Beton șlefuit, un nou concept
De ce Beton Șlefuit?
Sunt mai multe motive pentru care pardoseala din beton șlefuit se incadrează în tendințele actuale ale construcțiilor. Atât în zona casnică cât și în zonele industriale, in interior sau în exterior, betonul întărit poate fi transformat și finisat prin diferite tehnici de lucru într-o pardoseală foarte rezistentă și aspectoasă.
Un spațiu modern dar și economic cu o pardoseală șlefuită din beton se încadrează perfect în tendințele actuale ale decorării interioarelor cu betoane.
Betonul șlefuit poate căpăta orice aspect:
- dacă îl comparăm cu marmura lucioasă atunci podeaua din beton lustruit poate fi lustruită și finisată până la luciul marmurei.
- granitul, mai exact duritatea granitului poate fi comparată cu duritatea pardoselei din beton șlefuit, sunt clase de beton care se apropie de acestă duritate și rezistență.
- aspectul mat al calcarului poate fi realizat pe beton, mai exact pardoseala de beton se poate finisa până capătă un aspect mat, mătăsos.
- aspect colorat, precum vopseaua epoxidică sau linoleum se poate obține și dintr-o pardoseală de beton șlefuit și lustruit dacă se colorează în masa betonului sau se poate pigmenta pardoseala din beton întărit după ce a fost șlefuit betonul.
- aspect rugos, aniderapant al pietrei naturale poate fi imitat de o pardoseală din beton finisat prin buciardarea podelei de beton turnat.
Preț beton șlefuit?
Prețul pentru realizarea unei pardoseli este foarte important. Ca orice finisaj recondiționarea pardoselei din beton poate crește bugetul pentru o construcție sau poate micșora bugetul final al realizării podelei.
Dacă punem în balanță alte finisaje, precum acoperirea podelei din beton cu vopsea epoxidică, placarea podelei din beton cu gresie, placarea podelei din beton cu marmură sau granit, atunci finisarea betonului deja existent prin șlefuirea si lustruirea betonului este o variantă cu mult mai ieftină.
Deci prețul pentru șlefuirea betonului este mult mai mic în comparație cu alte finisaje dedicate pardoselilor.
Exemplu clar este faptul că la realizarea unei podele din rășină prețul final este mărit cu prețul pentru șlefuirea betonului. Șlefuirea primară a podelei din beton este necesară pentru a pregăti stratul suport pe care se ancorează vopseau de beton. Dacă nu se realizează șlefuirea grosieră a betonului atunci durata de viată a vopselei scade semnificativ.
Prețul pentru șlefuirea betonului este calculat în functie de mai multe aspecte. Nu este o sumă fixă deoarece pentru finisarea podelei din beton întarit sunt necesare mai multe manopere, mai multe discuri diamantate sau mai multe tehnologii de finisare, șlefuire a betonului pe pardoseală.
La stabilirea prețului pentru șlefuirea unui metru pătrat de beton se urmăresc mai multe aspecte:
- clasa betonului care alcătuiește pardoseala
- mărimea imperfecțiunilor, denivelarilor pardoselei din beton
- gradul de complexitate al lucrării
- tehnologia folosită pentru șlefuirea betonului
- adancimea sau grosimea de șlefuire
- mărimea suprafetei de șlefuit
- termenele de execuție
Unde pot instala betonul șlefuit
Betonul constituie structura unei pardoseli. Poate fi beton de rezistentă sau să poarte un rol decorativ, de finisaj al pardoselei.
Dacă ne raportăm la bugete și prețuri de execuție atunci prețul pentru șlefuit betonul câștigă lupta cu celelalte prețuri DACĂ am luat în calcul șlefuirea pardoselei de la început. Am să explic mai jos de ce trebuie luat in calcul pretul pentru șlefuire de la început.
Revenim la situațiile in care putem folosi pardoseala din beton șlefuit, Unde? Când?și Cum? putem monta o astfel de pardoseală.
Betonul șlefuit este o pardoseală care poate decora orice încăpere. De la zonele de showroom, de prezentare, interioare elegante de case, spații de depozitare, spații de birouri, hale, aeroporturi, aerogări, parcari etc. Bineînțeles ca betonul slefuit poate fi instalat atât în interior cat si in exterior.
