World of Material Handling 2018 - Simplexitate. Arta solutiilor inteligente
Zona evenimentului a fost impresionanta chiar si din exterior: Vizitatorii au intrat in lumea manipularii materialelor printr-o vasta constructie de corturi moderne si s-au simtit imediat ca acasa.
Lumea intralogisticii s-a deschis in spatele intrarii, bazata pe patru zone uriase de demonstratii live si echipate cu tot ce ti-ai putea dori, de la camioane la containere de transport, de la roboti de ambalare la sisteme de rafturi de inalta calitate. Oaspetii au fost plonjati direct in viata de zi cu zi, in operatiunile de logistica, experimentand solutiile inovatoare, produsele si aplicatiile software pe care le pot utiliza pentru a-si optimiza propriile procese de manipulare a marfurilor si pentru a le face fata in viitor.
Prima zona principala, "Incarcare si descarcare", a implicat demonstrarea setarilor tipice pentru marfurile si expeditiile primite: descarcarea camioanelor si livrarile pana la ultima mila, incarcarea unui container maritim, transportul marfurilor de la platforma catre zona de depozitare in vrac. Accentul s-a pus pe o intreaga gama de inovatii: transpalete electrice pentru spatii inguste si incarcatoare cu platforma dubla, echipamente multifunctionale de tractare pentru incarcaturi de pana la 1,3 tone, solutia de semnalizare cu benzi LED, echipamentul optic de avertizare TruckSpot si aplicatia Truck Call care pot fi utilizate pentru a coordona operatiuni de transport prin intermediul dispozitivului mobil.
A doua zona principala, "Depozitul", a cuprins totul despre manipularea si depozitarea marfurilor la diferite inaltimi, pe rafturi inalte. Un electrostivuitor tridirectional Linde se deplaseaza de-a lungul unei unitati de rafturi cu culoar ingust. Este echipat cu sistemul inovator Active Stability Control, care compenseaza suprafetele neuniforme in milisecunde. Intr-o alta zona, ghizii arata vizitatorilor modul in care functioneaza sistemul de siguranta: oricine poarta un receptor si operatorul stivuitorului primeste un avertisment vizual si acustic inainte de a putea fi vazut de vizitatori.
O alta secventa de depozitare presupune stocarea si recuperarea rapida a bunurilor. Aceasta include prezentarea noului transpalet electric cu operator purtat, pentru inaltimi de ridicare de pana la 6,2 metri, echipat cu o baterie litiu-ion si sistemul de asistenta pentru incarcare, Linde Load Management. Acesta din urma impiedica operatorul sa ridice ceva mai greu decat sarcina maxima admisa, pentru a evita provocarea de daune sau vatamari. Echipamentele robotizate Linde-MATIC demonstreaza ca toate procesele importante care presupun flux de materiale pot fi acum organizate in depozit cu echipamente autonome.
Cea de-a treia zona principala a fost deosebit de importanta, deoarece Linde si partenerul sau premium Dematic s-au reunit pentru a prezenta intreaga gama de solutii posibile de sortare: de la sisteme complet automatizate sau semi-automatizate, pana la solutii speciale pentru comisionare manuala. Robotii controleaza o parte a zonei. Persoanele nu au acces in acest perimetru. Acesta este teritoriul solutiei AutoStore de la Dematic - un depozit ultracompact si un sistem automatizat de colectare a marfurilor la persoana - si echipamentele automatizate Linde robotics.
Sistemul Dematic PutWall este instalat in apropiere. Pentru a procesa comenzile mai repede, marfurile sunt scanate pe o parte a peretelui si atribuite unui compartiment cu ajutorul unui fascicul luminos; prelevarea, ambalarea si reordonarea automata se efectueaza pe de alta parte. Echipamentul semiautomat N20 OptiPick cu ridicare redusa este instalat in fata unui alt sistem de rafturi. Folosind o bratara, operatorul transmite comenzi de deplasare catre dispozitiv, care transporta in mod autonom bunurile si, prin urmare, salveaza angajatul de deplasarile inutile intre camion si raft.
Vizitatorii au putut experimenta un mediu complet de productie cu camioane si stivuitoare corespunzatoare, in cea de-a patra zona principala, denumita "Productie si transport". Aici au putut fi vizionate noul stivuitor automatizat Linde C-MATIC, echipamentul de tractare P-MATIC, un utilaj de ambalare complet automatizat, un robot articulat cu un singur brat si un sistem automat de transport cu incarcatura mica. Au existat si alte inovatii: transpaletele de comisionare cu platforma dubla, stivuitorul electric E10 si carucioarele specifice echipamentelor de tractare.
World of Material Handling (WoMH)
A treia editie a expozitiei WoMH a avut loc intre 4 si 15 iunie 2018 la Maimarkt din Mannheim, sub motto-ul "Simplexitate. Arta solutiilor inteligente". Vizitatorii din peste 50 de tari au avut ocazia sa afle in cele mai mici detalii tendintele pietei de profil, inovatiile tehnologice si solutiile optime pentru sectorul intralogistic, precum si posibilitatea de a face schimb de informatii, idei si opinii cu expertii. Locatia cu o suprafata de 13.000 de metri patrati a oferit un spatiu generos pentru demonstratiile live ale proceselor intralogistice, prezentarilor de produse si teste, precum si evenimentelor, atelierelor tematice si a relationarii interumane. Expozanti au fost Linde Material Handling, Dematic si multi alti furnizori internationali de intralogistica.