5 motive atipice pro blaturi de baie din piatră naturală
Tendinta crescatoare de utilizare a blaturilor in amenajarile de baie ale anului 2019 se pastreaza si pentru 2020. Chiar daca inca timizi, romanii nu ezita sa aprecieze latura estetica si, in aceeasi masura, pe cea practica, a acestui tip de amenajare, destinat imbunatatirii experientei de viata intr-un spatiu in care intimitatea, confortul si relaxarea sunt elementele definitorii. Aspectul original al bolurilor si al lavoarelor pe blat, dar si restrictia de spatiu, intalnita mai ales in renovari, permit imaginatiei sa-si ia avant si de aici o multitudine de solutii de blaturi de baie, cele mai multe customizate dimensional.
Dintre materialele alese pentru constructia blatului de baie piatra naturala si lemnul isi au un loc bine stabilit, ca materiale naturale. In concordanta cu recomandarile ultimilor ani, designul baii s-a axat in principal pe crearea unei oaze de liniste, departe de tumultul vietii cotidiene, iar elementele naturale au contribuit cu prisosinta la indeplinirea acestei cerinte.
Iata si 5 motive surprinzatoare care conving in luarea deciziei de amenajare a baii proprii cu blat din piatra naturala.
1. Piatra naturala contribuie la mentinerea igienei in baie
Blatul din piatra naturala este elementul care se incadreaza cel mai bine in conceptul de constientizare a imbunatatirii starii de sanatate fizica si psihica prin folosirea unor solutii de amenajare dedicate. Pe langa caracterul natural, finisajul blatului nu permite, de cele mai multe ori, acumularea murdariei pe suprafata. Intretinerea usoara si ieftina ofera garantii pentru mentinerea curateniei la standarde ridicate.
2. Blatul din piatra permite folosirea optima a spatiului
Alaturi de obiectele sanitare, blatul de baie este un element central, insa, spre deosebire de acestea, mult mai versatil. Cu functionalitate multipla si de constructie customizata, acesta poate satisface mai toate cerintele utilizatorului, folosirea lui determinand inlocuirea vechiului mobilier din PAL, cazut in desuetudine ca stil si deteriorat din cauza umezelii. Eliminarea unor accesorii de perete (suport pasta si perie dinti, suport pahar sau dispenser sapun lichid) aduce dupa sine nu doar un spatiu suplimentar dar si un concept de design unitar.
3. Blaturile din piatra naturala economisesc bani si timp
Dupa montajul blatului din piatra naturala este necesara impermeabilizarea acestuia cu solutii profesionale. Operatiunea asigura protectia la apa si pete si conserva proprietatile pietrei si calitatile estetice ale blatului. Dupa impermeabilizare, intretinerea si mentenanta suprafetelor sunt facile si nu necesita mana de lucru specializata. Este suficient ca operatiunile ce se desfasoara pe suprafata blatului sa fie efectuate cu grija, evitandu-se deversarea unor solutii agresive, pentru ca aceasta sa poata fi curatata prin spalarea doar cu apa si intr-un interval de timp foarte scurt.
4. Blaturile permit persoanelor cu dizabilitati sa foloseasca baile mai usor
Una dintre problemele importante de rezolvat in deplasarea pe scaunul cu rotile consta in dificultatea de spalare a mainilor in baile comune. Lavoarele montate pe perete si avand, de cele mai multe ori, un semi-picior atarnand sub corpul lor pentru mascarea sifonului nu permit persoanelor in scaunul cu rotile sa se apropie suficient de baterie. Pentru asemenea situatii sunt prevazute grupuri sanitare speciale, insa acestea nu se pot monta intotdeauna. De aceea, asezarea bolurilor pe suprafata unor blaturi din piatra, rezistente si rigide, poate rezolva o serie de probleme.
5. Plusvaloarea bailor dotate cu blaturi din piatra este semnificativa
Piatra naturala este un material sustenabil, al carui aspect se pastreaza nealterat in timp. Valoarea unei amenajari in piatra insa poate creste cu trecerea timpului. De aceea, revanzarea se face intotdeauna cu profit.
Fara indoiala ca echiparea bailor cu blaturi din piatra naturala prezinta si alte avantaje insa toate acestea sunt umbrite de un pret considerat, uneori, prohibitiv. Daca ai asemenea angoase, imparte pretul la durata de viata a amenajarii, presupusa de minimum 500 de ani, si vei avea imaginea reala al investitiei.
Pentru consiliere de specialitate, pe aspecte si date concrete, vino la Piatraonline (Aleea Teisani 137 A) sau acceseaza www.piatraonline.ro.