Vasile Mereuta

Membru din: 09-01-2013   |   Nivel: ★★★

    73 posturi

     1 - 30 din 73 de posturi
    Scris la data: 12 Jun 2014, 09:24
    Felicitari ! O lucrare facuta corect din toate punctele de vedere, si frumoasa !
    Scris la data: 26 May 2014, 21:59
    Nu stiu cat vom continua aceasta discutie, dar sincer nu cred ca am sa mai dau curs. Dvs. vreti sa-mi spuneti ca altcineva nu mai are dreptul de a produce Poliureea ? Sau ca BASF sunt singurii producatori de poliureea ? Ori BASF sunt cei care au ``cea mai performanta poliureea`` ? Poliureea este un produs care a dezvoltat o tehnologie intreaga de punere in aplicare. Nu suntem la coltul pietei. Eu nu am facut decat sa prezint produsul Poliureea pura. Un produs nou cu o tehnologie noua in spate. Incerc sa promovez Poliureea in general. Si dvs. ce faceti ? Veniti cu pertipuri, sa ce ? Vreti sa aplicati dvs. singur ca ``distribuitor`` de materiale, produse ? Nu inteleg ? Hotarati ce faceti : distributie sau aplicare ? Strike Cons in continuare aplica produse BASF, dar nu achizitionate de la dvs., asta e cu totul altceva. Domnule Eugen, in continuare va rog fiti mai obiectiv, si profesionist in distributie.
    Scris la data: 26 May 2014, 19:53
    Domnule Eugen, Pozele sunt ca imagine de ansamblu legat de o lucrare cu poliurea pura (care nu am specificat ca este realizata de Strike Cons), dvs. ati venit si ati completat cu ce utilaj si de catre cine (era de ajuns sa specificati o data) si va multumesc de detaliile adaugate. Poliurea pura este un produs, ma asteptam la mai mult profesionalism si nu subiectivism. Pe aceasta cale va rog, avand in vedere incetarea colaborarii noastre, sa eliminati toate prezentarile ce tin de Strike Cons pe spatiulconstruit.ro. O saptamana cat mai placuta va doresc.
    Scris la data: 23 May 2014, 11:46
    Cateva imagini referitor la o parcare realizata cu Poliurea Pura Pozele prezentate aici(poliurea pura de culoare portocalie) este executata cu Tehnologia Hercules Gmbh respectiv sistemul de Poliurea Pura Hertec 1120 aplicata cu Robotul Crossbeam RS12,de catre specialistii certificati RS Bygg AS iar toate drepturile publicarii,postarii pe orice canal sunt rezervate Companiei Hercules.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 23 May 2014, 11:40
    Strike Cons si Bitacom demonstreaza calitatea pardoselilor industriale, parcarilor, etc. realizate cu Poliurea pura ! Aceasta demonstratie a convins clientii nostri de calitatea acesteia, astfel ca urmatorul proiect ne ofera ocazia de a schimba radical conceptia de pardoseala industriala. Va vom tine la curent cu urmatoarele etape !
    Scris la data: 10 Jul 2013, 12:02
    Bun ! Tot ce se presupune a fi in stare buna ... o puteti lasa asa (dar sa fiti sigur). Partea de lemn cu pamant, aplicati o tencuiala ranforsata cu plasa de sarma. Daca nu aveti pereti cu diferite decoratiuni in relief, si este simpla : 1) Termoizolatie cu polistiren (grosimea o decideti dvs, eu va recomand un 10 cm) aplicata cu spuma poliuretanica adeziv de polistiren, si cu finisajele aferente (adeziv de polistiren-amorsa, plasa si tencuiala decorativa la alegere). 2) Termoizolatie cu spuma poliuretanica rigida BASF ( informativ 3,5 cm grosime de spuma poliuretanica rigida e echivalentul a 6-7 cm grosime de polistiren expandat), care se aplica direct pe perete, fara a mai fi necesar de adezivi, ancore, etc. Finisajele ulterioare sunt aceleeasi ca la termoizolatia cu polistiren. La acest tip de termoizolatie se elimina orice fel de ruperi si taieri termice. Mai multe informatii gasiti pe contul Strike Cons de pe spatiulconstruit.ro sau pe http://www.sistemepoliuretanice.ro. Cat despre termoizolarea in sistem fatada ventilata :
    Fisiere atasate
    Scris la data: 10 Jul 2013, 07:00
    Buna ziua, Din punctul meu de vedere, mai ales la o casa mai veche nu va recomand vata minerala pe pereti. Poate polistirenul, dar si acela aplicat cu mare responsabilitate. Va sugerez o termoizolatie tip fatada ventilata ! Zidurile din ce sunt ? Si mai ales in ce stare este tencuiala ? Niste poze, imagini, ... se poate ? O zi buna !
