Câteva soluții utile pentru depozitarea bicicletelor
In zilele noastre, bicicletele sunt pe zi ce trece un mijloc de transport din ce in ce mai folosit, cu avantaje incontestabile. Problemele insa pot aparea cand ne lovim de spatiul de depozitare al minunilor cu doua roti.
Desi viata la oras implica din start multa agitatie, trafic intens, si mult stres, unii dintre noi au gasit o solutie mult mai eficienta de a se deplasa dintr-o parte in alta a spatiului citadin: bicicletele! O solutie care prezinta numeroase avantaje, atat la nivel individual cat si la nivel colectiv. Putem spune asadar ca mersul pe bicicleta este un obicei sanatos si aflat sub egida sustenabilitatii, avand un singur dezavantaj care isi pierde importanta pus in fata celorlalte beneficii: viteza unei biciclete este mai redusa decat cea a unui vehicul cu motor.
Acest articol este asadar destinat celor pasionati de ciclism, fie el abordat ca o modalitate de transport, ca un prilej de exercitiu fizic sau ca o activitate de timp liber. Pentru locuintele unde exista cel putin o bicicleta si in care spatiul este redus, problema depozitarii apare intotdeauna, mai ales daca nu dispuneti de un garaj sau de un depozit. Dar bicicletele pot fi cu usurinta integrate in amenajarile dumneavoastra, iar uneori pot deveni chiar decoratiuni de efect! Vi se pare interesanta propunerea noastra? Va vom prezenta atunci cele mai practice modalitati de depozitare ale bicicletelor care sporesc si potentialul estetic al amenajarilor!
Bicicleta pe perete
Spatiul peretilor este rareori folosit la potentialul sau maxim de depozitare in amenajari, asa ca de ce sa nu profitati de acest prilej si sa agatati bicicleta pe perete? Retineti ca si aici exista reguli care tin mai ales de, ca sa o spunem direct, murdarie. Desi am mentionat mai sus ca bicicletele pot deveni chiar obiecte decorative pentru interiorul locuintei dumneavoastra, daca le folositi indiferent de vremea de afara va asumati riscul de a aduce rotile pline de apa si noroi la interiorul casei. Asadar, suporturile pentru biciclete trebuie sa se afle la o distanta considerabila de pereti, pentru a preveni ca murdaria sa ajunga pe suprafata acestora. De asemenea, nu alegeti un perete pe langa care treceti adesea sau de care puteti sa va loviti, ci mai degraba unul dintr-un spatiu ferit de rutele de circulatie. O sugestie care promoveaza utilizarea spatiului vertical al peretelui propune sa va agatati bicicletele pe verticala, si sa exploatati astfel inaltimea peretilor. Aceasta sugestie este foarte potrivita daca doriti sa depozitati bicicleta in hol.
Aveti un avantaj daca locuinta dumneavoastra are peretii inalti, putand depozita bicicleta cat mai aproape de tavan, neincarcand astfel spatiul camerei. Asigurati-va ca aveti un scaunel sau o scara la indeamana si nu uitati ca si aceste elemente pot figura drept obiecte decorative in amenajare!
Suporturile pentru biciclete ce pot fi atasate pe perete se prezinta intr-o gama variata de optiuni, unele mai creative decat altele. Pe langa clasicele suporturi cu carlige de metal, exista de asemenea si suporturi din lemn, cu aspect elegant, care pot fi incadrate cu usurinta in aproape toate stilurile de amenajare de interior. Iata cateva modele care pot creste impactul estetic al amenajarii chiar si fara o bicicleta:
Legati bicicleta de elementele structurale
Aceasta metoda de depozitare este potrivita pentru case sau duplexuri, nu neaparat pentru apartamentele de bloc. Daca locuiti intr-o casa cu etaj sau daca structura casei prezinta grinzi aparente, atunci va numarati printre cei norocosi! O prima sugestie ar fi sa depozitati bicicleta sub rampa scarii, agatand-o cu ajutorul unor suporturi cu carlige. Daca ati amenajat deja spatiul de sub rampa ca spatiu de depozitare, atunci solutia se simplifica si mai mult.
In ceea ce priveste grinzile aparente, puteti sustine bicicleta de planul uneia dintre grinzi. Veti atrage atentia asupra detaliilor arhitecturale ale constructiei si veti avea un spatiu inedit de depozitare pentru bicicleta! Nu uitati insa ca acest tip de depozitare cere destul de mult spatiu, pentru ca bicicleta sa nu blocheze rutele de circulatie din camera.
Suporturi multifunctionale
Mai mult decat niste simple suporturi, acestea servesc nu doar ca spatiu de depozitare pentru bicicleta, putandu-se de asemenea depozita aici cartile, pantofii sau, pentru cei pasionati, accesoriile pentru bicicleta. Suporturile devin in acest fel piese de mobilier, asadar se incadreaza cu usurinta in orice tip de amenajare!
Si nu uitati nici de sugestia pe care am mentionat-o mai devreme, in care va propuneam sa transformati bicicleta intr-o decoratiune. Amenajati alte obiecte decorative pe perete, in jurul bicicletei, bazandu-va pe imprimeuri si combinatii de culori.
Speram ca de acum inainte sa va bucurati si mai mult de bicicleta (sau bicicletele) dumneavoastra, stiind ca totul va fi bine organizat cand veti ajunge acasa!
Surse foto: www.houzz.com, www.complex.com, www.decoracao.com, www.myscandinavianhome.blogspot.com, www.affordablehousinginstitute.org, www.flaviahorat.ch, www.qisifei.com, www.daleetspectordesign.com, www.amaludebicicleta.blogspot.com, www.guiadeimoveis.com, www.airows.com, www.urbancyclery.co.uk.
Redactat de: Claudia Gorunescu