Buna ziua!
Ma poate lamuri cineva cum sa procedez pentru a imbunatati termoizolatia la casa? in prezent estede 5cm si nu sunt multumit, motiv pt. caredoresc sa o inbunatatesc.Mentionez ca este aplicata pe casa netencuita, se prezinta f. bine ca aspect , insa nu si ca randament.
Astept solutii. Va multumesc.
Sincer, fara sa vad situatia termo sistemului ... nu ma pot exprima in vederea gasirii unei solutii reale.
Solutii ar fi, precum fatada ventilata. As recomanda aceasta solutie in cazul in care vreti sa pastrati actuala termoizolatie, si sa completati doar cu inca un termo sistem. Cu fatada ventilata vi se permite aplicarea altui sistem termozilant fara a mai avea probleme cu aderenta, si stabilitatea dimensionala a sistemului actual.
De discutat pe aceasta tema, ar fi de preferat sa se discute in momentul in care un specialist in termosisteme poate vedea lucrarea la fata locului.
Cu respect !
Daca va ajuta, va spun ca peste termosistem am dat cu vopsea decorativa, care este de asemenea in stare perfecta.
In orice caz eu va multumesc,insa as dori totusi o solutie plauzibila, in general in astfel de cazuri,care se va aplica, numai dupa studii amanuntite.
Adica una sau mai multe idei.
Cu multa consideratie !
In tara am avut 5 cazuri in care am indepartat termosistemul existent si am aplicat spuma poliuretanica rigida, fie pe astereala intre capriori, fie pe perete.
O prima problema care am observat-o la celelalte materiale a fost stabilitatea dimensionala (adica nu mai aveau grosimea initiala). O alta problema a fost umiditatea ridicata in structura acestuia (termosistemul).
Principala cauza : montajul
Dar cel mai important, din punctul meu de vedere, e faptul ca materialul termoizolant nu face masa compacta cu suportul, ceea ce duce la un punct de formare a condensului (in general) exact intre termoizolant si suport, astfel umiditatea fie intra in structura termosistemului fie in suport. *Numai 2% continut de apa in anumite materiale fibroase scade valoarea R cu 30%. La fel de importanta este insa si ventilatia existenta in cadrul cladirii.
Spuma poliuretanica rigida are coeficentul termic lambda de 0.022 W/m.K. (unul dintre cele mai mici). Eu insa adaug marele atu, prin faptul ca modalitatea de aplicare - insprayere, duce la formarea unei mase compacte (suport+termosistem) ducand acel punct de formare al condensului spre exterior, nicidecum intre ele.
Foarte FALS:
Deoarece este atat de toxic poliuretanul il intalnim peste tot in jurul nostru:
-Izolatia la frigidere - poliuretan-datorita poliuretanului s-a ajuns la Clasa A+ ....
-bordurile la autoturisme-poliuretan
-scaunele din autoturisme
-talpile la incaltamine,pantofi sport - poliuretan
-perne-poliuretan
-mobila-poliuretan
-proteze medicale-poliuretan
Asa-in romanul...sa moara capra vecinului....fara sa se informeze..
Cu respect!
-
Ziua buna domnu Vladoiu.
Daca sustineti asta, aduceti si argumente, detalii. Care sunt cele 40 de substante volatile cancerigene? Cat de toxica este? Spuneti dvs. adevarul, va rog ! Nu suntem la OTV !
Europa foloseste aceste produse de mai bine de 30 de ani. Chiar cupola de la Romexpo e termoizolata cu spuma poliuretanica rigida de pe vremea lui Ceausescu.
In fisele tehnice ale produselor pe care le folosesc si in speta cele de la BASF Poliuretanos Iberia SA , este specificat ca sunt ecologice 100%.
Ma intreb totusi de ce nu vad nici o alta abordare legat de celelalte materiale termoizolante. Titlul subiectului e Tipuri de termosisteme: Avantaje - Dezavantaje. Sa inteleg ca doar spuma poliuretanica rigida este un termosistem.
O zi buna, in continuare, va doresc !
Observ ca a devenit o moda deja ca toate imbunatatirile, progresele tehnologice sa fie cancerigene! Becurile LED sunt, spuma poliuretanica este, calculatoarele sunt, telefoanele mobile la fel, tigarile sunt (e adevarat ca fumatul e un factor de risc, dar atat!)!!!
Chiar atat de speriati suntem de cancer? Dar ce ne facem cu ceea ce mancam, bem si, mai ales, respiram? Pana acum n-am vazut pe cineva care sa sustina aceste afirmatii, asa ca va astept pe dvs. cu dovezile! Daca le detineti, evident!
P.S.: Chiar ma intereseaza, pt ca-s inca tanar si vreau sa reduc sursele la minim!
Spuma poliuretanica rigida are coeficentul termic lambda de 0.022 W/m.K. , imi puteti spune la ce grosime atinge aceste performante ?
cat costa pe metru patrat , in ce zona a romaniei operati ?
Va atasez o imagine, in care este redata rezistenta termica raportata la grosimile aferente. Coeficientul lambda este acelasi la orice densitate si grosime.
Pentru detalii legat de pret, va rog sa trimiteti o cerere de oferta.
Ne deplasam in toata tara, in conditiile stabilite prin oferta si contract.
Acum fiecare cioara isi lauda puii, dar de ce uitam ca inaintasii nostri nu au mai aplicat termosisteme si totusi au avut confort termic prin acel sistem sa-i spunem al peretilor dubli din caramida plina, iar daca nu se stie aerul captiv este cel mai bun termsistem.
Buna ziua, domnu Grasu !
Chiar sunt curios daca dvs. in anul 2013 ati mai locuii intr-o casa construita acum 100 de ani si sa platiti facturile aferente ?
Cioara nu e nimeni, nici chiar dvs. Eu unul imi iubesc si respect meseria, calitatea materialelor si serviciilor pe care le reprezint.
Aerul este un foarte bun termoizolant, insa in anumite conditii, poate cauza foarte multe probleme. Un sistem cu perdea de aer, fara insa ca aerul sa fie ventilat natural, sa circule, va creea intotdeauna umiditate-condens. Studiati mai intens problema.
O zi superba in continuare !
Buna ziua, domnule Grasu,
Ar trebui sa tineti cont ca acestea sunt citite si de oameni care cunosc adevarul despre spuma poliuretanica.
Este cancerigena ? A-ti stat in preajma ei in momentul cand ea arde ?
Nu este cel mai bun termoizolator privind raportul calitate - siguranta (omului) - ecologie.
Rezistenta stratului de spuma poliuretanica (la terase exterioare, conform pozelor atasate) este conferita doar de stratul exterior dur pe care ea si-l formeaza in momentul intaririi ?
Suprafata respectiva este circulabila sau doar de frumusete ?
Cu respect,
Buna ziua, domnule Alan
1) Este ecologica 100%. Pe profilul Strike Cons existent pe spatiulconstruit.ro am sa atasez fisele tehnice si agrementele tehnice, ale materialeleor pe care le utilizez..
2) Legat de comportamentul materialului pe care il folosesc - atasez clipul de mai jos. Nu tot ceea ce inseamna spuma poliuretanica rigida este automat la fel. Strike Cons utilizeaza doar materiale ce pot oferi siguranta, calitatea si garantia lucrarii.