    Scris la data: 30 Jun 2013, 11:58
    Elastospray AED este un produs conceput pentru soluțiile constructive în care produsul este supus unor sarcini permanente precum în cazul pardoselilor sau teraselor. Caracteristicile principale ale acestui produs sunt: o stabilitate dimensională foarte bună, obținându-se clasificareacea mai înaltă (nivelul 4) conform EN 14315-1și un comportament excelent la fluaj sub presiune. Fluajul sub presiune determină deformarea pe care o va suferi produsul pe termen lung atunci când este supus unor sarcini permanente. Produsul a fost supus încercărilor la niveluri de presiune de 60 și 90 kPa suferind deformări nesemnificative la extrapolări pe 10 ani. O altă caracteristică importantă a acestui produs este etanșeitatea la aer, asigurată de structura acestuia cu celule închise și aplicarea continuă. Etanșeitatea la aer este o cerință obligatorie în proiectarea caselor pasive sau a caselor cu consumuri reduse. Datorită acestor proprietăți problematicile obișnuite cu acest tip de produse, precum variația grosimii pe termen lung sunt rezolvate.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 29 Jun 2013, 08:12
    Copertarea acoperişurilor plane în cazul construcţiilor noi şi renovarea vechilor clădiri cu acoperiş plan se numără printre domeniile principale de aplicare pentru spuma pulverizabilă poliuretanică. Termoizolarea acoperişurilor plane impune cerinţe mari materialului de termoizolare pentru că acoperişul plan trebuie să reziste la diverse solicitări precum oscilaţii mari de temperatură, expunere la zăpadă, ploaie, vânt. Este dovedit că aplicarea pe acoperiş aduce economii de timp de până la 80% şi economii de investiţii de până la 50% faţă de procedeul de termoizolare convenţional. Locuri critice, inaccesibile, precum luminatoarele sau parapeţii pot fi uşor termoizolate. Chiar şi membranele bituminoase(în anumite cazuri) pot să fie acoperite fără probleme cu spumă. La doar câteva minute după acoperire, spuma de termoizolare este întărită şi se poate păşi pe ea. Termoizolarea unei terase cu spuma poliuretanica rigida Elastospray AED - BASF. Rigola de evacuare a apei, montata pe un pat de 2 cm de spuma poliuretanica si incorporata in aceasta, pe toata lungimea ei, intr-o grosime de 3 cm. Prin aplicarea termoizolatiei s-a realizat si panta de scurgere, pe o latime de 4 m, intr-o singura panta de la 7 cm la 5 cm. Astfel s-a obtinut o copertare completa, cu incorporarea rigolei, fara ruperi si taieri termice. Ca încheiere se aplică, în cazul teraselor circulabile șapa și placarea cu sistemele ceramice (gresie, piatra naturala, granit etc.) sau alte sisteme.
    Fisiere atasate
    Scris la data: 19 Jun 2013, 19:34
    Buna ziua, Trageti dvs. concluziile http://www.sistemepoliuretanice.ro O zi buna tuturor !
    Scris la data: 18 Jun 2013, 20:04
    Buna ziua. Ca sapa (inlocuitor) ... NU. Datorita rezistentei termice ridicate la o grosime mult mai mica, in comparatie cu celelalte (polistiren extrudat sau expandat), se aplica sub sapa, astfel incat nu sunteti obligata sa cresteti in nivelul total la final. Un exemplu simplu : 2 cm de spuma poliuretanica rigida este echivalentul la aproximativ 4-4,5 cm de polistiren. Fara sa mai punem la socoteala eliminarea completa a ruperilor si taierilor termice. O seara placuta
    Scris la data: 15 May 2013, 20:31
    Seara buna Cu acordul ``colegilor in domeniu``, imi permit sa fac o completare si o corectare: -Peste spuma poliuretanica rigida, nu se recomanda membranele poliuretanice, datorita rezistentei mecanice. Recomandat este sa se acopere, coperteze, cu membranele bicomponente polimerice, poliureice - in cazul teraselor semi si necirculabile. Si aceste membrane se pot aplica in diverse culori. O seara buna tuturor !
