Tratamente pentru suprafete de sticla
Intretinerea suprafetelor de sticla pare o treaba casnica relativ usoara, care cere efort putin, respectiv spalarea si stergerea lor. Dar in cazul in care sticla este un element de constructie, alcatuind ferestre inalte, pereti de compartimentare, cabine (de dus, de telefon, etc.) lucrurile se pot duce mai departe decat simpla curatare. Stiati ca puteti si trata aceste suprafete in asa fel incat sa obtineti si o rezistenta mai mare a lor, o porozitate redusa sau o suprafata pe care depunerile din apa, de pilda de calcar, sa fie mai reduse? Iata cateva idei.
Sticla este din ce in ce mai mult folosita ca finisaj exterior la cladiri de birouri sau locuinte (foto: npthompson.wordpress.com)
In comert puteti gasi solutii care creeaza o reactie hidrofilica (iubitoare de apa) la nivelul suprafetelor de sticla sau ceramica. Aceasta reactie face ca apa sa devina ca o pelicula subtire pe suprafata sticlei si sa se scurga usor si rapid. Totodata, o astfel de substanta asigura si un strat protector la suprafata sticlei, protejand-o de depunerile de rugina sau minerale care pot afecta suprafata si luciul sticlei.
Pentru a pastra o suprafata de sticla curata mai mult timp puteti, de asemenea, folosi solutii de tratare a acestia. Astfel faceti si ca luminozitatea asigurata de geam sa fie mai buna. De altfel, e vorba de substante folosite indeosebi la parbrizele masinilor, pe care ploaia depune pete de praf si alte bacterii ce reduc vizbilitatea.
Geamurile, oglinzile si suprafetele de sticla din baie si bucatarie, expuse in mod repetat umiditatii se pateaza cel mai repede, asa ca puteti opta in cazul lor pentru un tratament care le face suprafata mai neteda (prin acoperirea fina a porilor din textura) si mai usor de curatat. Depunerile de calcar sunt si ele reduse, pastrand suprafetele
Produse specifice si alte informatii puteti gasi, tot pe spatiulconstruit, si aici.
Diferiți parametri de discretizare pentru fiecare latură a elementelor de surprafață