scris de
Alina23 la data 01 Mar 2013, 13:54 soluţie
Buna, am si eu o probelma legata de filtrul de cafea, care s-a stricat dupa 3 ani de folosire. Nu stiam ce are de nu mai merge, ca butonul era aprins si intra curent... si l-am desfacut si am vazut ca teava in forma de u din el prin care trece apa este colmatata de la depunerile de apa de robinet.
(Stiu ca nu e scump un filtru, dar eu am ambitia sa imi repar lucrurile singura si m-a costat ceva filtrul ala cand l-am luat asa ca nu ma puneti sa iau alt filtru, l-as fi luat fara sa mai intreb ceva. )
Intrebarea e daca exista o solutie care sa curete depunerile de calcar sau ce o fi el, din chestii din astea prin care trece apa potabila. Adica nu calgon sau altele, cum sunt cele pentru masina de spalat, ci speciale...
PS Cu o sarmulita nu se ia prea mult din depunerea intiala, chiar am nevoie de o solutie.
Intrebarea doi: stiu ca exista filtre de apa pentru robinet, ca sa fie apa mai putin dura, ca m-am ingrozit cand am vazut cata "piatra" inghitim cand bem apa de la robinet... asadar ce optiuni as avea pentru a-mi face apa de la robinet de acasă "băubilă"?
Raspund la prima intrebare pentru ca la a doua nu stiu.
Exista solutii care chiar asa se numesc anticalcar pentru cafetiere, mai sunt si solutii anticalcar pentru fier de calcat.
Se folosesc asa - se umple cafetiera cu apa, se puna jumatate din cantitatea de solutie si se da drumul la filtru, dar NU faci cafea cu acea apa, pentru ca e ca orice solutie anticalcar si poate fi toxica. Uite am gasit la altex un exemplu, e 15 lei
http://www.altex.ro/solutie-anticalcar-pentru-cafetiere-wpro-329
scris de
alexp la data 01 Mar 2013, 14:43 soluţie
Pentru ca la prima intrebare s-a raspuns, am gasit eu o solutie la cea de-a doua. Sper sa va fie utila recomandarea!