Arta ardeziei, sculpturi bucatica cu bucatica
Stephen Kettle s-a nascut in 1966 in Castle Bromwich si, dupa ce a facut 7 ani parte din fortele Marinei Regale, a muncit peste 15 ani in industria de constructii, alaturi de tatal sau. A practicat mai multe meserii, din care cel mai mult a lucrat in domeniul finisajelor interioare (zugravit, tapetat etc.). Este de retinut acest detaliu: lucrul cu tapetul, deoarece de aici viitorul artist a capatat atractia, dar si priceperea de a lipi, de a imagina obiecte prin unirea lor.
Statuia lui Alan Turing este compusa din zeci de mii de bucati si cantareste peste o tona si jumatate.
La inceputul anilor 2000 isi dezvolta propriul stil si tehnica de a crea statui. Probabil ca arta lui Stephen Kettle este cu atat mai mult de apreciat cu cat cel mai des alege sa dea operelor sale forma trupului uman in defavoarea structurilor non-figurative, abstracte, atat de raspandite in arta contemporana.
"Alain Turing" (detaliu)
Kettle a devenit sculptor in urma unei intamplari care i-a modificat radical viata. In 2002 a fost martorul unui tragic eveniment, in timp ce era membru in Clubul Sporturilor Periculoase din Oxford. Un tanar de doar 19 ani isi pierde viata in timpul unei tentative de a zbura peste Tamisa, aruncat fiind dintr-o catapulta asemanatoare celei medivale. Si Kettle a zburat peste Tamisa in cadrul aceluiasi eveniment caritabil.
Ca sa isi dovedeasca in continuare spiritul intreprinzator si de aventurier totodata, (dar intr-o forma mai putin riscanta, adaugam noi!), se hotaraste sa se dedice sculpturii, folosind placute de ardezie. Isi descoperise aceasta pasiune intamplator intr-o vacanta alaturi de familia sa.
Citeste continuarea pe blogul PiatraOnline.ro!