    Scris la data: 15 May 2013, 20:21
    Cand interesul poarta fesul ... un subiect important pentru fiecare client ... moare in fasa ! Nu sunt un expert, specialist, in acest domeniu, dar intotdeauna am incercat sa-mi explic acest ``fenomen`` de respirabilitate. Mai ales ca, zona noastra geografica si automat conditiile climatice, creeaza o serie de situatii pretentioase in ceea ce priveste constructiile. Ma bucur ca pe SpatiulConstruit se discuta aceste subiecte. Ar fi si mai mare bucuria daca specialisti si experti, ar participa mai intens. De castigat au in primul rand clientii finali, apoi cei care isi respeta si iubesc meseria. O seara buna tuturor.
    Scris la data: 13 May 2013, 20:43
    Seara buna In sfarsit un comentariu realist, pe masura subiectului deschis. Intru totul de acord cu ceea ce afirmati. Nu inteleg marketingul (cu efect de bumerang) a celor care pun tapet, respirabilitatea materialelor termoizolante. La fel nu inteleg cum se pune tapet respirabilitatea unui material, ca apoi sa vina cu bariere de vapori ... etc. Cea mai sfanta e ventilatia, in ce priveste umiditatea existenta intr-o cladire.
    Scris la data: 25 Apr 2013, 14:10
    Multumesc pentru raspuns ... in numele tuturor necunoscatorilor ! Deci cel mai important e sa asiguram o ventilatie cat mai buna ! Si o impermeabilizare cat mai buna a partii superioare a asterealei, sub tigla. Pot sa mai pun o intrebare ? : Cu respirabilitatea ... cum ramane ? Adica la ce se refera ? Sau mai bine zis ... este bine sa respire sau nu ? Cu scuzele de rigoare ... incerc sa lamuresc anumite aspecte pentru toata lumea, asa cum trebuie (din punctul meu de vedere) - sper si al dvs. O zi placuta in continuare.
    Scris la data: 25 Apr 2013, 12:04
    Buna ziua, Nu sunt lamurit legat de aceasta bariera de vapori si de folia anticondens. - Daca folosim bariera de vapori sa inteleg ca vaporii stagneaza in incinta, si automat condens, adica nu mai respira, respirabilitate anulata. - Daca volosim folia anticondens, inseamna ca permitem vaporilor, umiditatii, sa treaca prin materialul termoizolant si atunci materialul termoizolant capteaza umiditatea si avem problema reducerii rezistentei termice undeva la mai mult de jumatate, automat alte probleme. Stie careva sa dea un raspuns concret si clar ?
    Scris la data: 19 Apr 2013, 07:50
    Sistemele poliuretanice sunt utilizate într-o gama larga de aplicatii, datorita proprietatilor si beneficiilor acestora. Nu numai ca sunt accesibile si sigure, ele sunt, de asemenea, materiale durabile, oferind un plus de confort si de protectie a vietii noastre de zi cu zi. Sistemele poliuretanice rigide sunt accesibile, deoarece ele ofera un nivel foarte ridicat de izolare cu o grosime minima. Acest lucru optimizeaza ajustarile care trebuie aduse la proiectarea cladirilor, în scopul de a se adapta grosimea necesara a izolatiei. Acest lucru duce la reducerea costurilor, deoarece minimalizeaza impactul asupra elementelor componente, cum ar fi adâncimea de jgheaburi, grinzi, capriori sau capse, lungimi de fixare, dimensiunea si puterea de structura generala. Termoizolatia este cea mai importanta aplicatie a poliuretanilor în cladiri. Dintr-o perspectiva, durabilitatea, poliuretanii contribuie la conservarea resurselor naturale prin reducerea nevoii de energie, iar acesta este motivul pentru care sunt materialele ideale pentru termoizolatie. Exista mai multe avantaje la utilizarea sistemelor poliuretanice în cladiri: Cladirile au o viata mai indelungata si necesita o întretinere redusa, datorita durabilitatii sistemelor poliuretanice rigide PU. Sistemele poliuretanice bicomponente rigide sunt usoare, dar puternice, rezistente la umiditate,la socuri mecanice sau intemperii. Sunt usor de instalat. Spuma poliuretanica rigida prin pulverizare isi pastreaza eficienta energetica, pe toata durata de viata a cladirilor. În comparatie cu alte forme de izolare, sistemele poliuretanice sunt mult mai eficiente prin necesarul de grosime, ceea ce permite arhitectilor si designerilor maximizarea de spatii interioare. Spuma rigida din poliuretan