3) Va contrazic la subiectul calitate - siguranta(omului) - ecologie. Chiar pot afirma ca este cel mai sigur, ecologic material folosit. Pe www.sistemepoliuretanice.ro puteti vizualiza toate detaliile legate de spuma poliuretanica rigida, pe care o pune in aplicare Strike Cons. Daca nu e ecologic, stau si ma intreb .... cum de tot ceea ce tineti in frigider nu v-a otravit pana acum ? Si de ce la un frigider nu e folosit alt sistem termoizolant ? Sau nu stiati ca tot ceea ce e in carcasa frigiderului este spuma poliuretanica rigida ?
4) Rezistenta stratului de spuma poliuretanica nu este obtinuta doar de ultimul strat (cel de la suprafata), ci de toata structura sa, mai bine zis de densitatea materialului termoizolant folosit pentru terase, care eu o recomand sa porneasca de la 46-50 kg/m3, de rezistenta mecanica obtinuta.
5) BASF Poliuretanos Iberia SA pune la dispozitia tuturor aplicatorilor, solutii diverse, adaptate la cerintele fiecarei lucrari. Da este circulabila. Pornind de la o densitate de 46-50 kg/m3, spuma poliuretanica poate ajunge pana la 1000 kg/m3 in functie de cerintele fiecarei aplicatii (referindu-ma la terase, pardoseli etc.).
Cu respect,
Deoarece este atat de toxic poliuretanul il intalnim peste tot in jurul nostru: -Izolatia la frigidere - poliuretan-datorita poliuretanului s-a ajuns la Clasa A+ .... -bordurile la autoturisme-poliuretan -scaunele din autoturisme -talpile la incaltamine,pantofi sport - poliuretan -perne-poliuretan -mobila-poliuretan -proteze medicale-poliuretan Asa-in romanul...sa moara capra vecinului....fara sa se informeze..
Referitor la rezistenta stratului de spuma:
Sistemul utilizat la terase si pardoseli ,respectiv Elstospray 1623/2/AED are o rezistenta la compresie de 3,4kg/cm2
Va atasez ceva poze de la o aplicare de pardoseala la un depozit frigorific unde temperatura va fi de -25C...peste termoizolatia cu poliuretan s-a turnat placa de beton armat pe care vor circula stivuitoare-cred ca este destul de elocvent exemplul...
D-le Mereuta, si d-le ATERKI
Sunteti reprezentatul unor interese in Romania, va luati salariul dupa cum cantati mai bine (ca raspuns la asai romanul) si este greu sa acceptati niste lucruri evidente de la unii oameni simpli (dupa parea voastra fara minte).
La obiect:
1.Suprafetele exterioare executate cu spuma poliuretanica nu sunt circulabile. Nu au protectie UV decat o periada foarte scurta de timp. Din acest motiv peste acestea se executa o hidroizolatie poliuretanica lichida care are protectie UV garantata si 25 de ani de producator.
2.Si peste o termoizolatie cu polistiren XPS se poate turna o sapa sau beton linistit indiferent de grosime, demonstrate in practica de atatia ani. Care este unicitatea in acest caz ?
3. Nu cunoasteti "esenta" termenului ecologic. De ce se face atata caz pe recuperarea in totalitate a tuturor deseurilor care au la baza si acest poliuretan ?
Pentru ca odata ajuns in pamant, apa el nu se descompune NICIODATA, si sunt toxice in mediul in care ele sunt prezente (in timp).
Termenul "Ecologic" nu este demonstrabil cu niste tabele concepute in interers comercial.
Sunt atatea cazuri de materiale de constructii sau medicamente care in final s-a dovedit a fi daunatoate corpului uman si in final au fost retrase de pe piata.
Ani de zile si-au exprimat parerea ca telefoanele mobile nu afecteaza corpul uman. In final au recunoscut. (un caz celebru)
Ce o sa mai ziceti domnilor daca peste 10-15 ani se va recunoaste si despre spuma? O sa-mi recomandati sa o dau jos din pod, de pe pereti sau terase?
Cati ani de zile s-a vandut linistit placile de azbest in Europa, ca apoi sa se interzica stiti foarte bine din ce motive?
4. Cea mai ecologica termoizolatie este VATA MINERALA BAZALTICA. Daca cunoasteti din ce este facuta daca ati studiat piata respectiva a-ti recunoaste acest lucru.
A-ti vazut vreodata o casa arzand in care era termoizolata cu spuma ?
A-ti vazut vreodata o casa arzand in care era termoizolata cu vata bazaltica?
Daca a-ti fi participat la simpozionul organizat de KNAUF in Slovacia (si stiti de ce acolo? probabil NU) a-ti fi inteles si explicat oamenilor ADEVARUL!
Oare de ce in Germania avizele de mediu si de pompieri au raspuns favorabil in cazul izolarii cu spuma poliuretanica doar in anumite conditii stricte?
5. Daca as atasa poze de la diverse lucrari cu spuma poliuretanica (macinata de ghiata sau erodata de UV si vant) v-ati scuza ca aceea spuma nu este ceea ce dvs promovati.
6. Nu doresc o polemica cu dvs (ca doar vorba dvs : sa moara ...) dar promovati acest produs care ale unele limite clare de utilizare iar multi domni din cercetare (a domeniului poliretan) sunt inca sceptici (neoficial) cu privire la acest produs vis a vis de actiunea pe termen lung asupra omului.
Multumesc pentru intelegere si nu este nevoie a-mi mai raspunde.
Ma bucur ca puneti in discutie aceste puncte de vedere.
Nu am spus niciodata ca spuma poliuretanica rigida, este mai buna sau mai proasta decat celelalte.
M-am axat doar pe avantaje si dezavantaje.
Tin sa precizez ca nu tot ce inseamna spuma poliuretanica rigida e aceeasi treaba, si lucrul acesta il stiti si dvs.
Eu unul folosesc in functie de cerintele lucrarii, materialele recomandate care sa asigure calitatea si garantia lucrarii. Nu am zis niciodata ca anumite tipuri de termosisteme poliuretanice rigide nu ard. Ci doar ca au un comportament mai bun la foc deschis. Si ma refer strict la ceea ce pun in aplicare. Ceea ce folosesc alte firme in termoizolare cu sisteme poliuretanice rigide, nu ma priveste.
Legat de vata minerala bazaltica ... cate termosisteme au avut problema infiltrarii umiditatii in structura acestora, si problemele create ? Ce se intampla cand in structura acesteia, intra umiditatea, automat aparatia mucegaiului, si raspandirea in aerul respirabil a organismelor patogene ? Ce se intampla cu aerul respirabil, in momentul in care puterea de acoperire este discutabila si lasa loc curentilor de aer sa imprastie anumite particule din structura acesteia ?
Daca sustineti ca spuma poliuretanica este toxica, cancerigena, de ce pana acum nu s-a spus de tot ce ne inconjoara la ora actuala (poliuretanul existent intr-un autovehicul 60%, poliuretanul existent in carcasa unui frigider, poliuretanul ce se gaseste in mobila de astazi, poliuretanul din incaltaminte, poliuretanul existent in carcasa unui avion, si exemple sunt nenumarate) este cancerigen si toxic ? Raspundeti dvs.
Sunt constient ca fiecare termosistem isi are locul lui bine stabilit, si nu incerc sa spun ca spuma poliuretanica este ceea mai, dintre toate. Doar vreau sa subliniez ca spuma poliuretanica e un pas inainte in domeniul constructiilor.
