Trucuri pe care trebuie să le știi atunci cand îți dorești culoare în casă
Culoarea reprezinta un instrument foarte puternic in design si poate fi cu usurinta si un element distructiv daca nu functioneaza tocmai bine cu amenajarea intregului spatiu. Vestea buna este ca dilema culorilor este foarte obisnuita si sunt cateva trucuri simple de design care iti pot usura alegerile, atat in interior cat si in exteriorul zonei tale de confort. Iata ce ti-am pregatit, ce trebuie sa stii pentru a-ti colora mai mult lumea, cel putin in doze mici, daca nu esti foarte indraznet.
Daca eviti sa folosesti culori indraznete, incepe cu nuante subtile in doze mici
O culoare puternica poate fi un motiv de teama, ingrijorare pentru o multime de oameni, mai ales cand vine vorba despre casele lor. Asta pentru ca alegerea unei culori tari pe pereti sau pe un obiect cum ar fi o canapea necesita o investitie in acea nuanta, dar si ideea de a te obisnui cu faptul ca va trebui sa traiesti zi de zi cu acea culoare aleasa. Nu este vorba despre un produs ieftin pe care il achizitionezi si il arunci imediat cum te plcitisesti de el. Decorarea in interior poate fi costisitoare si consumatoare de timp, insa alegerea culorii in sine nu trebuie sa fie una drastica si impactanta pentru restul casei.
Un alt mod de a face un pas important pentru a folosi mai multa culoare este sa incerci accente decorative colorate, accesorii, obiecte de arta, perne si in timp, usor, sa treci la obiecte mai mari. Daca nu ai intotdeauna inspiratie in ceea ce priveste culoarea accesoriilor decorative, cauta inspiratie in dulapul de haine, acolo sunt culorile care iti plac si pe care le porti zilnic.
Albul este tot o culoare
Culoarea alb a fost una destul de importanta in designul casei in ultimii ani, aproape cea mai aleasa culoare pentru cele mai multe dintre locuinte. Dar, pentru cei care nu imbratiseaza culoarea in casele lor, albul poate fi lipsit de viata daca nu il amesteci intr-un alt ton. Interioarele albe au nevoie de o varietate de contraste si texturi pentru a le impiedica sa para seci. Un joc de nuante de alb si gri, amestecand in acelasi timp textile cu tesaturi naturale, catifea bogata si obiecte din lana, va garanta ca spatiul nu va fi unul plictisitor. Interioarele din alb si tonuri calde precum o paleta crem, bej, creaza un spatiu mult mai placut.
Alege culori care functioneaza cu starea ta de spirit
Se spune ca atat amenajarea interioara cat si alegerea culorii pentru pereti trebuie sa ne reprezinte. O personalizam in functie de preferinte si ajungem la un mod de amenajare sau o nuanta pentru pereti care sa ni se potriveasca mereu, indiferent de stare.
De exemplu, culoarea rosie este una care, din punct de vedere vizual, ofera energie. S-ar putea ca aceasta nuanta sa nu ti-o doresti intr-un dormitor pentru ca nu o gasesti linistitoare si calmanta spre deosebire de un verde menta, gri deschis sau un albastru pulbere. O multime de designeri folosesc culoarea rosu ca un accent in bucatarie pentru ca este o culoare luminoasa si vesela. Bucataria fiind incaperea in care oamenii se trezesc oficial dupa ce si-au baut cafeaua si au mancat micul dejun.
Culoarea joaca un rol important in amestecarea materialelor
In afara de senzatia pe care incerci sa o creezi intr-un spatiu, luminozitatea naturala a unei camere este data si de culoarea aleasa. Primul pas implica pastrarea unei palete de culori similare atunci cand se amesteca modelele. Tesaturile de dimensiuni mai mari functioneaza cel mai bine pe obiecte mai mari cum ar fi o canapea sau perdele, in timp ce amprentele mai mici se vad mult mai bine pe obiecte mici precum scaune, perne, etc.
Opteaza pentru ceva indraznet
Daca pana acum ai avut o orientare doar spre culorile timide, nu iti fie frica sa experimentezi si culori mai tari care ti-ar scoate locuinta din anonimat. De exemplu, albastru si verde sunt culori care in principiu se potrivesc cu aproape orice stil de amenajare si sunt destul de neutre din punct de vedere al genului. Iubitorii de culoare pot opta si pentru o singura nuanta in intreaga camera, atat timp cat functioneaza cu arhitectura si stilul de amenajare ales in incapere. Suntem de parere ca intotdeauna trebuie sa existe un echilibru intre mobilier, elemente decorative si culoarea peretilor.