pulverizata este deosebit de versatila si eficienta pentru modernizarea cladirilor mai vechi. Poliuretanii ofera solutii simple pentru a realiza zone închise ermetic, prevenirea problemelor de umiditate si mucegai în peretii si in interiorul cladirilor. În plus, exista alte caracteristici cheie ale acestor materiale, cum ar fi adaptabilitatea si confortul. Accesand site-ul http://www.sistemepoliuretanice.ro veti gasi mult mai multe informatii despre acest produs. Poliuretanii sunt apreciati pentru raspandirea lor, acestia se gasesc într-o varietate de aplicatii care sunt parte din viata noastra de zi cu zi. Poliuretanii pot satisface cea mai mare parte din asteptarile consumatorilor. Succesul lor este în crestere. Utilizarea larga este în continuare amplificata de faptul ca acestia sunt accesibili, în conditii de siguranta si reciclabili. Sistemele poliuretanice mai sunt cunoscute si pentru confortul care-l ofera, de la saltelele care se adapteaza dupa forma corpului tau, scaune auto, bordul si interioarele care reduc vibratiile si zgomotul autovehiculelor, carcasele frigiderelor, panourile camerelor frigorifice, pana la fuzelajul avioanelor . Sistemele poliuretanice rigide ofera confort, relaxare si ergonomie…
    Scris la data: 16 Apr 2013, 23:25
    Ziua buna, Solutie la ce ? Stiti cam care e coeficientul de transfer la acest sistem caramida GVP + BCA, automat rezistenta termica obtinuta ? Si ce am obtine, un zid de 50 cm grosime ? Ce structura va trebuie ? Da rezistenta structurala si permeabilitate, obtineti sigur. Cat despre termoizolatie ... va inselati !
    Scris la data: 04 Apr 2013, 18:41
    Practic prin termoizolatie se incearca limitarea puntilor termice folosind un material care rupe macar partial transferul termic intre zone de temperaturi diferite. Aceste materiale termoizolante trebuie sa indeparteze cat mai mult, ruperea termica, fata de suport (perete) spre mediul termic variabil, extern. Principala proprietate: izolatia termica, trebuie sa nu absoarba apa, si ideal ar fi sa si permita trecerea vaporilor doar dinspre interiorul casei:-). Important este si siguranta impotriva faramitarii si sedimentarii. Intr-un sistem termoizolant, patrunderea apei, umiditatii, scade acestuia proprietatea de termoizolare cu aproape 50%. Rezistenta termica : Aceasta valoare reprezinta capacitatea unui material de a izola termic. Valoarea rezistentei termice este in functie de grosimea si conductivitatea materialului fiind raportul acestor marimi. Cu cat R este mai mare, cu atat materialul este mai bun din punct de vedere al izolarii termice. R= d / λ (m²K / W) reprezinta rezistenta termica. Indicele λ indica cantitatea de energie termica care trece intr-o secunda pe 1 mp de material cu o grosime de 1m, atunci cand diferenta de temperatura pe suprafata sa ajunge la 1۫ C. Pentru beton, λ este de 1,7 W/(mK), pentru peretii cu faianta este de 0,77 W/(mK). Materialele termoizolante au un indice λ mult mai mic: pentru polistiren, λ este de cca.0,030 W/(mK)-0,045 W/(mK),(depinde ce densitate are). Pentru vata minerala, λ este de cca.0,042 W/(mK),(depinde ce densitate are). Pentru sistemele poliuretanice rigide, celule inchise, λ este de cca.0,022 W/(mK)-0,028 W/(mK),(depinde ce densitate are, incepand de la 35 kg/m3). Un material izolant termic este caracterizat prin conductivitatea termica si este exprimata prin coeficientul lambda. Conductivitatea termica masoara capacitatea unui material de a transmite energie termica. Cu cat acest coeficient este mai mic, cu atat vom avea o conductivitate mai mica,si este exprimat in W/m.K Sunt foarte multi alti factori care fac dintr-un material termoizolant sa fie recomandat mai mult sau mai putin pentru anumite tipuri de termoizolari. Ramane de vazut cat de informat, si disponibil este clientul in a alege tipul de termoizolare si termosistemul respectiv. http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Scris la data: 04 Apr 2013, 17:54
    Depinde de adeziv. Cu un adeziv poliuretanic (cel la tub), sigur aderenta este garantata, indiferent de ce tip este, extrudat sau expandat.
