Scris la data: 09 Apr 2013, 10:00
Poate sa ma ajute cineva cu experienta cu un sfat? Pentru o pardoseala de beton care s-a turnat stramb intr-un garaj si acum tb indreptata, ce sapa tb folosita, ca am auzit prea multe pareri pe tema asta si nu ma lamuresc.
Peste ea vreau sa finisez cu vopsea epoxidica, va fi ceva amenajat nu pentru parcat masina, ci un spatiu mai nonconcoformist. Multumesc anticipat.
Scris la data: 05 Apr 2013, 16:20
Cred ca n-o sa iti spuna nici un meserias cum se face ca practic ar trebui sa il chemi pe el sa-ti faca, de-aia a invatat meserie... cel mult un producator de rigips sa-l mai popularizeze, dar cateva panouri la de-astia mici ca noi nu e mare consum.
Eu am gasit un filmulet pe youtube ca am gasit intrebarea ta si m-am gandit daca eu as putea sa fac singur dar iti dai seama ca nu zice nimeni aici ce face si ce materiale foloseste. Poate te mai prinzi tu din miscari daca te pricepi cat de cat.
Scris la data: 01 Apr 2013, 11:09
Stie cineva cu ce adeziv pot lipi chestia asta (foto) inapoi pe lavabila? Este un suport de cabluri care s-a dezlipit si cum nu l-am montat eu habar nu am cu ce sa-l lipesc la loc. Bine, vad ca oricum nu a durat prea mult dar nu vreau nici sa stric lavabila. Prefer sa-l lipesc la loc o data pe an decat sa revopsesc casa o data pe an. Ceva recomandari? Multumesc!
Scris la data: 26 Mar 2013, 14:51
Zapada asta nu e dovada, multi poti s-o conteste si sa zica ca tot timpul a fost asa. Darnu a fost. Uite va dau eu motiv de griji: filmul de mai jos.
Mai avem prea putin timp ca sa salvam planeta, desi eu nu cred ca se mai poate face ceva.
Trece o planeta pe langa Terra si o vede stranutand.
- Ce faci draga nu te simti bine? intreaba planeta.
- Ei, am luat Homo sapiens, se plange Terra.
- Nu-i nimic, o consoleaza aia, lasa ca macar trec repede!!!
Scris la data: 20 Mar 2013, 15:05
Era sa uit, care e diferenta intre beci si subsol? E vreuna? Subsolul e cat toata casa si beciul poate sa fie oricat?
Scris la data: 20 Mar 2013, 14:44
Haideti ca m-a speriat cineva ieri ca m-ar costa fundatia cu tot cu beci cam 60% din valoarea casei. Si fara beci vreo 30%. Cine si-a mai facut poate sa-mi spuna ceva concret legat de preturi? Chiar economisesc 30% daca nu fac beci sau cum? Amprenta la sol ar fi de 80 mp. Ca nu mai inteleg nimic... Cu cat aflu mai multe cu atat sunt mai nehotarat. Multumesc mult tuturor celor care mi-au raspuns pana acum.
Scris la data: 19 Mar 2013, 16:29
Multumesc, cred ca aveti dreptate. Nu ramane in picioare ca si costuri/profit, era doar visul meu de a avea loc de depozitat alimente dar in interes personal, gen sfarsitul lumii, da... La adapost antiatomic nu ma gandisem, haha, dar mi-ati dat idei.
Scris la data: 19 Mar 2013, 13:49
Pfffff nu m-am gandit la executia unui subsol separat implica costuri cam tot cat o fundatie. Asa e, bine, mai mic dar da.... Deci o solutie mai avantajoasa e si o constructie de vara peste? Nu o sa am bani de la inceput pentru tot, dar parca nici sa platesc mai mult dupa aia nu-mi vine.
Poate nici nu se merita beci deloc in cazul asta sau nu stiu, da, e buna varianta cu o constructie anexa, sa intreb cand e cazul proiectantul si de costul pentru asta atunci.
Dar stie cineva sau si-a facut: exista si alte solutii de stocare alimente? si se pastreze temperaturile la fel de bine pentru depozitare?
Da, ai dreptate cu arhitectul sau structuristul, dar cred ca e ok daca vin si altii cu pareri. Ca daca dentistul si-a facut si el un beci la un moment dat si stie prin ce a trecut nu doar cu proiectul dar si cu executia si utilizarea dupa isi poate da o parere. adica fiecare 0m se loveste de niste lucruri si dupa datul in folosinta.
Scris la data: 18 Mar 2013, 15:26
Salutare, imi poate spune si mie cineva cum e mai bine sa iti faci un beci, sub casa sau langa casa? E vreun avantaj in cel de sub casa? Eu in afara de costuri mai mari pentru fundatie si structura nu prea vad avantajul... Plus ca pe ala de langa casa pot sa-l fac si dupa aia, dupa ce termin constructia, cand stiu daca mai am bani sau nu.
