Cemacon incheie primul semestru din 2016 cu o cifra de afaceri in crestere cu 13%
Cemacon incheie primul semestru din anul curent cu un rezultat net pozitiv de 829,771 lei si o cifra de afaceri in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada din 2015, cu cateva procente peste evolutia previzionata a pietei. Aceasta evolutie confirma ca 2016 este al saselea de crestere pentru companie.
In primul semestru al anului curent, veniturile operationale, scazand impactul restructurarii financiare implementate in 2015, au crescut cu 9%, componentele principale fiind vanzarea de produse finite si cea de marfa, ambele cu cresteri de doua cifre. Variatia stocurilor are un impact negativ intrucat s-au vandut cantitati mai mari decat cele produse in perioada de referinta (ian-iun 2016). Ambele facilitati de productie - Recea (cea mai noua fabrica de caramida din Romania) si Zalau - au functionat la capacitate 100%, in conditii competitive de productivitate, eficienta calorica si calitate; operarea fabricii de la Zalau timp de 6 luni in 2016 fata de 3 luni in primul semestru din 2015 a contribuit substantial la cresterea cheltuielilor operationale cu 18%.
Dinamica EBITDA de la an la an, scazand impactul restructurarii datoriilor implementata in 2015, in conditiile unei cifre de afaceri in crestere, este determinata de impactul semnificativ negativ al variatiei stocurilor. Eficienta operationala si implementarea restructurarii datoriilor bancare au influentat pozitiv indicatorii financiari, imbunatatindu-se semnificativ gradul de indatorare si lichiditatea.
“Evolutia pozitiva inregistrata de Cemacon in primele sase luni din 2016 se datoreaza vanzarii eficiente a blocurilor ceramice si aducerii pe piata a unor buiandrugi foarte performanti, fapt dovedit de cererea in crestere pentru acest produs si atingerea tintelor de vanzare a produselor complementare. Pasul urmator este ca, avand asigurata productia si planul comercial pentru restul anului, sa ne concentram asupra valorificarii activelor neproductive detinute si imbunatatirii conditiilor de finantare pentru companie, totodata consolidand pozitia de cel mai inovator si competitiv jucator din piata materialelor de zidarie din Romania”, a declarat Liviu Stoleru, CEO si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon.
Pentru anul in curs, Cemacon isi propune:
1) Cresterea cifrei de afaceri cu minimum 13%.
2) Consolidarea cotei de piata la nivel national.
3) Valorificarea activelor neproductive detinute.
4) Fructificarea oportunitatilor de crestere din piata materialelor de constructii, pentru a asigura dezvoltarea business-ului pe termen mediu si lung.
DESPRE CEMACON S.A.
CEMACON SA ocupa locul al II-lea in topul producatorilor de blocuri ceramice din Romania şi unul dintre liderii pietei din Transilvania.
Compania opereaza cea mai moderna şi mai mare capacitate de productie din Romania cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obtinute la costuri de productie foarte competitive.
CEMACON SA este companie listata la Bursa de Valori Bucureşti şi detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romanesti si straine; managementul companiei este unul profesionist, independent si cu puternica expertiza de sector.