scris de
Ilie Licu la data 17 Feb 2014, 19:12 soluţie
In afara de faptul ca astept un raspns, sunt foarte multe lucruri de invatat si daca ne intra bine prin ochi si urechi, nu este complicat. Vointa sa fie.
eh, pentru raspunsul asta trebuie sa ne intoarcem la intemeierea Romei, pentru ca atunci cand a fost introdus acest material in Romania, in urma cu aproape 20 ani, s-a considerat ca daca se livreaza direct cu folia de Al lumea va intelege mai bine ca este obligatorie, si nu va mai fi necesar decat sa le etanseze. initial aceasta folie de Al era mai lata decat rola de vata, cu vreo 5-8 cm (era asa-numitul caseraj cu urechi :)) , ceea ce facea etansarea mult mai simpla, prin suprapunerea celor 2 urechi ale saltelelor alaturate. insa in timp scopul initial al solutiei propuse s-a pierdut, din diverse motive, iar materialul a ajuns sa fie folosit la orice: izolatii de conducte, montaj cu folia spre exterior (sa respinga soarele vara), protectie a betonul turnat in exterior, pe timpul iernii!!! etc si multe alte le, de care si noi aflam din cand in cand, cand ne mai vine cate o intrebare nastrushnica pe adresa firmei.
revenind, noi incefcam de ani de zile sa corectam aceste legende care circula pe seama vatei cu folie de aluminiu, dar ne lovim de inertia fortei de vanzari primare - agentii de vanzari care intra in contact direct cu clientii, si pentru care e mult mai usor sa vanda ce li se cere decat sa vorbeasca 5 minute despre avantaje si dezavantaje. iar aici intram intr-un alt domeniu, muuult mai complicat si de neinteles, pe care va propun totusi sa nu-l aprofundam pentru ca nu mai terminam niciodata, garantat.
asadar, rugamintea noastra este ca, daca sunteti multumit de solutia propusa de noi, sa incercati sa o transmiteti mai departe, cand intalniti pe cineva in aceeasi situatie, sau macar sa-l indrumati catre noi, pentru a evita raspandirea legendelor.
multumesc, si succes in continuare!
sorin