Scris la data: 14 Mar 2013, 17:06
Imi puteti recomanda un adeziv cat mai bun de placari cu piatra naturala, afara? E pentru placarea unei terase cu trafic mare. Se doreste o lucrare durabila, cu gresie, deci si adezivul trebuie sa fie cel mai bun ca sa reziste ca e pacat de piatra.
Scris la data: 01 Mar 2013, 14:03
Raspund la prima intrebare pentru ca la a doua nu stiu.
Exista solutii care chiar asa se numesc anticalcar pentru cafetiere, mai sunt si solutii anticalcar pentru fier de calcat.
Se folosesc asa - se umple cafetiera cu apa, se puna jumatate din cantitatea de solutie si se da drumul la filtru, dar NU faci cafea cu acea apa, pentru ca e ca orice solutie anticalcar si poate fi toxica. Uite am gasit la altex un exemplu, e 15 lei
http://www.altex.ro/solutie-anticalcar-pentru-cafetiere-wpro-329Scris la data: 28 Feb 2013, 15:39
De ce nu incerci placare cu granit pentru balcon, Cleo? Piatra naturala nu are moarte pentru orice tine de exterior si granitul e celebru pentru duritate, e al doilea dupa diamant. Iar la suprafata asta chiar nu e mare diferenta de pret.
Scris la data: 21 Feb 2013, 12:16
Cred ca nu despre asta vorbeam eu, ma interesa cost minim la o temperatura normala pentru corp.
Oricum românism mi se pare mie sa fii si sarac, si cheltuitor...
Scris la data: 14 Feb 2013, 12:17
dar mersul impreuna la depozit este o idee buna, ca vedeti lastrele intregi direct acolo
Scris la data: 14 Feb 2013, 12:15
Jeni si Alexp, uite cum am citit eu ca se face marmura asa zis "falsa". Nu e vorba de nici un plastic. este vorba de o piatra artificiala cu aceeasi duritate ca a marmurei, ba chiar mai rezistenta! E putin probabil sa ti se puna marmura falsa, pentru ca eu cred ca marmura de cultura e chiar mai scumpa decat aia naturala, pentru ca costa s-o produci mai mult decat s-o extragi! Nu stiu sigur, dar cred ca asa e.
Deci:
Praful de marmura este combinat cu ciment sau rasini sintetice si asa rezulta marmura asa zis sintetica sau de cultura. Aspectul de marmura este dat prin pictarea suprafetei cu o tehnica numita efect de marmorare. Produsul are calitati similare cu marmura naturala, dar e mai putin poros deci are o rezistenta crescuta inclusiv la pete sau acizi. Dar procesul de productie e scump.
Nu vorbim aici despre PAL pe care am pus autocolant marmorat.
Dar ca sa faci distinctie, inteleg ca cel mai bun indiciu este ca marmura naturala ramane rece si daca in casa e cald, in timp ce aia de cultura sa incalzeste. Pentru cei care vor podele mai calde in casa s-ar putea sa fie chiar un avantaj.
Scris la data: 11 Feb 2013, 12:30
Si piatra naturala contine cica elemente radioactive, dar omul o foloseste de 1,8 miliarde de ani, de cand a aparut. E un procent mult prea mic ca sa conteze. Asta cu substantele nocive din aparatura, mancare si toate alea a devenit o adevarat nebunie. Nu va mai faceti atatea probleme, daca era intr-adevar nociv orice produs nu ar fi avut dreptul sa stea pe piata.
Scris la data: 06 Feb 2013, 13:40
La exterior eu as recomanda polistiren, dar depinde nu de zona, ci de specificul casei. Ar trebui sa dati mai multe detalii. Poate va ajuta un alt topic si discutiile din linkul pe care vi-l dau aici.
Scris la data: 06 Feb 2013, 13:32
Si gresia e tot o piatra naturala. Probabil va referiti la piatra naturala taiata sau piatra de rau... sau placi din conglomerate de piatra si beton? Oricum, vedeti ca fiecare tip de placi are diverse caracteristici fizico-chimice la care puteti cere sau afla informatii specifice in functie de producator dar si si de grosimea produsului, de dimensiunea placilor. E dificil de recomandat una sau alta. Ambele sunt durabile si accesibile ca pret.
Ca sa alegeti intre piatra de rau si placi gresie depinde si ce aspect estetic va doriti in curte. Rustic? (piatra derau) sau modern? (placi de gresie).
E mult de spus.
Piatra naturala taiata se poate vinde si sub forma turnata in placi mari, cu laturi drepte, tot ca niste placi. Exista si gresie care imita piatra de rau.
De montat se monteaza in functie de placi, dar tot pe folie de geotextil si pat de nisip, pretul de manopera nu prea are de ce sa difere. Pretul tine de dimensiunea pe care o acoperiti si de pretul materialului.
Scris la data: 05 Feb 2013, 16:39
Este bine sa o izolati, toate materialele de care ati spus sunt recomandate pentru termoizolare. Alegerea va apartine. Trebuie doar sa respectati specificatiile de material. Eu personal as folosi polistiren pentru fatade.