Eu la baza, sunt aplicator de sisteme poliuretanice si poliureice rigide. Nu afirm ceea ce afirm, doar ca am citit undeva, si vreau sa dezvolt o afacere.
Imi face o deosebita placere, sa vad ca discutia ia amploare, pe un fagas profesional, strict pe subiect.
O zi buna in continuare va doresc !
M-am hotarat sa va raspund deoarece faceti niste afirmatii mai mult decat eronate.
Se vede ca nu prea a-ti fost pe santiere sa vedeti adevaratele cauze provocate de diverse materiale de aplicabilitatea lor, sa vedeti daca toate elemntele se aseaza in practica exacte ca pe foile dvs sau filmulete, sa determinati in timp (de min 5 ani) reactiile acestor produse asupra mediului sau cladirii respective.
Desi nu mi-ati dat raspuns decat la punctele pe care dvs a-ti considerat ca puteti raspunde, nu m-am deranjat, si tacereaeste un raspuns.
In schimb a-ti afirmat urmatorul lucru: "cate termosisteme au avut problema infiltrarii umiditatii in structura acestora, si problemele create ? Ce se intampla cand in structura acesteia, intra umiditatea, automat aparatia mucegaiului, si raspandirea in aerul respirabil a organismelor patogene ?"
Intrebari: De ce sa existe infiltratii? Nu sunt executate de profesionisti? Umiditatea ramane in vata bazaltica atata timp cat este estompata sursa de infiltratii? Doar nerezolvarea infiltratiilor provoaca excesul umiditatii care prin mucegaiul format se dezvolta bacteria respectiva care in final poate provoca astm la om. Acesta umiditate aparuta este prezenta in toate tipurile de termosisteme inclusiv al dvs.
Nu uitati ca umiditatea poate fi provocata nu doar de ploaie ci si de .....
Cat priveste raspunsul cu privire ca tot ce ne inconjoara este in mica sau mai mare masura prezenta acestui derivat de poliuretan si ca acesta nu ne dauneaza cu nimic ,este total FALS.
Un exemplu elocvent il reprezinta prezenta E-urilor in alimentatia noastra de zi cu zi. Ele sunt un factor nociv sanatatii omului (demonstrat deja) si cu toate acestea produsele respective au toate avizele de sanatate, mediu si altele si in acest fel sunt in toate supermarcheturile europene. Credeti ca vreu doctoir sanatos la cap recomanda aceste produse spre consum ? NU. Acelasi lucru este si cu produsul dvs.
Din acest motiv am intervenit sa va fac sa explicati la oameni care vor apela la produsul dvs nu numai partea buna ci si partea negativa (nefiind prezenta in nici o fraza de mai sus, sunt numai laude) a acestui produs.
Explicatiile oamenilor ce inseamna fenomenul de gazare, in momentul aplicarii. Ce riscuri presupune acesta atat pentru om cat si pentru mediul inconjurator dar si pentru toate obiectele din jur (statice).
Explicatiile oamenilor care este diferenta dintre IGNIFUG si NU ARDE. Asta apropo de vestita clasa A ...
Explicatiile oamenilor ce trebuie sa stie in momentul cat exista un foc deschis in care este implicat produsul dvs. Ce emana? Cum trebuie sa reactioneze intr-o astfel de situatioe tinind cont de reactia produsului dvs in contact cu focul.
In acest sens doresc sa va spun (pentru ca nu cunoasteti produsul de loc) ca VATA BAZALTICA este ECOLOGICA , ea odata ajunsa in pamant dupa ani de zile redevine roca, inghitirea din gresala a unei bucati din astfel de material NU DAUNEAZA SANATATII omului sub nici o forma , fapt sustinut de medici, in urma efectuarii unor teste.
De asemenea acesta , NU ARDE.
Este o diferenta de la cer la pamant in tre aceste doua produse dpdv ecologic.
Din pacate acesta discutie se transforma intr-o divergenta si nu cred ca am sa mai raspund la acestea.
Asteptam din partea dvs o eventuala recunoastere a anumitor aspecte pentru a va echilibra balanta comerciala unde intr-o parte a-ti pus doar lucrurile bune uitand ca in partea cealalta sa puneti si lucrurile negative.
In favoarea carei parti se va apleca talerul asta va depinde doar de clienti dvs , potentiali clienti si TIMPUL le va rezolva pe toate.
Cu respect,
Este 1 martie si nu mai am timp de asa ceva.
Singurul punct indiscutabil vata versus spuma poliuretan este clasificarea la foc.
Precum am mai afirmat orice termo-hidro-fonoizolatie reprezinta un Sistem.Prin sistem intelegem suma mai multor tipuri de materiale.In final cel mai important lucru este ca acel SISTEM sa fie autorizat conform legilor europene si nationale in constructii.
vata absoarbe umiditatea nu numai datorita infiltratiilor ci si datorita condensului.Cati proprietari au utilizat la mansarda (de exemplu ) vata bazaltica ? majoritatea au utilizat vata minerala...cati din acestia au curaj sa desfaca intr-un colt sa vada nenorocirile care sunt acolo?
Spuma poliuretanica rigida nu absoarbe umiditatea decat intr-un procentaj foarte mic si 100% nu dezvolta mucegaiuri sau fungii,nu are capilaritate
Am izolat hale de tabla dupa ce au renuntat la vata sau polistiren pt ca era un mare dezastru din cauza condensului..poliuretanul devine una cu suportul nu ramane aer intre izolatie si suport,nu are unde sa se creeze condens = nu genereaza mucegaiuri
In majoritatea cazurilor de esec pt vata sau polistiren cauza principala este punerea in opera si economia la costuri.
repet:Poliuretanul se pune in opera de echipe abilitate si instruite.
E timpul sa nu ne uitam numai la pret-e timpul sa avem si calitate
Aplicarea spumei poliuretanice
Fiind o alternativă superioară la polistiren sau vata minerală, cu ajutorul ei veţi economisi spaţiu, deoarece se aplică într-un strat inferior-in grosime- oricarui alt material de termoizolatii, doar pe una dintre suprafeţe (interioară sau exterioară).
Aplicarea se face prin sprayere-pulverizare cu ajutorul unui utilaj mobil complex care dozează şi controlează temperaturile şi presiunile celor două componente chimice (MDI şi poliolul).
Dacă aplicarea s-a făcut la exterior, este obligatorie acoperirea cu un strat protector împotriva razelor ultraviolete. Deoarece este un material ecologic se poate aplica şi în interiorul locuinţelor, spaţiilor comerciale, fermelor, etc. Este o materie sintetică, duroplastă, prezintă o structură celulară predominant închisă (cu un procentaj de peste 92% celule închise), iar densitatea este cuprinsă între 30 şi 60 kg/mc, realizând pentru cazuri speciale densităţi superioare.
Trebuie să ştii că…
Spuma poliuretanică rigidă rezolvă cu succes toate aspectele – termoizolaţie, hidroizolaţie, plus un grad ridicat de fonoizolaţie. Ambele climate, interiori şi exterior, sunt efectiv separate printr-o barieră continuă, o anvelopă continuă, fără punţi termice.
