Artistul care schimbă fața clădirilor cu iluzii optice 3D spectaculoase
Picturile lui murale, o combinatie intre elemente de graffiti si arta abstracta, cunoscute ca anamorfoze, par sa dizolve si sa schimbe forma structurilor arhitecturale, transformand cladiri obisnuite in structuri dinamice, complexe sau chiar imposibile.
Forme abstracte rezultate prin folosirea unor tehnici care creeaza iluzia de tridimesionalitate par sa fie proiectate pe ziduri sau decupate in ele, dand nastere la scene ca desprinse din picturile lui M.C. Escher, mereu altfel in functie de unghiul din care privesti.
Unul dintre cele mai recente proiecte ale lui Peeta a fost realizat pe o cladire din Mannheim, Germania. Rezultatul spectaculos care "pacaleste" privirea a fost obtinut printr-o combinatie de forme geometrice si nuante diferite de albastru, alb si gri.
"Mi-a placut aceasta cladire de la inceput si mi-am dat toata silinta sa combin competente multidisciplinare pentru a o transforma, mentinand in acelasi timp gustul original", spune artistul pe Instagram.
Peeta, pe numele lui real Manuel Di Rita, reuseste sa imprime in picturile sale pasiunea pentru sculptura si arhitectura. A inceput sa picteze si sa studieze arta la inceputul anilor 1990 si a realizat prima pictura murala in 1993. De-a lungul timpului, artistul, care locuieste in prezent in Venetia, a realizat lucrari in orase din Europa Asia, Statele Unite si Australia.
C.S.