Ce facem cu sticlele de vin? Iată 8 răspunsuri cu stil!
Cei mai multi dintre noi apreciem o seara petrecuta alaturi de prieteni, acompaniata de o mancare savuroasa, inveselita de povesti amuzante si, mai ales, intregita de un pahar de vin bun.
Fie ca organizati o petrecere cu multi invitati, un gratar sau o intalnire amicala la dumneavoastra acasa, cu siguranta unul dintre lucrurile pe care oaspetii le vor aduce va fi vinul, stiindu-se ca este o bautura populara si care se poate preta unei game variate de situatii. Pentru iubitorii adevarati de vin, exista posibilitatea amenajarii unei crame unde sa va puteti prezenta si organiza colectia de vinuri si sa o utilizati ca o completare a stilului de amenajare ales pentru locuinta dumneavoastra. Cu toate acestea, articolul nostru se adreseaza celor care doresc o solutie simpla si comoda pentru organizarea sticlelor cu vin. De cele mai multe ori, depozitarea acestora in camera de zi sau in bucatarie devine astfel o decoratie pentru casa ce ofera un aspect intim si primitor.
Sa privim asadar la cateva sugestii practice de aranjare a sticlelor cu vin:
1) Daca dispuneti de o bucatarie cu peninsula, puteti sa aranjati rafturi pentru sticle pe un perete liber din vecinatatea acesteia. Printre cele mai practice forme sunt rafturile in X, care permit asezarea mai multor sticle pe un singur raft, putand astfel sa le si sortati pe diverse criterii cum ar fi culoarea, tipul de vin, vechimea, etc.
2) O solutie foarte populara pentru bucatariile cu insula o reprezinta incadrarea de rafturi de diverse forme sub blatul acesteia. In general,in astfel de amenajari in spatiul de sub blat nu pot exista zone mari de stocare datorita racordarilor la apa si/ sau gaz. Iata, asadar, un mod prin care puteti utiliza insula pentru depozitare.
3) Aranjati sticlele cu vin pe un perete gol. In poza prezentata, peretele a fost tapetat cu panza groasa de sac pe care au fost amplasate 6 polite pentru vin, pe fiecare putand fi stocate 4 sticle. Dedesubtul acestora a fost asezat un raft de lemn unde puteti aranja pahare, iar lampa de perete asezata deasupra sticlelor ajuta la identificarea etichetelor. Desigur, peretele dumneavoastra poate fi decorat cu orice model de polite doriti.
4) Pozitionati rafturile sub scara din interiorul casei, acest loc avand de cele mai multe ori un potential ridicat pentru a deveni spatiu de stocare.
5) Amenajati rafturi in X deasupra coltarului din camera de zi, in coltul peretului. Observati ca rafturile adapostesc atat sticle cu vin, cat si pahare, iar daca aveti de asemenea si o masuta pentru bauturi langa coltar, atunci aceasta pozitionare devine foarte practica si convenabila.
6) Transformati-va unul dintre dulapurile de bucatarie intr-un spatiu dedicat sticlelor cu vin. Fie ca optati pentru un dulap suspendat sau pentru un dulap sub blat, nu incape indoiala ca sticlele de vin il vor personaliza. Nu uitati ca puteti opta pentru rafturi in X, rafturi cubice sau rafturi circulare.
7) Folositi sticlele de vin ca obiecte decorative. Aceasta optiune se potriveste daca nu dispuneti de un numar foarte mare de sticle, dar doriti ca spatiul de depozitare sa fie inclus in stilul decorativ al camerelor dumneavoastra. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa achizitionati suporturi pentru sticle cu un design original si inedit si sa fiti creativ in asezarea acestora.
8) Alegeti cu grija materialul din care este confectionat suportul, deoarece acesta poate afecta vinul. De exemplu, suporturile din teracota ajuta vinul sa se pastreze la o temperatura scazuta, in vreme ce suporturile din lemn ajuta atat la pastrarea temperaturii cat si la imbatranirea optima a vinului.
Asadar, spatiul de organizare al sticlelor de vin vizeaza cele doua elemente fundamentale ale amenajarilor, functionalitatea si esteticul. Nu uitati insa ca este bine sa tineti cont si de tipul de vin pe care il aveti atunci cand alegeti locul de amenajare si materialele. Aveti si alte sugestii pentru aceste spatii de depozitare? Impartasiti-le cu noi comentand in rubrica de mai jos!