Condiţii favorabile pentru aplicarea spumei
Baza pe care urmează să fie aşezată spuma poliuretanică nu are voie să prezinte urmă de praf, apă sau grăsimi. În cazul aplicării pe o structură metalică, aceasta trebuie să fie curăţată de oxizi şi rugină înaite de aplicare. În cazul în care spuma se aplică la exterior, condiţiile meteorologice sunt foarte importante. Spuma nu poate fi aplicată dacă plouă sau dacă bate vântul, deoarece se face risipă de material, particulele de poliuretan fiind luate de vânt.
Spuma rigidă de poliureatn permite ca, după aplicare, să continue lucrările de construcţii şi finisaje ulterioare, precum tencuirea, placarea cu gips-carton, lambriuri, PVC, aplicarea vopselurilor elasto-plastice, poliuretanice,elastomerice,poliurea etc.
Caracteristici
• Spuma prezintă o înaltă capacitate de izolare termică. Această caracteristică se datorează joasei conductibilităţi termice pe care o are gazul spumant inclus în interiorul celulelor închise. De aceea, spuma rigidă de poliuretan, produsă „pe loc", ajunge la o valoare iniţială a conductibilităţii termice de 0.020 w/mk stabilizându-se ulterior la 0.026 w/mk.
• Absorbţia de apă a acestui material se produce în funcţie de condiţiile ambientale şi poate să aibă loc prin umectare sau difuzie şi condens de vapori. Spuma este influidă prin densitatea ei (în practică, conţinutul de umiditate nu depăşeşte 2% din volum).
Avantajele izolaţiei cu spumă poliuretanică rigidă
Spuma rigidă de poliuretan, prin proprietăţile sale, prezintă o serie de avantaje ca izolator termic:
• Folosirea ei permite izolarea termică şi impermeabilitatea într-o singură operaţie;
• Amestecul aplicat în straturi succesive se întăreşte în circa 4 minute şi asigură o izolare
continuă, fără îmbinări,fara ruperi termice
• Izolarea cu spumă se face fără să afecteze alte lucrări simultane;
• Fiind un material uşor, nu produce suprasolicitarea construcţiilor după izolare; este recomandat şi la reabilitarea termică a clădirilor vechi;
• Prezintă o mare aderenţă faţă de materialele utilizate în construcţii civile şi industriale;
• Absorbţie scăzută de umiditate;
• Se aplică uşor, prin pulverizare;
• Are stabilitate faţă de carburanţi, uleiuri minerale, acizi şi alcani diluanţi, fiind neutră din punct de vedere chimic;
• Aplicare rapidă (600 mp verticali sau 700-900 mp(in functie de grosime) de plafon aplicaţi într-o zi, de o echipă formată din 3 lucrători);
• Prezintă rezistenţă la trensmisia de vapori de apă;
• Spuma rigidă de poliuretan pentru izolaţii termice are o densitate de 30-60 kg/mc;
• Rezistenţă mare faţă de materialele folosite la această oră în construcţii, la îmbătrânirea în contact cu gazele de eşapament sau atmosfera industrială foarte agresivă.
De ce Spuma Poliuretanica Rigida…?
Pierderea caldurii intr-o casa sau cladire se intampla aproape in orice directie-podea,pereti,usi,ferestre,tavane,acoperis…
Izolarea eficienta a acoperisului unei cladiri salveaza,economiseste cel putin 45-50% pierderile energetice.Acest lucru depinde de tipul de izolatie utilizat.
Izolatia completa,eficienta a spatiilor din podurile caselor sau a plafoanelor dintr-o cladire imbunatateste nivelul de confort intr-o casa si reduce semnificativ costurile de energie.Cand izolatia se face intre capriorii unui acoperis se creaza un spatiu perfect pentru locuit-mansarda.
Toata lumea cunoaste faptul ca toata caldura unei cladiri urca spre partea superioara a acesteia-plafoane ,pod….Placarile cu materiale clasice cunoscute-polistiren,vata minerala,etc au capacitati si proprietati limitate,asfel incat caldura se pierde prin tavane si acoperis.
Formarea condensului pe suprafetele interioare in anotimpul rece,este un foarte bun indiciu in pierderea de caldura datorata unei slabe izolatii.
Spuma Poliuretanica Rigida este ideala pentru orice tip de acoperis.
Populatia din Romania nu cunoaste faptul ca energia elactrica consumata vara la utilizarea aparatelor de aer conditionat costa mai mult decat orice energie consumata iarna pentru incalzire-deci o izolatie eficienta nu aduce economii numai iarna ci in orice anotimp.
Izolatia cu spuma poliuretanica rigida este ideala si pentru cladirile vechi,reducandu-se semnificativ costurile necesare reparatiei sau inlocuirii unui intreg acoperis.
Izolare termică cu spuma rigidă poliuretanică
Protecţia mediului a marcat foarte drastic domeniul construcţiilor, manifestând puternic pentru economia de energie şi aptitudinea clădirilor de a proteja resursele naturale.
În acest context, spuma poliuretanică rigidă joacă un rol important prin faptul că garantează izolarea termică, fonică şi hidroizolarea clădirii. În conformitate cu normele europene, acest material izolează interiorul faţă de exterior în orice condiţii: climat cald sau rece, umed sau uscat, vântos sau calm.
Utilizări ale spumei de poliuretan:
• Clădiri: pereţi, terase, mansarde, subsoluri, demisoluri etc.
• Aplicare pe acoperişuri plane (blocuri, hale) sau înclinate;
• Pardoseală;
• Hale industriale;
• Grajduri, ferme agro-zootehnice;
• Silozuri
• Pereţi sandviş;
• Piscine.
Un sistem izolator complet.
Toţi specialiştii în domeniul construcţiilor cunosc faptul că cel mai mare inamic al eficienţei unei clădiri este infiltrarea şi mişcarea aerului în izolaţii. Inamicul longevităţii clădirilor este umiditatea şi apoi condensul, care cauzează mucegaiuri, ciuperci, putrefacţie, nemaivorbind despre tratamentele pentru sănătate şi confort „datorate" acestor agenţi.
În timp ce materialele convenţionale pot realiza în condiţii normale o izolaţie termică cu un anumit grad de succes, prin însăşi natura lor, folosesc aerul pentru a izola - nu pot izola aerul dintre două climate. Aerul este mixat, iar cu fiecare schimbare a temperaturii exterioare sau a vântului se compromite calitatea izolaţiei. Vaporii de apă din aer, atunci când acesta se răceşte, duc la apariţia condesului: igrasie vizibilă sau mai rău, în locuri unde nu este vizibilă.
Cum funcţionează
Realizarea izolaţiei cu spumă poliuretanică rigidă are loc în urma reacţiei chimice dintre doi componenţi lichizi - poliolul şi MDI - care, în condiţii de temperatură şi presiune controlate, şi cu ajutorul unei instalaţii speciale mobile, permite producerea pe loc a materialului izolant final, prin pulverizare sub jet de aer comprimat pe suprafaţa de lucru.
Brandul producatorul sistemelor utilizate de noi(nu dau nume ca sa nu se inteleaga ca fac reclama) nu ne permite sa utilizam materii prime de proasta calitate nici aplicatii indoielnice,fiind un lider mondial in industria chimica!
Cu respect
Strike Cons & Aterki Romania va prezinta Termo-Hidro sistemul Elasto
O solutie viabila !
http://spatiulconstruit.ro/stire/strike-cons-si-sistemul-elasto-object_id=12703
Strike Cons si Bencomp va prezinta o solutie viabila a termoizolarii si copertarii in sistem fatada ventilata.