Slefuirea pardoselei din beton se poate face în zonele de producție, în spațiile de depozitare unde generarea de praf este interzisă, in zonele cu trafic crescut deoarece betonul slefuit este o pardoseala destul de rezistentă, in reprezentanțe auto, în service-uri, ateliere de reparații și în zonele industriale.
# Cum se realizează betonul slefuit ?
Pentru a realiza o pardoseală din beton slefuit mai întâi trebuie sa fi atent la modalitatea și etapele de turnare a betonului. Mai exact la pregătirea suprafeței unde se toarna pardoseala din beton, la respectarea regulilor de turnare prevăzute in proiectul de execuție. Turnarea betonului, vibrarea pardoselei din beton, elicopterizarea pardoselei betonate și taierea rosturilor au o importantă majoră în obtinerea unei pardoseli perfecte din beton șlefuit. Dacă se porneste cu o calitate bună de la demararea proiectului până la final atunci pardoseala finisata din beton va fi de o calitate bună, dacă se urmăreste ca prin șlefuirea betonului să se corecteze anumite imperfecțiuni, atunci calitatea finală are de suferit.
- Prima etapă în realizarea pardoselei din beton slefuit si lustruit este turnarea pardoselei din beton. Care trebuie sa respecte normele de rezistență, planeitate și duritate impuse pardoselei. Indicat este să toarne pardoseala din beton o firmă specializată, cu experientă în turnat betoane.
- Tăierea rosturilor de dilatare, pentru evitarea, reducerea riscului apariției de fisuri în pardoseala de beton. Indicat ar fi să se realizeze a doua zi de la turnarea pardoselei de beton ce urmează a fi slefuită.
- Slefuirea de degrosare a betonului este prima etapă in prelucrarea pardoselei din beton. In acesta etapă de polizare a betonului se inlatura defectele de montaj ale pardoselei turnate. Apar zgarieturi pe suprafata podelei din beton si gaurele in pardoseala.
- Urmatoarea etapă este aspirarea pardoselei din beton folosind aspiratoare de praf industriale, pentru a vizualiza reparțiile ce urmeaza a fi facute pe suprafata pardoselei din beton slefuit.
- Efectuare de reparatii pe pardoseala poate fi facuta cu rasini sintetice, cu cimenturi speciale sau cu amorse epoxidice, toate se raporteaza la bugete alocate pentru reconditionarea pardoselei din beton.
- Finisarea si durificarea podelei din beton urmeaza ca etapa in procesul de slefuire al pardoselei de beton.
- Durificarea are rolul de a spori rezistenta suprafetei la actiunea factorilor externi.
- Sigilarea betonului slefuit este o etapa finala pentru realzarea unei pardoseli din beton rezistente.
Avantajele unei pardoseli din beton șlefuit.
Asta e intrebarea: CE AVANTAJE AM DACĂ MONTEZ UN BETON ȘLEFUIT PE PARDOSEALĂ?
Avantaje șlefuirii unei pardoseli din beton sunt multiple, precum:
- rezistentă crescută la acțiunea factorilor externi, pardoseala nu se zgarie ușor
- pardoseala din beton șlefuit este sigilată - nu generează praf în incinta în care este instalată
- betonul șlefuit are o duritate sporită - rezistă la traficul pe suprafața
- betonul șlefuit sporeste lumina în încapere, reduce costul de energie electrică - betonul șlefuit și lustruit reflectă lumina in pardoseală
- betonul șlefuit are costuri minime de intreținere - spalarea regulata a unei suprafete lucioase se face foarte repede și fără multă energie.
- Se poate personaliza, mai exact se poate colora după întărirea betonului și șlefuirea pardoselei.
Un filmuleț cu o personalizare a unei pardoseli din beton șlefuit www.tratamentepardoseli.ro
Pentru o oferta de pret privind slefuirea sau reconditionarea pardoselei dumneavostra din beton ne puteti apela la tel 0723436067 sau pe mail adnainterdom@yahoo.com.
Avem experienta in slefuirea pardoselilor din beton, dispunem de utilaje de mari dimensiuni pentru suprafete industriale.