Avand in vedere produsul pe care il promovez ( spuma poliuretanica rigida bicomponenta PU/PIR ) o sa incep sa aduc in vedere avantajele acestuia.
1) Prin procedeul de aplicare-insprayere, acesta adera direct pe suport ( beton, caramida, lemn, fier, etc. aproape pe orice tip de material folosit in constructii) fara a ma fi nevoie in prealabil de tratarea, aplicarea anumitor adezivi etc. Singura grija fiind ca suportul sa fie uscat si fara zone cu grasimi. Astfel se obtine o masa compacta fara ruperi termice etc.
2) Izolatia poliuretanica are o conductivitate termica (sau lambda) foarte scazuta, cu valori pornind in mod normal de la 0.022 W/m.K., ceea ce face ca izolatia PU sa fie unul dintre cele mai eficiente materiale disponibile la momentul actual pentru o gama larga de aplicatii.
3) Izolatia cu spuma rigida PUR/PIR nu putrezeste. Aceasta rezista la mucegai si la descompunere, este inodora si adecvata din punct de vedere fiziologic pentru aplicatiile tehnice in constructii. Izolatia poliuretanica nu este sensibila la efectele plastifiantilor folositi in peliculele de etansare sau la combustibili, uleiuri minerale, acizi si alcalii diluate, gaze de esapament sau medii industriale agresive.
4) Spuma rigida poliuretanica are o viata utila de mai mult de 50 de ani si isi mentine conductivitatea in timp gratie structurii sale de celule inchise si capacitatii de a rezista la impacturi din mediul extern precum infiltrarea umiditatii sau miscarea aerului. Spre deosebire de anumite produse izolante fibroase, PU ramane neafectat de traficul pedestru si sarcinile la care este supus in timpul activitatilor normale de mentenanta.
5) Chiar si la densitati mici, poliuretanul isi pastreaza proprietatile mecanice excelente, precum sarcina de compresie, rezistenta la compresie si deformare. Aceste proprietati sunt esentiale in aplicatii de suport de sarcini, precum pardoselile si alte zone care pot fi supuse traficului pedestru in mod regulat, cum sunt acoperisurile plane. In functie de densitate, valorile standard de rezistenta la rupere pentru PUR/PIR sunt cuprinse in intervalul 40 – 900 kPa, iar valorile de rezistenta la forfecare sunt intre 120 si 450 kPa.
6) In functie de fatuiala si grosime, PU poate atinge o conductivitate termica redusa de la 0.022 W/mK pană la 0.028 W/mK.
Acest lucru face din PU unul din materialele izolante cele mai eficiente disponibile pe piata. Prin comparatie cu alte materiale, o grosime mult mai redusa de izolatie PU este necesara pentru a obtine acelasi nivel de performanta.
7) Patrunderea apei sau a umiditatii pot mari in mod semnificativ conductivitatea termica a unor materiale de izolatie. La un continut de aproximativ 1% umezeala din volum, conductivitatea anumitor materiale fibroase creste abrupt cu circa 85%. Acest lucru poate duce la un transfer de caldura semnificativ mai mare prin stratul de izolatie in aplicatii precum perimetrul acoperisurilor.
Datorită structurii sale din celule inchise, izolatia din poliuretan rigid este afectata in foarte mica masura de apa sau de umiditate: aceasta nu absoarbe si nu transporta apa, adica nu exista o actiune capilara și, prin urmare, umiditatea prezenta in mod normal in cladiri nu duce la nicio marire a conductivitatii termice.
Facturi de energie reduse: Fie ca sunteti proprietarul unei case sau o societate , avand o cladire bine izolata veti economisi bani cu facturile de incalzire sau de racire, recuperand din venituri, ajutand la reducerea saraciei in combustibil si sprijinind economia.
scris de
AlexSC la data 14 Feb 2013, 16:01 soluţie
Buna ziua,
Interesant acest produs "spuma poliuretanica rigida" dar fiecare produs are avantaje si dezavantaje.