Spuma poliuretanica rigida si membrana poliureica (Elastospray DAU, Elastospray AED, Elastocoat marca BASF) si sistemul de copertare, fatada ventilata profile wpc, marca Bencomp.
Eu am timp, chiar daca e Martisorul. Vad ca sustineti sistemul de Vata Bazaltica. De ce nu dati mai multe informatii despre acest sistem? Unde poate fi utilizat, ce caracteristici are etc.? Pe noi ne intereseaza mai mult decat o discutie de genul "al tau e naspa, asta-i mai bun"... Cum spunea cineva intr-un post anterior, nici noi nu mai suntem "prosti"!
P.S.: Din clipul cu focul, vad ca spuma nu intretine arderea si nu picura (asa cum e cazul polistirenului)! Poate explicati si acest aspect, din prisma vatei bazaltice!
Domnu AlexP,
Ma repet, spuma poliuretanica din clipul expus, este - Elastospray AED (46 kg/m3) produs de BASF Poliuretanos Iberia SA. Pe piata din romania sunt n tipuri de spuma poliuretanica rigida, si nu toate au acest comportament la foc. Nu de alta. da sa nu inteleaga lumea altceva.
Eu cand zic spuma poliuretanica rigida, ma refer la spuma care o aplic eu, nu ma priveste ce fac altii.
O zi reusita va doresc tuturor.
Buna ziua,
Sustin orice produs care nu ataca sanatatea omului. Ati vizionat clipul cu arderea spumei. Mai vizionati odata si fiti atent la cantitatea de fum pe care o degaja. Sesizati cum cel care tine flacara se fereste de fumul degajat. Faceti acelasi lucru si pentru faza cu polistirenul. Acum ganditiva ca va aflat in mansarda si exista un foc deschis pe pereti si aveti termoizolat acoperisul cu spuma poliuretanica. Cum credeti ca va fi aerul in aceea incapere ?
Dupa acest test va rog vizionati si clipul urmator : http://www.youtube.com/watch?v=ooLMqbFIpmI.
Cred ca nu mai este ce comenta. Si ca element suplimentar va spun ca vat bazaltica are clasa A+ pentru protectia la foc, ca si spuma (asa se lauda ei, asa sa fie oare!)
Nu spun ca acest produs (spuma) nu este bun (in anumite conditii) dar ma deranjaza faptul ca cei care promoveaza acest produs nu spun totul. Cu siguranta vor avea numai de castigat.
Cu respect.
Ziua buna,
Domnule Alan, dvs cititi si interpretati ce vreti sa inteleaga ceilalti ?
Sunt curios, si chiar va rog sa-mi aratati, unde am specificat, ca spuma poluretanica rigida insprayata Elastospray BASF, este ignifuga sau ca are clasa A ca ignifugare ?
Este gresit formulat de la bun inceput, cand toti au spus ca toate spumele poliuretanice rigide sunt ignifuge. Pot spune ca Elastospray BASF (AED si DAU) sunt printe foarte putinele care nu intretin focul. Dar se vede ca dvs. va lasati dus de val si interpretati cum va vine, caci ne aflam in talcioc, la OTV, nu pe un forum unde fiecare are dreptul sa-si prezinte produsul real, echitabil, professional. Dvs. ati intrat in discutie cu securea la gat, afirmand nefondat, ca spuma e toxica, e cancerigena, ca nu e ecologica. Promovati vata bazaltica ? Ok ! Perfect de acord, veniti cu o prezentare avantaje-dezavantaje, raspundeti la intrebari.
Clipul atasat e facut de mine personal, cu fonduri 0 (de fel nu ma feresc de o pala de fum, si poate daca se vedea mai clar ca nu am unghiile de la degete, taiate era o problema de estetica, mda). In clip din cate vad eu e prezentat comportamentul la foc deschis a trei materiale (parca nu e vata bazaltica sau minerala), polistiren, spuma rigida injectata, si spuma poliuretanica rigida insprayata Elastospray AED. O prima conditie la un material termoizolant folosit in constructii, privind rezistenta la foc ... e sa intarzie cat mai mult propagarea focului, fie prin structura sa proprie, ori prin includerea acestuia intr-un sistem de mai multe materiale.
Ma intreb ce se intampla daca casa izolata cu polistiren ia foc … si nu realizam unde este focarul (cazul polistirenului)? Ma intreb cat timp ati avea la dispozitie sa sunati la 112 … sau macar sa apuce pompierii sa urce in masini (cazul polistirenului)?
Sunt constient, si dvs cred ca la fel, ca in bransa termoizolatorilor fie ei de polistiren, fie de vata bazaltica, fie de spuma poliuretanica rigida, sunt foarte multi care isi bat joc de client, de ``meseria lor``, , automat de produs. Dar daca cititi si interpretati corect, cred ca ar fi cazul sa va cereti scuze. Eu nu am afirmat nicaieri despre vata bazaltica ca nu are ce cauta ca termoizolant, ci doar ca are anumite dezavantaje fie prin structura sa fie prin proasta punere in opera a diferitilor aplicatori.
Ca o completare - Pentru spuma poliuretanica rigida Elastospray AED/DAU BASF si membrana poliureica Elastocoat® C 6355/100 BASF este obtinut agrementul tehnic NR. 001SI-03/210-2012, eliberat de INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE IN CONSTRUCTII, URBANISM SI DEZVOLTARE TERITORIALA DURABILA, URBAN – INCERC – Sucursala IASI.
O duminica cat mai placuta va doresc !
domnule Mereuta,
Am oferit un raspuns domnului Alex P, care m-a intrebat "P.S.: Din clipul cu focul, vad ca spuma nu intretine arderea si nu picura (asa cum e cazul polistirenului)! Poate explicati si acest aspect, din prisma vatei bazaltice!".
In acest sens am oferit acel raspuns. Sper ca este destul de clar.
Din pacate noi facem comentarii in urma prezentarilor dvs. Am sesizat ca si alti oameni care au avut un alt punct de vedere au fost repede atacati cu zicare precum capra sau altele de genul acesta (cititi in urma toate interventii dvs si ale celuilalt domn de la aterki).
Cat priveste cunostintele dvs in legatura cu termoizolatiile sunt destul de vagi in momentul in care faceti afirmatii de genul "parca nu e vata bazaltica sau minerala". Este unul si acelasi lucru. Nu cunoasteti produsul. Va laudati ca spuma poliuretanica are densitate de 46 kg/m3, va informez ca vata minerala bazaltica pentru terasele circulabile (ex: toate supermagazinele Carffour, Metro, Real) s-a folosit placi de densitati minime 125 kg/m3 !!!!!. De ce? Pentru ca asa cerea proiectele din Franta sau Germania.
Ca sa fii un bun profesionit in bransa trebuie sa cunosti foarte bine si materialele concurentilor, altfel ...
Produsul dvs este bun in anumite conditi, ma deranjeaza faptul ca incercati sa ne prostiti cu tot felul de lucruri generale fara a fi precisi in epunerea pe care o aveti. V-am dat exemplu produsele care au un continut incarcat de E-uri.
