pai daca e pe chimicaleeeeeee.... propun si eu ceva natural: hai sa nu ne mai dam cu parfum, ca e chimicala!! si sa lasam casa sa miroasa a usturoi si fum de tigara si sosete, ca-s mai naturale!! :D =))
Se recicleaza brazii la noi? Ma indoiesc, anul trecut am vazut pe trotuare (nici macar langa tomberoane) o gramada de brazi aruncati si asta ma indreptateste sa cred ca spiritul asta de sarbatoare, curatenia (spirituala si nu numai) si armonia tin cateva zile (ca orice minune), dupa aceea se revine la aruncat la voia intamplarii. Sunt pentru reciclare, zau! Eu personal nu o sa cumpar spray, dar sunt si oameni care aleg asa ceva, poti sa ii condamni? Le place mirosul de brad asa cum si tie iti place, deci este si asta o optiune. Pentru mine Craciunul nu inseamna numai un miros.
scris de
alexp la data 05 Dec 2012, 15:22 soluţie
@Laura: La mine in cartier ii ridica ADP-ul. E adevarat ca am vazut si zone in care zaceau inca, dupa 1 luna...Dar, na! Fiecare cu organizarea lui!
@Bubulina: Sincer, incerc sa le evit pe cat posibil. Sunt obligatorii, dar daca pot evit sa folosesc odorizante, spray-uri de camera etc. Prefer plantele aromatice sau uleiurile, pt mascarea mirosurilor. Daca ai sa citesti eticheta deodorantului o sa te ingrozesti de cate substante, imposibil de pronuntat, contine! Si toate trec direct prin piele!
@alexp: Esti un norocos sau un optimist. La mine in cartier nu ii ridica ADP-ul, ba chiar am vazut copii care se distreaza dandu-le foc, e un nou joc la moda asta printre copii. Oricum, suntem un neam cu nasul sensibil, asta este clar...
scris de
alexp la data 11 Jan 2013, 15:38 soluţie
Chiar aseara am vazut la ProTV un reportaj despre colectarea si reciclarea brazilor in Bucuresti. Companiile de salubritate ii ridica de pe strada si ii vand celor care recicleaza. Acolo brazii sunt transformati in ingrasamant natural sau in peleti, in functie de profilul companiei.
scris de
mgr la data 14 Dec 2012, 08:44 soluţie
Buna seara ,
Intr -adevar , nu este Craciun -acela fara miros de brad in casa , (si -as copleta eu -fara miros de colaci si sarmale) dar , Domnule Alexp , asta se poate rezolva cu doua -trei crengute de brad , culese de pe strada- seara, cand nu te vede decat Mosu' - si spalate cu grija de noroi.(Neaparat -nu cumparate !!!)
Imi amintesc ca eram in clasa a VIII-a , cand din economiile mele si din ce mi -au mai dat parintii , am cumparat doi brazi de plastic (cu ramuri din sarma torsadata si frunze de plastic) , si , desfacandu-i , am montat ramurile (cu segmente distantoare scurtate) pe o singura tulpina (de otel).
Au trecut , de -atunci , vreo 43 de ani.Inca il mai am , il scot de fiecare Craciun din sacul de plastic , arata cam jerpelit acum ,dar ideea ca nu am 'consumat' aprox. 43 de braduti - ma bucura. Cand Il impodobesc , arata chiar bine .
Dar mai mult , ma bucura faptul ca , cei doi copii ai mei , -vor avea si ei , la casele lor ,braduti de plastic.
scris de
mr la data 13 Jan 2014, 02:17 soluţie
... a mai trecut un an ... acu' sunt vreo 44 ... cum mai trece timpul ...