scris de
hermes la data 12 Feb 2013, 00:21 soluţie
Doresc sa izolez tavanul unei case doar parter cu 25cm vata de sticla. Nu exista placa peste parter, sunt doar grinzi de 15cm grosime, peste care este batuta scandura in pod.
Imi este clar cum se monteaza primii 15 cm de vata, intre grinzi. Intrebarea mea e: cum se monteaza/fixeaza cei 10cm de vata de sub grinzi?
Si o alta intrebare: la tavanele izolate cu vata este posibil ca, in loc de acoperire cu gips carton, sa se aplice tencuiala? In acest caz ar mai fi nevoie de folie bariera de vapori?
scris de
Arhsterix la data 13 Feb 2013, 17:40 soluţie
In locul tau as folosi totusi placile de gipscarton sau macar o placare cu scandura sau OSB. Tencuiala pusa pe vata respectiva nu cred ca va reusi sa stea pe tavan.
Exista niste bride pentru prinderea profilelor de gipscarton la tavane. Acestea se pot prinde pe grinzi iar la capatul lor poti prinde sipci de lemn sau profile de gipscarton. Iti mai trebuie si niste profile perimetrale.
Inainte de a monta orice finisaj este obligatoriu sa montezi o folie bariera impotriva vaporilor ( poti incerca cu o folie de polietilena). Aceasta o lipesti cu banda dublu adeziva pe sipci sau pe profile.
O seara buna!
scris de
Razvan la data 17 Feb 2013, 09:04 soluţie
Salut,
eu te sfatuiesc sa aplici spuma poliuretanica 3cm celule inchise sau 15cm cel.deschise. Realizeaza o izolatie termica net superioara fata de vata si la bani mai putini. Analizeaza si aceasta varianta. Finisajul il faci din rigips, fara tencuieli old-style. Spuma+rigyps - eficient, curat si la un pret bun. Despre spuma te poti documenta pe www.izohaus.ro