Fosele septice vidanjabile Eco-Bio de tip IMHOFF sunt unitati de tratare primara anaeroba a apelor reziduale, care provin de la instalatiile sanitare civile sau industriale, construite in conformitate cu normele europene armonizate SR EN 12566-1:2002 si SR EN 12566-1:2002/A1:2004.
Aceste fose sunt utilizate pe scara larga la realizarea unor instalatii de epurare noi sau in reconditionarea instalatiilor vechi, intrucat reprezinta sectiuni de pre-epurare utile pentru fluidizarea incarcaturii poluante a agentului de scurgere.
Fosele septice ECOBIO sunt construite din PE (polietilena lineara), material reciclabil integral si sunt compuse dintr-un bazin principal denumit bazin de fermentare si un bazin secundar de sedimentare tip IMHOFF prezent in interiorul bazinul de fermentare.
Fosele septice Eco-Bio tip IMHOFF asigura in mod natural pre-epurarea apei uzate menajere in absenta substantelor chimice de prelucrare, pana la parametrii prevazuti de normele legale. Dimensionarea acestor fose se face in functie de numarul de utilizatori.
Domenii de aplicare: locuinte particulare, nuclee rezidentiale, restaurante, scoli, gradinite, pensiuni etc.
AVANTAJE:
• dimensiuni reduse;
• inchise ermetic;
• nu ocupa spatiu (montaj subteran);
• nu necesita alimentare cu curent electric;
• nu foloseste substante bioactive;
• reactie neutra la radiatiile UV;
• rezistenta la atacurile agentilor chimici;
• nu necesita intretinere, doar vidanjare;
• forma bazinelor prezinta avantajul unei structuri solide, (nu necesita lucrari suplimentare precum cofraje, ranforsari metalice etc.);
• rezistenta mecanica si termica la temperaturi cuprinse intre -60°C si +80°C;
• respecta normele;
• produs reciclabil 100%;
• usor de integrat in peisagistica;
• durata mare de exploatare – sistem gravitational fara automatizari, rezervorul din polietilena are o durata de viata de 30 de ani.
Fosele septice vidanjabile ECOBIO de tip IMHOFF dispun de un singur capac pentru vizitare si vidanjare, racord etans de intrare a apelor uzate si racord etans de evacuare a apelor pre-epurate.
Procesul de functionare
Apele uzate menajere patrund in fosa prin racordul de intrare, iar sub actiunea bacteriilor anaerobe si in baza legilor fizicii de separare gravitationala lichid – lichid, lichid – solid, se produce descompunerea si separarea materiilor usoare si a celor sedimentabile. In urma acestui proces de separare se formeaza namolul care se depune in zona de digestie (fermentare) a fosei. Prin actiunea micro-organismelor vii se continua fermentarea timp indelungat, pana la mineralizare, iar apoi este extras, la intervale regulate de timp, prin vidanjare. Avantajul acestei solutii consta in faptul ca volumul deseurilor care se vidanjeaza este foarte mic in comparatie cu volumul corespunzator depozitului sedimentar.
Lichidul pre-epurat este canalizat prin racordul de evacuare spre drenuri sau puturi absorbante, conform normelor in vigoare. Aceste sisteme de epurare sunt capabile sa asigure o calitate a efluentului (dupa trecerea prin drenaj) pana la nivelul la care se asigura respectarea legislatiei cu privire la deversarea apelor menajere in mediul natural (sol).
Fosa septica Eco-Bio Imhoff 5
Caracteristici:
- Volum: 1000 litri
- Dimensiuni: 1230 x 1320 mm
- Capacitate: 2-4 locuitori echivalenti
Fosa septica Eco-Bio Imhoff 10
Caracteristici:
- Volum: 2000 litri
- Dimensiuni: 1600 x 1450 mm
- Capacitate: 4-6 locuitori echivalenti
Fosa septica Eco-Bio Imhoff 15
Caracteristici:
- Volum: 3000 litri
- Dimensiuni: 1600 x 2100 mm
- Capacitate: 6-8 locuitori echivalenti