Pentru obiectivitate si pentru o asumare constienta in utilizarea acestui produs imi puteti specifica si eventualele "dezavantaje" ?
Buna ziua,
Primul dezavantaj ar fi ca nu se poate achizitiona de catre clientul final (si ma refer la persoanele fizice) ca material finit si pus in opera de catre acesta sau alte echipe, decat cele specializate si dotate cu utilaje speciale.
Ar mai fi un dezavantaj, aparentul cost mai ``marisor``, dar aparent.
As mai lua in calcul si faptul ca punerea in opera la anumite tipuri de lucrari, cele exterioare (avand in vedere ca este insprayabila) necesita atentia sporita, in ce priveste conditiile meteo (viteza vantului), umiditatea atmosferica si cea a suportului.
Sper ca am raspuns la intrebarea dvs. fara sa fi omis alte aspecte.
Cu respect
scris de
Iosif la data 16 Feb 2013, 13:12 soluţie
Un alt dezavantaj este faptul ca spreyerea face ca in unele locuri grosimea stratului sa fie mai mare iar in alte locuri mai mici. Ma intreb oare daca se poate injecta si in spatii inchise fara sa imi iasa pe afara sau sa deformeze spatiul izolat.
Ziua buna,
Aveti perfecta dreptate dn. Iosif. Experienta multora care aplica acest sistem in Romania este mica (si e de inteles, de cativa ani a inceput sa rasara si acesta modalitate de termoizolare).
Eu detin o echipa de aplicatori si utilajele necesare pentru aceasta operatiune, dar in acelasi tip sunt si cel care aplica, si pot asigura ca grosimea si planeitatea suprafetei finale dupa aplicarea pe care o execut este aproape de impecabil. Nu multi aplicatori in tara se incumeta la lucrari de genu, si sunt 4 aplicatori (meseriasi) pe care i-i cunosc personal si i-i pot recomanda cu cea mai mare incredere (nu inainte sa ma recomand).
O zi buna va doresc!
Referitor la intrebarea pusa de dvs. - da se poate, insa cu o spuma injectabila, care prin reactia ei mai lenta si o densitate mai mica permite termoizolarea volumului interior, fara a deforma suportul si fatuiala existenta. Pentru acest tip de termoizolare se folosesc aceleasi utilaje, cu o modificare la pistolul de inspreyat.
scris de
Iosif la data 16 Feb 2013, 15:10 soluţie
Atunci este in regula desi am vazut in imaginile postate pe planseele izolate ca tot exista diferente de 20mm.
20 mm ? la ce anume va referiti ?
scris de
Iosif la data 16 Feb 2013, 15:53 soluţie
Ma refer la imaginea alaturata unde sa vad niste difernte la aplicare niste denivelari.
20 mm stiti ce inseamna ? 2 cm ! Poate ati vrut sa spuneti 2 mmm
vedeti vreo difernta de 2 cm ? e poza facuta razant cu nivelul spumei - e panta de scurgere !
buna ziua Voiam doar sa va atrag atentia sa schimbati anumite expresii neclare sau chiar eronate
"Astfel se obtine o masa compacta fara ruperi termice etc." Ruperea termica inseamna izolare deci un lucru bun. Va gandeati la crearea de punti termice, prin defecte, in stratul de izolatie.
".... i isi mentine conductivitatea in timp gratie structurii sale de celule ..." desi este acelasi lucru dar cred ca exprimarea corecta, sau cel putin mai sugestiva, ar fi " isi mentie rezistenta termica " sau macar " isi mentine joasa conductivitate..." ... ma gandesc ca nimeni nu spune " azi nu am stat acasa " in loc sa spuna "azi am iesit la primbare in oras"...
Spor la lucru
Cautand informatii despre preturi termosisteme am gasit acest calculator http://www.adeplast.ro/calculator-termosistem/ care pe mine m-a ajutat sa-mi fac o idee despre costurile termoizolarii. Eu am mers pe varianta clasic.