Jeni si Alexp, uite cum am citit eu ca se face marmura asa zis "falsa". Nu e vorba de nici un plastic. este vorba de o piatra artificiala cu aceeasi duritate ca a marmurei, ba chiar mai rezistenta! E putin probabil sa ti se puna marmura falsa, pentru ca eu cred ca marmura de cultura e chiar mai scumpa decat aia naturala, pentru ca costa s-o produci mai mult decat s-o extragi! Nu stiu sigur, dar cred ca asa e.
Deci:
Praful de marmura este combinat cu ciment sau rasini sintetice si asa rezulta marmura asa zis sintetica sau de cultura. Aspectul de marmura este dat prin pictarea suprafetei cu o tehnica numita efect de marmorare. Produsul are calitati similare cu marmura naturala, dar e mai putin poros deci are o rezistenta crescuta inclusiv la pete sau acizi. Dar procesul de productie e scump.
Nu vorbim aici despre PAL pe care am pus autocolant marmorat.
Dar ca sa faci distinctie, inteleg ca cel mai bun indiciu este ca marmura naturala ramane rece si daca in casa e cald, in timp ce aia de cultura sa incalzeste. Pentru cei care vor podele mai calde in casa s-ar putea sa fie chiar un avantaj.
dar mersul impreuna la depozit este o idee buna, ca vedeti lastrele intregi direct acolo