Cel mai mare perete verde din Europa va absorbi opt tone de emisii poluante pe an
Citicape House, un proiect prezentat recent de arhitectii de la Sheppard Robson, va fi imbracata in 400.000 de plante, care ar urma sa "capteze opt tone de emisii de carbon si sa produca sase tone de oxigen anual".
Cladirea va fi construita in zona cu trafic intens Culture Mile din City of London, cartierul financiar al Londrei, si va inlocui o cladire de birouri existenta, biroul londonez propunandu-si sa arate prin acest proiect modul in care mediul construit poate contribui la ameliorarea schimbarilor climatice si a poluarii aerului, scrie Dezeen.
"Intr-o zona atat de proeminenta, ne-am simtit motivati sa injectam o perspectiva proaspata in ceea ce priveste gestionarea a cateva dintre cele mai stringente chestiuni de mediu cu care se confrunta Londra, inclusiv calitatea aerului si poluarea fonica. In loc sa avem o fasie izolata de spatiu verde, am considerat ca o abordare cuprinzatoare si integrata va avea un impact mai mare asupra conditiilor locale de mediu", explica Dan Burr, partener Sheppard Robson.
Cladirea de 11 etaje va gazdui un hotel de cinci stele, spatii pentru birouri si pentru evenimente, un bar pe acoperis si un centru spa.
Tot pe acoperis va fi amenajata o terasa deschisa publicului, precum si gradini cu specii locale de flori salbatice pe cale de disparitie.
Pe langa peretele viu, Citicape House va avea si alte atribute meninte sa-i asigure cel mai inalt nivel de sustenabilitate, cum ar fi un coeficient de transfer termic scazut, vitraje eficiente energetic care sa minimalizeze incalzirea cladirii ori pompe de caldura.
Randari: Sheppard Robson