Nu sunt un reprezentant al produselor din vata bazaltica, ci doar am citit vazut si la unele si altele. Este adevatat ca am umbalt pe multe santiere si am vazut in opera ambele produse. Din acest motiv am destule poze care sa defineasca cele spuse de mine.
Oare pentru pentru astfel de opinii trebuie sa-ti ceri scuze? Poate daca eram pe un forum personal al dvs poate .. da, dar asa fiecare avem opiinile noastre si sta in puterea celuilalt sa reuseasca sa aduca argumente sau contraargumente in sustinerea fiecaruia.
Cu respect.
Ok !
Continuati sa rastalmaciti afirmatiile mele, dupa bunul dvs. plac. Iar daca cunostintele mele legate de termoizolatii sunt vagi, pentru ca am formulat ``vata bazaltica sau minerala`` stau si ma gandesc cat de vaste sunt ale dvs. afirmand ca spuma poliuretanica rigida este toxica si cancerigena ?
Spuma poliuretanica poate ajunge si la densitati de 1000 kg/m3, in functie de cerintele aplicatiei. Dar binenteles ca dvs. ati vazut foarte multe lucrari si stiti ca cea mai mare densitate la spuma e de 46 kg/m3.
Dar de ce nu spuneti ca majoritatea mall-lor copertate cu vata minerala bazaltica, au probleme cu umiditatea din tavan si infiltratiile de apa. Oare din ce cauza ? Sa va spun eu ? Pentru ca nu au gandit acest sistem pentru zona est europeana, unde iarna, cantitatea mare de zapada lucreaza asupa rezistentei mecanice a vatei minerale ( fie ea de 125 kg/m3 ), deformand si dislocand membrana din pvc care o coperteaza, astfel ca apar infiltratii. Dar nu cred ca a fost chiar vina europenilor ca recomandare, ci a proiectantilor si a beneficiarilor, optand pentru o solutie ieftina.
Eu nu incerc sa prostesc pe nimeni, cred ca va simtiti dvs. prostit, si imi cer pe aceasta cale scuzele de rigoare.
Daca aveti poze legat de lucrari, va rog sa le postati. Asa putem dezbate problemele la fiecare tip de aplicatie, si automat solutii pe viitor.
O intrebare! Ce solutie de termoizolare ati oferii dvs. la o hala pe structura metalica imbracata cu tabla cutata (pereti, tavan)? Cea mai rentabila din toate punctele de vedere ?
Cu stima !
Am fost destul de clar: "Pentru ca asa cerea proiectele din Franta sau Germania. " Oare acestia nu stiu ca inm Romania sun astfel de ierni?
Credeti ca pentru renumele lor (multinationale) este acelasi principiu la si la licitatiile de la stat, unde pretul este elementul determinant in stabilirea ofertei?
Oare in Germania sau Franta sau Danemarca unde toate supermarcheturile mentionate au acelasi proiect, sa fie oare aceste tari cu clima mediteraniana ?
Dupa cum vedeti cam cine rastalmaceste cuvintele.
Uitativa in toate postarile dvs de mai sus, unde de fiecare data ati specificat ca densitatea acestei Termoizolatii (si nu mai spuneti ca este hidroizolatie doar daca...) este de 46 kg/m3. Sunt afirmatiile dvs si nu ale mele. Puteati sa spuneti de la inceput ca acest produs are desitati pana la ...
Cat priveste ultima intrebare, raspunsul meu este: termoizolarea peretilor cu casete de tabla si cu vata minerala bazaltica (http://ghid.rockwool.ro/media/109489/frontrock_max_e.pdf) iar pe acoperis aceiasi termoizolatie si cu hidroizolatie membrane EPDM sau PVC.
Acesta este ceea mai rentabila atat dpdv tehnice (diferenta este mica intre 0,036 al vatei bazaltice si 0,026 al spumei poliuretanice) cat si economice (pretul este mult mai mic in cazul vatei bazaltice fata de varianta spumei care ar trenui asezata in toate canalele tablei ondulate care tin sa va precizez ca au o adincime de 25 cm si latime trapezoidaa medie de 12 cm, cat ar costa sa umpleti acest cala pe care trebuie sa-l acoperiti apoi cu un strat orizontal de 5 cm de material si cat ar dura ca timp de executie? Acoperirea unui metru patrat de astfel de tabla cu doua straturi de vata bazaltica cu grosimi de 6 cm fiecare dureaza cu tot cu prinderi circa 1 minut / m.p.)
Cat priveste de atat insistenta dvs asupra fenomenului de infiltrare, trebuie sa va spun ca acesta se datoreaza in mod exclusiv modului de punere in opera a hidroizolatiei si nicidecum a materialului termoizolator. Intelegeti, ca una este mere si alta pere, nu le mai amestecati spund ca ""majoritatea mall-lor copertate cu vata minerala bazaltica, au probleme cu umiditatea din tavan si infiltratiile de apa" .(Citez tocmai ca sa nu mai aveti impresia ca inventez sau rastalmacesc cuvintele). Sunt foarte multe locatii ale acestor supermarketuri care nu au avut problemele sugerate de dvs. Argumentati contrariul cu una sau doua locatii care au avut probleme din cauza hidroizolatiei ?
La final pentru ca m-ati rugat (desi nu am vrut sa fac acest lucru) va trimit poze cu o lucrare de spuma poliuretanica rigida executata la aticuri si in canalele colectoare intre halele de productie (la un mare producator alimentar, de origine germana). Acestea erau la vremea respectiva (2010) executate de 4 ani si se prezentau ASTFEL. In mod evident ca existau infiltratii prin toate locurile respective.
Sunt sufiecinte date prezentate si explicatii argumentate cu poze si film in sustinerea celor spuse de mine. Sper sa aveti bunavointa sa nu mai jigniti.
Cu respect
PS Din pacate nu am putut posta pozele respective, cand am sa reusesc o sa le vedeti.
http://www.youtube.com/watch?v=mkj5mDFvB5I&feature=youtu.be
Asta cred ca e posibil doar cand nu verifici calitatea materialului folosit sau daca aplicatorul a facut sau nu un training profesional.
Eu cred ca se pot evita aceste situatii.
Aveti perfecta dreptate,este obligatoriu a se evita astfel de situatii:
100% solutia aleasa ca si protectie a poliuretanului are o rezistenta slaba la UV.Niciodata spuma poliuretanica nu se lasa expusa la UV.
datorita costurilor se aplica solutii ieftine-ok sunt si astfel de situatii dar beneficiarul trebuie informat exact si corect,in mod normal cand se utilizeaza astfel de protectii slabe la UV ,operatia de protectie trebuie refacuta la 2 ani...sau sa alege din start o protectie elastomerica de mare densitate 1000kg/mc sau poliurea solutii certificate gu durata de viata intre 10-25 ani.
Daca asavea si o mostra din spuma aplicata m-as putea pronunta si asupra calitatii spumei poliuretanice aplicate
Va multumesc pentru afisare!Chiar va rog sa semnalati public-aici pe forum aceste aspecte negative,ori de cate ori aveti ocazia!
Cu respect
Practic prin termoizolatie se incearca limitarea puntilor termice folosind un material care rupe macar partial transferul termic intre zone de temperaturi diferite. Aceste materiale termoizolante trebuie sa indeparteze cat mai mult, ruperea termica, fata de suport (perete) spre mediul termic variabil, extern.
