Bucătării fără dulapuri suspendate - oare merită?
De cativa ani incoace, oamenii continua sa opteze pentru etajere amplasate pe peretii bucatariei, dar de ceva vreme se observa o tendinta mult mai radicala: bucatariile fara niciun fel de dulapuri suspendate. Exista niste avantaje evidente - iluzia de mai mult spatiu si de mai multa lumina - si niste dezavantaje clare: se imputineaza spatiul de depozitare si este necesar sa te apleci ori de cate ori ai nevoie de ceva. Esti dispus sa te conformezi?
Aceasta bucatarie verde pastel are totusi un dulap mai inalt in partea dreapta, care asigura un spatiu in plus de depozitare si pastreaza atmosfera de “open space” a bucatariei. In rest, nu exista niciun dulap suspendat.
Lipsa dulapurilor suspendate face ca peretele, protejat de murdarie cu ciment, sa capteze atentia.
Amenajarea pare aerisita, bucataria spatioasa, iar dulapul inalt asigura depozitarea eficienta.
Bucataria din imagine nu se abate complet de la regula, existand o etajera lunga pe care sunt asezate obiectele folosite mai des. Se observa ca rafturile dulapurilor au fost inlocuite cu multe sertare, pentru o organizare buna, acest lucru fiind vizibil in majoritatea bucatariilor fara corpuri supendate.
Motivul pentru care nu au fost amplasate dulapuri se poate sa fi fost chiar fereastra de deasupra blatului – in orice caz, gatitul devine o activitate mult mai placuta prin fereastra ce asigura un plus de iluminat natural.
Aceasta bucatarie are doar dulapuri joase, ceea ce face ca hota de bucatarie sa iasa in evidenta si sa ofere un detaliu reliefat, la fel cum se intampla in multe dintre aceste bucatarii.
O bucatarie cu o perspectiva spectaculoasa, oferita de fereastra ce ocupa un perete si un sfert din altul! Etajerele asigura depozitarea deschisa.
Iluminat natural din doua directii - un lux pentru cele mai multe bucatarii - si niciun dulap suspendat pe pereti.