alt volum pozitionat pe coltul terenului este orientat catre baza morii. Simplitatea compozitiei realizata cu aceste volume imbunatateste vederea asupra terenului si lasa nemarginite perspectivele, pastrand in acelasi timp o interactiune puternica intre moara si vechea ferma. Perceptia spatiala a hotelului este diferita pe masura ce inconjurati moara. Functiunile divergente ale hotelului, precum centrul spa, zona de relaxare, sala de fitness si camerele de oaspeti se insereaza armonios in peisaj.
Influentele tuturor disciplinelor ce au legatura cu designul, precum arta, natura, filmul sau muzica sunt exprimate prin camere tematice. Reconversia contemporana reface terenul pe care il ocupa in trecut doar moara. Arhitectura moderna respecta rolul dominant pe care il ocupa moara in peisaj.
Proiectul de reconversie al echipei Govaert & Vanhoutte Architects a castigat locul al treilea in revista Hotel Et Lodge, in cadrul concursului de a stabili care este cel mai bun hotel din lume. Primul loc a fost ocupat de Amangiri din America in timp ce locul al doilea a revenit hotelului La Maison Champs-Elysees.
Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa
3. Garduri 2D sau 3D pentru terenuri sportive
Acest gen de garduri dispun de o serie de elemente de personalizare și accesorii care sunt utile pentru siguranța spectatorilor sau terenului, pentru a stopa mingile, pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună etc.
Fiecare dintre aceste variante de garduri pot fi utilizate cu mai multe tipuri de sisteme de prindere și montaj, permit instalarea de porți, bariere sau de locuri de control al accesului. Pot fi personalizate în mai multe culori din paletarul RAL. Pot fi furnizate în mai multe variante de grosime a materialului folosit, înălțime, lățime, modalitate de finisare etc.