Un apartament foarte vechi şi-a regăsit frumuseţea într-o amenajare modernă şi luminoasă
Un apartament dintr-un imobil din Paris datand din sec. al XVII-lea si-a gasit proprietar si, odata cu interventia unei echipe de specialisti, si-a regasit frumusetea intr-o amenajare moderna, echilibrata, ce pune in valoare elementele originale pastrate din vechea cladire. Arhitectul Anne Rolland a profitat de spatiile inalte si luminoase pentru a redefini spatiile astfel incat sa fie potrivite cerintelor beneficiarului care dorea sa aiba un apartament in care sa poata socializa cu prietenii dar si un spatiu in care sa exerseze cantatul la chitara, fara sa deranzeje.
Pentru multi ani, spatiul de la parterul imobilului a fost lasat in paragina si era folosit ocazional de catre alti locatari pentru a ajunge in gradinile din spate. Avand in vedere starea de degradare a elementelor si aspectul neprimitor, Rolland a luat decizia de a transforma aceste spatii intr-un apartament tip studio, cu spatii deschise si usor de adaptat nevoilor curente. Dupa ce a demolat diferitele compartimentari realizate in decursul anilor, a luat decizia sa creeze doua zone prin inserarea unui element de mobilier multi-functional. Acesta urma sa delimiteze zona de noapte, inaltata cu doua trepte de spatiul destinat zonei de zi. Elementul de mobilier realizat din lemn de mesteacan contine spatii de depozitare, accesibile pe ambele parti si un birou integrat.
Pardoselile existente din placi de ciment au fost curatate si completate cu elemente asemanatoare pentru a obtine o estetica unitara. Peretii din piatra au fost reparati si acum adauga textura si culoare spatiului minimalist, amintind de istoria cladirii.
Surpriza acestui apartament a fost descoperirea unui beci accesibil acum printr-o trapa si o scara din lemn, din zona bucatariei. Dupa ce a fost curatata si refinisata, aceasta incapere a fost amenajata ca spatiu media, in care propietarul sa poata viziona filme cu prietenii si sa exerseze fara a deranja vecinii. Tavanul boltit al incaperii a fost decupat pentru a face loc unui tunel de lumina generos, in acest fel spatiul beneficiaza de lumina naturala directa iar atmosfera de aici este mult mai placuta.