    Scris la data: 29 Mar 2013, 21:54
    Buna ziua, Dna. Mariana Condrea, sunt cazuri si cazuri. Un lucru e sigur ... aceste placi de azbociment nu prea isi mai au cautare, cu toate ca pentru multi in anumite cazuri a fost solutia ideala. Am avut un caz, un depozit (400 mp aprenta), acoperit cu placi din azbociment. Gauri peste tot, un consum de energie, enorm in ceea ce priveste incalzirea pe timp de iarna, si o caldura insuportabila vara (care afecta si tot ce insemna materialele depozitate). Ce solutie era recomandata in prag de iarna ??? Una simpla ! Fara sa decoperteze, fara sa mute toate materialele in alt depozit, fara sa cumpere un alt sistem de acoperis. In 3 zile - 1) au fost stabilizate placile nesigure. 2) s-au aplicat 4 centrimetri de spuma poliuretanica rigida (50 kg/m3), ceea ce a dus la termoizolarea si hiroizolarea acoperisului pe exterior. 3) ulterior, in cea de a treia zi, a fost aplicata o membrana poliuretanica cu rolul de protectie UV si o masura in plus de hidroizolare. Aceasta solutie e valabila .... pentru multe alte cazuri de recopertare a acoperisurilor. Dupa caz, se pot gasii solutii viabile. O zi minunata tuturor ! Si un paste fericit tuturor catolicilor ! http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Fisiere atasate
    Scris la data: 26 Mar 2013, 08:11
    Buna ziua Sistemul de care spuneti dvs. este framing. In Romania din cate stiu, este inca nou sistemul. Personal am realizat 3 lucrari de termoizolare, la constructii de acest gen, dar cu spuma poliuretanica rigida celule inchise (BASF). Sincer nu recomand termoizolarea cu spuma poliuretanica celule deschise (fie ea insprayata sau injectata). Pentru mai multe detalii va rog sa luati legatura prin e-mail sau telefonic. Cu stima http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Fisiere atasate
    Scris la data: 23 Mar 2013, 23:11
    Seara buna, Foarte bun raspunsul dnl. Alex Padure. http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Scris la data: 19 Mar 2013, 19:56
    Lutul nu prezinta un suport stabil pentru folosirea directa a spumei poliuretanice (tub) mai ales ca sunt 60 de ani, dupa cum spuneti. Va recomand o ranforsare a peretilor de lut, cu plasa si o tencuiala. Apoi veniti cu montajul polistirenului. http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Scris la data: 18 Mar 2013, 19:51
    Depinde ce anume ... Perete, terasa, astereala ? http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Scris la data: 18 Mar 2013, 19:48
    O solutie ideala este sistemul Elasto. Spuma poliuretanica rigida insprayabila Elastospray AED (46 kg/m3), ca termoizolant, si membrana poliureica Elastocoat - ambele marca BASF The Chemical Company. http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Fisiere atasate
    Scris la data: 18 Mar 2013, 19:41
    Gresita total montarea, aplicarea, polistirenului cu asa zisele mamaligi. E o practica folosita de asa zisi meseriasi, care vor sa foloseasca cat mai putin material si sa scape cat mai repede de lucrare. Multe probleme vor aparea pe parcurs datorita acestei modalitati de montare. Corect este cu masa, spaclu, continua de adeziv. Daca montati polistiren, va recomand, la fel, adezivul tip spuma poliuretanica (la tub). http://www.sistemepoliuretanice.ro
    Scris la data: 12 Mar 2013, 20:42
    Dle. Bengy, Sunt perfect de acord cu dvs. chiar daca nu sunt un specialist in acest domeniu. Aceasta problema o intalnesc si eu in domeniul meu. Sunt toti meseriasi, si stiu ei mai bine decat oricine cum se face. Toata lumea face economie de bani si timp, si se trece peste orice limita. Un lucru mi-a placut in santierele din Europa: faptul ca fiecare stia ce are de facut, in asa fel ca ceilalti ce-l urmau, sa-si execute lucrarea in termenii stabiliti in proiect, fara abateri fara modificari inutile. Dar in fine ... suntem romani-destepti peste masura ! O zi buna tuturor !
    Scris la data: 12 Mar 2013, 19:24
    Dle. Sile Daca generalizati, imi permit sa raspund. Avand in vedere problema care o intampinati, multe solutii nu sunt. Una ar fi cea care v-am oferit-o, cu fatada ventilata, peste ce aveti. Sincer e mai complicat la dvs. daca nu vreti sa renuntati la actuala termoizolatie (polistiren). E normal sa-mi urmaresc interesul, atat cat imi permite materialul, incercand sa o fac cat mai responsabil. Cu scuzele de rigoare. Succes si dvs. in ceea ce vreti sa realizati !
    Scris la data: 12 Mar 2013, 05:31
    Uitati un adevar domnilor !!!
     1 - 30 din 73 de posturi
    Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
    Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

    Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

    Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

    Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.