Ușa glisantă etanșă. Modele și cum alegi
Interioarele moderne, cu design special, care permit obținerea unui spațiu plăcut și bine organizat, sunt în ultima vreme pe primul loc în preferințele utilizatorilor și designerilor de interior. Cum un astfel de design are nevoie de suprafețe optimizate și de uși elegante, cu sisteme de închidere cât mai simple și practice, care să ocupe cât mai puțin loc, opțiunea pentru o ușă glisantă etanșă, pentru intrare, bucătărie, hol, dormitor, baie, dressing, reprezintă o alegere în trenduri.
Ce este o ușă glisantă etanșă?
O ușă glisantă este o ușă care se deplasează pe lateral, cu ajutorul unui sistem speciale de glisare, ce va fi montat în partea de sus, pe perete sau în perete. Tehnologia utilizată în prezent și diversele variante de sisteme de glisare, prindere și închidere permit montarea oricărui tip de ușă, fie că vorbim despre una care trebuie să asigure etanșeitate maximă, pentru un laborator, cabinet medical sau bloc operator, fie de una de sticlă sau clasică, pentru un sediu de firmă sau pentru o locuință.
Care sunt principalele modele de uși glisante etanșe?
Există mai mult tipuri de sisteme de culisare și montaj, unele dintre ele trebuind să fie implementate din faza de construcție, altele având posibilitatea de instalate în orice moment. Astfel, din punctul de vedere al tipului de construcție și montaj, aveam: ușă glisantă la fața peretelui și ușă glisantă în perete.
Modele de uși glisante în funcție de design
Din punct de vedere al designului, se poate opta, ținând cont și de lățimea spațiului unde trebuie să fie amplasată și de preferințele personale, pe varianta cu o singură ușă sau cu două uși, care se deplasează în lateral.
Tipuri de uși glisante în funcție de înălțime
În funcție de înălțimea spațiului în care va fi montată, se poate merge pe varianta cu sistem de culisare montat la nivelul tavanului sau în parte de sus, pe perete, la un nivel considerat potrivit din punct de vedere arhitectural și funcțional.
Tipuri de uși glisante în funcție de material
În ceea ce privește materialul din care pot fi confecționate ușile montate pe sisteme de glisare, în oferta furnizorilor găsim: ușa glisantă de sticlă, transparentă, mată, sablată, cu diverse modele, ușă din lemn, MDF, PVC, materiale speciale, cu rezistență crescută la efracție etc.
În calitatea obținută și eficiența modelului ales, un rol important este jucat de sistemul folosit pentru a asigura deplasarea, culisarea și etanșeitatea. Acesta trebuie să fie rezistent, sigur, simplu de manevrat și întreținut, din materiale stabile și solide.
Montajul
La fel de importante sunt și firma cu care alegi să lucrezi și cea care se va ocupa de montaj. De efectuarea unor măsurători corecte, o execuție impecabilă a produsului și un montaj de cea mai bună calitate, țin și estetica, utilitatea și funcționalitate, pe care le aștepți de la acest tip de produs.
Cum să alegi varianta cea mai potrivită de ușă glisantă?
Întrucât în clipa de față există numeroase soluții, variante și modele de uși glisante etanșe, pentru garantarea calității, siguranța utilizării și o estetică deosebită este bine să apelezi la firme specializate, care cunosc foarte bine toate detaliile și specificațiile tehnice ale tuturor produselor necesare pentru realizarea acestui tip de uși.
Alte detalii, foarte importante, pe care trebuie să le ai în vedere sunt:
● estetica și posibilitate de personalizare a ușilor
● producătorul sistemelor folosite pentru glisare
● calitatea tuturor elementelor utilizate
● care sunt condițiile de exploatare și întreținere
● siguranța și garanția oferite
● care este durata de viață recomandată
● armonizarea cu alte elemente de decor alese
● costurile de achiziție și întreținere.
În concluzie, dacă îți dorești o variantă de ușă modernă și simplu de utilizat, cu posibilități estetice multiple, care să ocupe cât mai puțin spațiu, optează pentru o ușă glisantă etanșă!