Atelierul de sticlarie al lui Jennifer si David, o lume plina de culoare si stralucire
Cand te apropii de atelierul de sticlarie al lui Jennifer si David, amenajat intr-o veche structura de lemn, te intampina un semn pe care scrie „Glass Blowing” (sticlarie) suspendat deasupra unei frumoase sculpturi in metal care combina ustensile metalice, mai vechi si ruginite cu o serie de obiecte refolosite.
Odata ajuns in dreptul portii este imposibil sa nu remarci impozantul candelabru avand aproape 3m lungime si fiind compus din zeci de pesti ce par sa innoate printre apele repezi si albastre ale unui rau de munte, reprezentat prin sute de piese din sticla in nuante delicate de albastru. Gradina din jurul atelierului este o mini-expozitie ce pune in valoare maiestria celor doi sticlari. Astfel, printre arbustii naturali se intrevad frunze imense din sticla verde si rosie, un chip din sticla transparenta se odihneste pe pamantul de sub un copac, o jardiniera generoasa adaposteste o planta cu frunze bogate si flori pe masura. Deasupra usilor de la hambar se poate citit simplu cuvantul „Blow”.
La interior atelierul este primitor, avand o sumedenie de detalii interesante dar lasand in acelasi timp senzatia unui spatu ordonat si propice lucrului. Chiar daca este o veche structura din lemn, caldura focului din vatra asigura tot confortul. Tot mobilierul de la interior necesar depozitarii si amenajarii spatiului de lucru a fost realizat personal de David din lemn masiv. Jennifer si-a pus amprenta personala in mozaicul viu colorat si in micile decoratiuni ce impanzesc atelierul.
Desi atelierul este un mare spatiu liber – jumatate a fost amenajat ca spatiu de expunere si cealalta jumatate ca zona de lucru, per ansamblu atmosfera este una confortabila si intima. Un colaj de desene, carti postale, poze si decupaje din diferite reviste creaza un „tablou” menit sa ofere sursa de inspiratie. Un curcubeu de culori se revarsa din cele trei randuri de etajere realizate din sticla sablata iluminate de dedesubt. O rama din lemn masiv, sculptata la mana de David incadreaza obiectele expuse invitandu-i pe curiosi sa se apropie si sa admire ca intr-o vitrina zecile de forme din sticla.
Mai multe informatii gasiti la www.apartmenttherapy.com.
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa