Conferinta nationala LAN-NET - impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urban
Asociatia Peisagistilor din Romania - AsoP, aduce la cunostinta opiniei publice, organizarea conferintei cu titlul Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urban, in Bucuresti, in data de 20 Octombrie 2016, orele 09:00 - 17:00, Hotel Cismigiu, Sala Lipscani, Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38. Conferinta face parte din activitatile proiectului LAN-NET: Retea socio-profesionala pentru imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban din Romania.
Proiectul LAN-NET este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Valoarea proiectului este de 75.957,10 CHF, din care contributia finantatorului este de 68.285,43 CHF (89,90%), iar a Asociatiei de 7.671,67 CHF (10,10%), din totalul costurilor eligibile. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 12 luni (1 martie 2016 - 28 februarie 2017), in trei orase pilot din Romania: Timisoara, Cluj-Napoca si Bucuresti, cu implicarea societatii civile.
Prin obiectivul sau general, proiectul urmareste cresterea gradului de implicare a societatii civile romanesti in elaborarea de politici cu privire la spatiile verzi urbane precum si in procesele de conformare, modelare, gestionare a acestora. In cadrul conferintei se vor prezenta concluziile studiilor de caz din cele 3 orase analizate (Bucuresti, Timisoara si Cluj -Napoca) si exemple de bune practici din Elvetia. De asemenea, vor fi prezentate spre dezbatere concluziile si propunerile elaborate pana in prezent de echipa LAN-NET cu privire la imbunatatirea Legii 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor.
La intalnire vor participa reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai Administratiei Guvernamentale, ai asociatiilor profesionale, ai organizatiilor de mediu si ai unor grupuri de initiativa locala din Romania, reprezentanti ai Ambasadei Elvetiei in Romania, ai Biroului Contributiei Elvetiene in Romania si ai partenerului elvetian: Asociatia Arhitectilor Peisagisti din Elvetia - BSLA (Bund Schweizer Landschaftsarchitekten und Landschaftsarchitecktinnen).
AsoP Romania este sustinuta in acest demers de 9 entitati (8 nationale, 1 elvetiana), o garantie in plus in vederea atingerii obiectivelor stabilite prin proiect, respectiv: AsoP - Filiala Teritoriala Vest, AsoP - Filiala Teritoriala Bucuresti-Ilfov, AsoP - Filiala Teritoriala Nord-Vest, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ‘Regele Mihai I al Romaniei‘ din Timisoara, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) - Filiala Teritoriala Timis, Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) - Filiala Teritoriala Transilvania, Asociatia ActiveWatch, Bund Schweizer Landschaftsarchitekten und Landschaftsarchitektinnen (BSLA) - asociatia profesionala omoloaga din Elvetia.
Pentru detalii suplimentare legate de proiect, va puteti adresa urmatoarelor persoane:
peisagist Alexandru CIOBOTA
manager proiect / Asociatia Peisagistilor din Romania - AsoP / +4 0751 161 242
peisagist Andrei CONDOROS
Asociatia Peisagistilor din Romania - AsoP, Filiala Teritoriala Vest / +4 0744 879 191 / asopvest@asop.org.ro (Timisoara)
peisagist dr. Paunita BOANCA
Asociatia Peisagistilor din Romania - AsoP, Filiala Teritoriala Nord- Vest / +4 0761 365 298 / asopnordvest@asop.org.ro (Cluj-Napoca)
peisagist dr. Diana CULESCU
Asociatia Peisagistilor din Romania-AsoP, Filiala Teritoriala Bucuresti-Ilfov / +4 0724 083 509 / asopbucuresti@asop.org.ro (Bucuresti)
la adresa de email: office@asop.org.ro
sau prin posta la adresa: O.P.Nr.1, C.P.Nr.223, Timisoara, cod 300 790, judetul Timis, RO.
Despre AsoP
Asociatia Peisagistilor din Romania - AsoP este un organism national unic, non- guvernamental, apolitic si independent, constituit in decembrie 2004, care a luat fiinta ca o necesitate pentru sprijinirea exercitarii profesiei de peisagist, sustinerea domeniului peisagistic ca si act de imbunatatire a calitatii vietii si de creatie artistica, dar si pentru promovarea in Romania a principiilor enuntate de Conventia Europeana a Peisajului (Florenta, 2000), ratificata de tara noastra prin Legea nr. 451/2002. Ca reprezentant al organizatiei profesionale europene - International Federation of Landscape Architects, European Region (IFLA EUROPE) - asociatia actioneaza si pentru dezvoltarea unui cadru de viata durabil precum si pentru protejarea si conservarea patrimoniului istoric, cultural si natural.