scris de
Agleptycus la data 10 Jul 2013, 11:29 soluţie
Buna ziua,
Casa este din caramida o parte si o parte din lemn cu pamant, Initial a fost o casa mai mica din barne de lemn umplut cu pamant - ulterior sa mai marit cu o camera si bucatarie din caramida. Poze nu am.
Tencuiala pe partea de caramida este in stare buna cred eu, nu este umflata, nu suna a gol daca bati in ea, nici nu este prea veche 7-9 ani cred. Cea pe partea cu pamant este putin mai degradata.
Ce inseamna termoizolatie tip fatada ventilata? oare ar trebui facuta termoizolarea separat sau pe toata casa aceiasi termoizolare.
Multumesc mult!!!
Bun !
Tot ce se presupune a fi in stare buna ... o puteti lasa asa (dar sa fiti sigur). Partea de lemn cu pamant, aplicati o tencuiala ranforsata cu plasa de sarma.
Daca nu aveti pereti cu diferite decoratiuni in relief, si este simpla :
1) Termoizolatie cu polistiren (grosimea o decideti dvs, eu va recomand un 10 cm) aplicata cu spuma poliuretanica adeziv de polistiren, si cu finisajele aferente (adeziv de polistiren-amorsa, plasa si tencuiala decorativa la alegere).
2) Termoizolatie cu spuma poliuretanica rigida BASF ( informativ 3,5 cm grosime de spuma poliuretanica rigida e echivalentul a 6-7 cm grosime de polistiren expandat), care se aplica direct pe perete, fara a mai fi necesar de adezivi, ancore, etc. Finisajele ulterioare sunt aceleeasi ca la termoizolatia cu polistiren. La acest tip de termoizolatie se elimina orice fel de ruperi si taieri termice. Mai multe informatii gasiti pe contul Strike Cons de pe spatiulconstruit.ro sau pe www.sistemepoliuretanice.ro.
Cat despre termoizolarea in sistem fatada ventilata :
scris de
i.tonciu la data 04 May 2015, 11:12 soluţie
Cea mai buna solutie ar fi placile de Multipor. sunt naturale si solide. Si pentru ca-s facute din pori nu produc mucegai. Ar mai fi si vata minerala, dar nu recomand 100%.