Principala proprietate: izolatia termica, trebuie sa nu absoarba apa, si ideal ar fi sa si permita trecerea vaporilor doar dinspre interiorul casei:-). Important este si siguranta impotriva faramitarii si sedimentarii. Intr-un sistem termoizolant, patrunderea apei, umiditatii, scade acestuia proprietatea de termoizolare cu aproape 50%.
Rezistenta termica : Aceasta valoare reprezinta capacitatea unui material de a izola termic. Valoarea rezistentei termice este in functie de grosimea si conductivitatea materialului fiind raportul acestor marimi.
Cu cat R este mai mare, cu atat materialul este mai bun din punct de vedere al izolarii termice.
R= d / λ (m²K / W) reprezinta rezistenta termica. Indicele λ indica cantitatea de energie termica care trece intr-o secunda pe 1 mp de material cu o grosime de 1m, atunci cand diferenta de temperatura pe suprafata sa ajunge la 1۫ C. Pentru beton, λ este de 1,7 W/(mK), pentru peretii cu faianta este de 0,77 W/(mK).
Materialele termoizolante au un indice λ mult mai mic: pentru polistiren, λ este de cca.0,030 W/(mK)-0,045 W/(mK),(depinde ce densitate are). Pentru vata minerala, λ este de cca.0,042 W/(mK),(depinde ce densitate are). Pentru sistemele poliuretanice rigide, celule inchise, λ este de cca.0,022 W/(mK)-0,028 W/(mK),(depinde ce densitate are, incepand de la 35 kg/m3). Un material izolant termic este caracterizat prin conductivitatea termica si este exprimata prin coeficientul lambda. Conductivitatea termica masoara capacitatea unui material de a transmite energie termica. Cu cat acest coeficient este mai mic, cu atat vom avea o conductivitate mai mica,si este exprimat in W/m.K
Sunt foarte multi alti factori care fac dintr-un material termoizolant sa fie recomandat mai mult sau mai putin pentru anumite tipuri de termoizolari.
Ramane de vazut cat de informat, si disponibil este clientul in a alege tipul de termoizolare si termosistemul respectiv.
www.sistemepoliuretanice.ro
O locatie ar fi un mall din nordul capitalei ! Referitor la una din locatiile cu probleme de infiltratii.
Diferenta raportata la cofecientul de transfer Lambda (0.022 spuma si 0.036 vata bazaltica) este MARE.
Cat despre solutie va contrazic. Un caz real l-am avut in comuna Bolintin Vale, Giurgiu, la o sala de bowling (Arena Bowling Strike), unde problema mare se punea la diferentele de temperatura ( in special toamna si primavara) cand isi facea aparitia condensul, rezultat pe tabla cutata. Apa rezultata din condens ar fi afectat orice alt sistem termoizolant, cat si tot mobilierul existent interior. Nici un alt termosistem (in afara de spuma poliuretanica rigida), nu reuseste sa faca masa compacta cu structura (tabla cutata) lasand spatii libere si unde condensul ar fi continuat sa apara. Plus ca densitatea spumei poliuretanice rigide (BASF Elastospray DAU) 36 kg/m3 si coeficientul lambda mic 0.022, permit termoizolarea intr-un strat mult mai mic ( respectiv 10 cm aplicati ) fara sa incarce ca greutate, structura cladirii. Astfel s-a obitnut o termoizolatie, care in acelasi timp a eliminat si problema condensului, fara costuri mari, si fara a fi afectat mobilierul existent ( in cazul salii de bowling, pistele si barul din interior)
O seara placuta tuturor !
Ca si viteza de aplicare nici un sistem de izolare NU bate poliuretanul.Poliuretanul poate fi aplicat pe orice forma geometrica rezultand o anvelopare continua fara imbinari=fara ruperi termice.Sunt lucrari la hale din tabla ondulata de orice forma arhitecurala unde poliuretanul a rezolvat problemele cauzate de o hidroizolatie proasta care a distrus si sistemele clasice-polistiren sau vata -poliuretanul a fost unica solutie rapida care intr-o grosime mai mica decat sistemele clasice a rezolvat cu succes toate problemele -inclusiv cele de infiltratii.
Am mai spus si repet:
-vata bazaltica de mare densitate 120-150kg/mc se utilizeaza din pacate putin chiar daca este recomandata din stadiul de proiect
-poliuretanul la grosimi mai mici decat orice alt material de izolatii asigura o izolatie mai rapida ,mai eficienta cu durata de viata mai mare
-la terase de blocuri,acoperisuri de hale,malluri,etc aplicatorii care sunt partenerii mei asigura si protectia si impermeabilizarea poliuretanului cu elastomeri de mare densitate 1000kg/mc sau poliurea-NU avem rivali in viteza de executie,calitate si durata de viata
Apropo -exista la aceasta ora un acoperis de 18000mp (mall) care are Foarte mari probleme din cauza hidroizolatiei proaste cu membrana PVC...iar din motive 'economice' la timpul executarii sistemului termo-hidro au utilizat vata de joasa densitate(ceea ce nu este normal)..este un mare dezastru iar in aceasta batalie pentru a prinde lucrarea se ajunge la preturi incredibil de mici pentru a fi realizata o reparatie cu adevarat eficienta.
Tot spuneti ca umblati prin santiere-toti vor Mercedes la pret de Logan...nu se poate
Chiar va rog sa atasat acele poze cu lucrarea de poliuretan care a esuat-am si eu asemenea poze,am si argumente sa dovedesc unde s-a gresit
Va atasez cateva poze de la aplicatii de zeci de mii de metri cu poliuretan inde toata lumea a fost mai mulkt decat multumita.Nu vreau sa postez poze cu toate nenorocirile care apar intre vata si suport in cazuri nenumarate/
Nu am afirmat ca izolatia cu vata este proasta...-afirm doar ca este limitata in comparatie cu versatilitatea si eficienta termica a poliuretanului.
Ca informare-reprezint si un producator de utilaje cu care se aplica sisteme de poliuretan,elastomerice,poliurea,etc....tot aceasta firma produce si utilaje cu care se fac izolatii cu vata- gen aplicatiile cu celuloza......stiu destule si despre vata,credeti-ma.Chiar va invit la o cafea ,poate gasim mijloace de Coperare in acest sens!
Ne luptam foarte tare si cu sistemele clasice de hidroizolatii care din toate motivele intalnite si de dumneavoastra prin santiere sunt de slaba calitate-sistemele lichide sunt viitorul-avem materiale poliuretanice lichide,mono-bicomponente,cu aplicare la rece sau la cald-POLIUREA cu certificari CE sau Agremente Tehnice in Romania!
Din pacate nu pot atasa f multe poze ....nu e locul aici pe forum,nu vreau sa-mi fac reclama deoarece eu nu sunt aplicator precum v-am mai spus.Eu asigur instructaj si am autorizarea de a certifica aplicatori de poliuretan,cunosc in procent de 99% cam tot ce insemna aplicatori,caliattea aplicatiilo,calitatea materiilor prime utilizate de acestia cat si ce"poate sau vrea sa faca" fiecare
Cu respect
Cu respect
Sunt reprezentantul intereselor personale-muncesc pentru a-mi castiga existenta
Mi-am ales ca obiect al activitatii Poliuretanul deoarece imi place si de 5 ani de cand activez in acest sector totul este crescator,cum este firesc .