Scris la data: 04 Feb 2013, 11:55
...Referitor la concluzii:
1) afirmatia este usor discutabila. Se pare ca totusi un expert (in constructii banuiesc) v-a oferit solutia.
2) Pentru a verifica calitatea executiei trebuie sa existe un proiect. Altfel nu prea stii ce sa verifici. Mai mult, ar trebui sa existe pe santier cineva in stare sa faca asta. Poate un diriginte de santier (ca beneficiarul nu cred ca stie si nici n-ar avea timp).
3) Aici as putea scrie cateva pagini. De unde incepi verificarile si unde le termini? Si, iarasi, cine le face?
Si nu in ultimul rand
4) daca este sa masuram expertiza nu cred ca incepem de la greselile de gramatica, mai ales ca intrebarea Adinei Dinu (sau afirmatia) era pertinenta.
Din punctul meu de vedere, ca folosesc forumul asta de ceva timp ca si restul lumii, cred ca oamenii de pe aici ar trebui sa fie foarte "empatici" pentru a putea raspunde "expert" la o intrebare care nu prezinta decat partea vizibila a problemei, fara a avea tabloul concret. E mult de spus si despre asta.
In cazul dv. reabilitarea a cuprins probabil si refacerea canalizarii... Oricum, ma bucur ca ati gasit expertul serios si ca ati identificat sursele problemelelor.
Scris la data: 01 Feb 2013, 14:04
daca vorbim de scari amuzante, mie cel mai mult imi plac tot alea cu tobogan pe langa trepte. sui pe trepte, cobori pe burta :D ocupa mai mult spatiu, dar merita distractia
Scris la data: 31 Jan 2013, 14:57
Vreau sa plantez primavara asta cativa copaci si gard viu pe terenul unei viitoare case, care va veni si ea peste doi-trei ani. Dar am vazut ca e recomandat ca puietii sa fie plantati toamna. Intrebare: daca ii plantez primavara ce e gresit, e posibil sa am probleme cu ei? Si stie cineva un loc de unde as putea sa-mi iau niste soiuri bune de puieti?
Scris la data: 31 Jan 2013, 14:42
Depinde de model, credeam ca ati intrebat cat costa in general si cum pe mine m-a preocupat pretul pentru multe tipuri de containere am intrat repede sa raspund. Dar pe dv. va intereseaza fix cele din imagini, vedeti ca e butonul cere oferta langa fiecare model, se duce intrebarea direct la firma Blue Container.
Scris la data: 16 Jan 2013, 15:18
Siti cumva de unde se poate cumpara un aparat de masurare a nivelului de decibeli?
Scris la data: 16 Jan 2013, 15:13
Nu cumva asa e programul?Orice masina sta cu apa in cuva un timp, pe la mijlocul programulu. E pentru inmuierea rufelor. Aceasta nu e o defectiune. exista si programe fara stoarcere, pentru lana de exemplu - apa e eliminata fara sa se mai invarta cuva deloc.
Scris la data: 16 Jan 2013, 15:07
Adica o "surubelnita" pentru masurat tensiunea, ati vrut sa ziceti. Care se numeste de fapt "creion de tensiune".
Scris la data: 10 Jan 2013, 13:19
e o problema,din cate stiu sapa autonivelanta merge sub un cm si sapa de egalizare cere minim 5 cm. ar merge o sapa autonivelanta cu o amorsa dedesubt, daca placati dupa aceea cu ceva pe jos balconul... lucru care ar egala diferenta de nivel.
ca si calitate, recomand o sapa autonivelanta de la Ceresit sau Mapei
Scris la data: 08 Jan 2013, 14:55
Buna, are cineva sau imi poate recomanda un ghid cat mai complet cu arhitectura Bucurestiului, ceva care sa contina obiectivele turistice, de la cladiri istorice la arta modern si muzee?
Scris la data: 08 Jan 2013, 14:45
Indesit este marca italiana, fabrica face si produsele Ariston de calitate mai ridicata, in timp ce Whirlpool-urile care ajung la noi am impresia ca sunt facute in Polonia. Daca intrebati de masini de spalat v-as fi recomandat produsele italienilor, dar la frigidere marca Whirlpool este mai sus calitativ. Acum conteaza forte mult modelul de combina in sine, clasa de consum, dotarile, nu atat marca, pentru ca perioada de garantie e similara.
Scris la data: 20 Dec 2012, 13:40
Buna, am si eu o discutie de sezon: am auzit ca o scadere a temperaturii dintr-o camera cu numai 1ºC inseamnă o economie de energie de 6%. E adevarat si in ce conditii? Mie mi se pare destul de mare economia.
Buuun. Daca e adevarat, mai am o intrebare: care e minimul de temperatura corect pentru corpul omenesc, acum iarna, intr-o casa? Eu ma gandesc ca pot sa scad temperatura in camera mea nu doar cu un grad, ba chiar cu 2, deci fac o economie de 12% deja si sa nu simt diferenta de temperatura. Mai departe... daca ma obisnuiesc cu noua temperatura, pot sa mai scad iar gradele si tot asa, pana la limita minima. Dar care e limita minima?