E timpul ca oamenii din Romania sa fie informati corect despre faptul ca exista si un alt tip de izolatie ,mai ales ca este superior cu mult sistemelor clasice de polistiren,vata,bitum,etc.Nu suntem asa de puternici ,la nivelul zecilor de milioane de euro precum industria de polistiren sau vata si nici "relatii ' la alte nivele nu avem dar am ajuns in punctul in care NU ne mai temem de concurenta,publicul larg a inceput sa inteleaga si sa ceara in mod expres solutia de izolatii cu poliuretan,poliurea,etc.Castigul nostru este cu pasi mici dar siguri.Si in bransa dumneavoastra aveti esecuri mari datorita punerii in opera in mod defectuos al materialelor dvs de izolatii.In bransa noastra punerea in opera,aplicarea de poliuretan se executa de echipe instruite nu de nea Gica care stie sa monteze si gresie,si polistiren,si electrica...
Si noi avem 'oi negre' in bransa care folosesc materii prime dubioase,nu respecta procedeul tehnic,etc....se exclud singuri din piata
Pacat ca la noi in tara nu se fabrica poliuretan...de...Oltchimul nu era bun....
La Centrala nucleara de la Cernavoda s-au facut izolatii cu poliuretan de catre canadieni acum mai bine de 20 ani...
Definiti-mi va rog termenul ECOLOGIC!
Revin cu urmatoarea intrebare:
Daca poliuretanul este toxic de ce il intalnim oriunde in jurul nostru zi de zi:
-saltele de dormit
-perne
-mobila
-volanul autoturismului
-scaunele autoturismelor
-frigidere
-izolatii ferme de pui
-izolatii depozite frigorifice pt alimente,medicamente
-izolatii cladiri industriale
-izolatii spitale
-izolatii cladiri civile
-izolatii domeniul militar
-izolatii ind aeronautica
-huse tel mobile,tablete,
-carcase telefoane mobile(vezi Apple sau Samsung)
-proteze medicale
-valve medicale
si multe multe alte exemple.
Sunt studii si teste efectuate in USA,Germania,Franta,Anglia care arata ca durata de viata a poliuretanului este de peste 50 ani fara sa-si schimbe proprietatile .
Interesati-va despre ceea ce se discuta la nivel european referitor la Programul de Eficienta energetica...sincer....nu-mi pare rau ca polistirenul incepe sa piarda teren
Accept orice document din care reiese ca poliuretanul emana substante nocive pt sanatate.Poliuretanul promovat de noi este corespunzator din punct de vedere toxicologic,conform directivelor europene si Metodologiei Ministerului Sanatatii din Romania-Avem Certificare!
Asteptam cu interes orice provocare argumentata.
Cu respect!
Inaintasii nostrii nu aveau tehnologia actuala!,Romania producea petrol...gaze..etc
Cioara a zburat de mult...acum suntem la supersonice...Fiti realist
Cu respect!
la o termoizolare a peretilor exteriori cu aceasta spuma se pot placa peretii cu piatra pe toata inaltimea fatadei (de ex. 10m inaltime), piatra avand o greutate de aprox 35kg/mp???
Direct pe spuma poliuretanica rigida ... nu va recomand !
Normal ar trebuii gandit un sistem suport pentru piatra, apoi aplicata spuma poliuretanica rigida si ulterior placarea. E discutabila aceasta varianta.
Atasez o imagine explicativa ( o varianta plauzibila )
Factorul de rezistenta la difuzia vaporilor de apa este ( ≥ 70 ).
Inainte insa de a mai discuta pe tema permeabilitatii la vapori, eu sunt de parere ca orice constructie trebuie prevazuta, in primul rand, din faza de proiect cu un sistem de ventilatie, chiar natural. Nu conteaza ce fel de termoizolatie vei alege, fie ea polistiren, vata bazaltica, pluta, spuma poliuretanica rigida, cel mai important este sistemul de ventilatie.
Buna ziua dl. Sile,
Va propun doua variante:
1. eliminati polistirenul din exterior si izolati peretii in exterior cu placi BCA de 10 cm, 300 kg/mc, inaltime de 48 cm
2. pastrati polistirenul in exterior si placati peretii interiori cu BCA de 7,5 cm, 300 kg/mc, inaltime de 48 cm
Placile de izolatie Termo BCA CELCO sunt singurele care respira, nu se deformeaza in timp, isi pastreaza rezistenta la compresiune si nu ard. Prin dublarea peretilor cu BCA rezolvati problema transferului termic si nu se produce condes (care poate duce la aparitia fungilor).
Termo BCA CELCO se gaseste in grosimi de 7,5 cm si 10 cm, la o inaltime de 48 cm (dublu fata de dimensiunea uzuala de 24 cm), are lambda de 0,08 W/moK si o rezistenta de min. 1,5 N/mm².
Ideal si economic este ca o constructie sa se realizeze de la inceput cu pereti din BCA gros de 37,5 cm, nemaifiind astfel nevoie de o termoizolatie suplimentara.
Nu in ultimul rand, BCA-ul este un produs ECOLOGIC, ceea ce va ajuta si pe dvs.sa contribuiti la un viitor mai bun pentru generatiile viitoare. Pentru oricare din aceste detalii exista documentatii tehnice, atestari, trebuie doar sa le solicitati. Va doresc sa luati decizia cea mai buna pentru dvs.
D-lor dragi, speram ca aici gasesc oameni adevarati, adica aceea care raspund unor probleme, fara interese financiare......, dar observ ca in Romania
nu mai exista decat interese . Daca eu ca prof asi proceda la fel ar fi vaide copii ,,Vostrii", dar omul trebuie sa mai aiba si constiinta,
sa ajute pe cel care se afla in impas, dar d-voastra nu vedeti decat interesul financiar sie pacat ca v-ati pierdut timpul cu noi.
In viitor tineti cont de faptul ca nu toata lumea este Analfabeta. Mult Succes in Afaceri (Pacaleli, pt umplerea buzunarului)
Dle. Sile
Daca generalizati, imi permit sa raspund. Avand in vedere problema care o intampinati, multe solutii nu sunt. Una ar fi cea care v-am oferit-o, cu fatada ventilata, peste ce aveti. Sincer e mai complicat la dvs. daca nu vreti sa renuntati la actuala termoizolatie (polistiren). E normal sa-mi urmaresc interesul, atat cat imi permite materialul, incercand sa o fac cat mai responsabil.
Cu scuzele de rigoare. Succes si dvs. in ceea ce vreti sa realizati !
Stimate domnule Sile,
Din dorinta de a pastra clientii nostri interesati si din convingerea ca produsele noastre sunt de cea mai buna calitate, suntem responsabili sa oferim informatii complete si solutii adaptate nevoilor dvs, din prisma domeniului nostru de activitate. Ca orice alta companie, desigur, avem si obiective financiare, insa acestea nu fac obiectul acestui forum de discutii, noi dorim sa va aducem informatii exacte care sa va fie cu adevarat de folos in luarea deciziilor ulterioare de achizitie.
Pentru problema dvs specifica ne-am consultat cu personalul tehnic pentru a gasi o solutie adaptata nevoii dvs.
Va sfatuim sa cercetati in continuare toate propunerile primite pentru a le putea pune in balans si a putea lua decizia corecta pentru dvs.
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media
și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele
de confidențialitate și securitate actuale.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea
realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.
Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.