Peisagistii din Europa se reunesc la Bucuresti pentru cea de-a 28-a Conferinta si Adunare Generala IFLA Europe 2017
Peisagistii europeni se vor intalni la Bucuresti in perioada 1-4 iunie 2017 cu ocazia celei de-a 28-a editii a evenimentului international Conferinta si Adunarea Generala IFLA Europe. Tema evenimentului este “(UN)LIMITED LANDSCAPES: NO FENCE, NO OFFENCE” si face referire la peisaje ce nu sunt limitate de nici un fel de ingradire.
Recent, editiile anterioare ale acestei intalniri anuale au fost gazduite de Bruxelles in 2016, de Lisabona in 2015 si de Oslo in 2014. Editia din 2018 va avea loc in Londra.
IFLA Europe reprezinta 34 de asociatii nationale ale peisagistilor din Europa, respectiv aproximativ 15.000 de profesionisti de pe continentul european. Viziunea IFLA Europe este aceea de a stabili importanta tuturor aspectelor legate de arhitectura peisajului si de peisaj, in contextul fizic, socio- economic, cultural, vizual, conceptual si spatial a comunitatii europene. Printr-o abordare generala si cuprinzatoare organizatia europeana sprijina exercitarea profesiei de peisagist contribuind la reglementarea si promovarea acesteia participand in acest fel la constuirea unui discurs national si international, conturand si diseminand initiativele europene, facilitarea schimbului de informatii, promovand in acelasi timp excelenta in practica profesionala, educatie si cercetare, culminand astfel cu o dezvoltare culturala bogata, diversificata si durabila.
IFLA Europe activeaza ca Regiunea europeana a International Federation of Landscape Architects. Pentru mai multe detalii: http://iflaeurope.eu/.
Tema generala a evenimentului de anul acesta abordeaza o problema recurenta a peisajului contemporan la nivel international, care este una politica si foarte reala. Pe de o parte, peisajul nu cunoaste limite, granite sau frontiere, fiind o realitate spatiala si sociala fluida, suprapusa si intretaiata. Pe de alta parte, accesibilitatea, mobilitatea spatiala, migrarea oamenilor, a animalelor si a plantelor sunt subiecte centrale ale designului contemporan. Tema ridica practic problema limitei sau non-limitei in peisaj.
Congresul Peisagistilor de anul acesta este compus din 2 parti, prima fiind deschisa publicului larg (NO FENCE), in timp ce a doua are un caracter confidential si este adresata doar membrilor IFLA Europe (NO OFFENCE).
NO FENCE
1 Iunie 2017 - Conferinta IFLA Europe 2017 “(UN)LIMITED LANDSCAPES: NO FENCE, NO OFFENCE” dedicata tuturor profesionistilor din domeniul peisajului si tuturor celor interesati de peisaj.
2 Iunie 2017 - IFLA Europe 2017 Cocktail & sesiunea de prezentari Pecha-Kucha realizate de catre delegatii celor 34 de asociatii nationale ce vor participa la eveniment.
Conferinta si prezentarile Pecha-Kucha vor avea loc la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC).
Anul acesta, in cadrul Conferintei si Adunarii Generale IFLA Europe este organizata si o expozitie de postere “(UN)LIMITED LANDSCAPES NO FENCE, NO OFFENCE”. Scopul expozitiei este de a aduce in fata publicului larg, precum si a profesionistilor din domenii conexe si a reprezentantilor administratiilor publice, proiecte si demersuri care dezvaluie specificitatea profesiei peisagistului.
NO OFFENCE
3-4 Iunie 2017 - Adunarea Generala IFLA Europe 2017 are caracter confidential si in cadrul acesteia pot lua parte doar participantii IFLA Europe (delegati, reprezentanti ai asociatiilor nationale, invitati si observatori acreditati).
Pentru mai multe detalii cu privire la Conferinta si Adunarea Generala IFLA Europe 2017 accesati pagina http://asop.org.ro/ifla2017/about/.
Despre AsoP
Asociatia Peisagistilor din Romania - AsoP este un organism national unic, non- guvernamental, apolitic si independent, constituit in decembrie 2004, care a luat fiinta ca o necesitate pentru sprijinirea exercitarii profesiei de peisagist, sustinerea domeniului peisagistic ca si act de imbunatatire a calitatii vietii si de creatie artistica, dar si pentru promovarea in Romania a principiilor enuntate de Conventia Europeana a Peisajului (Florenta, 2000), ratificata de tara noastra prin Legea nr. 451/2002. Ca reprezentant al organizatiei profesionale europene - International Federation of Landscape Architects, European Region (IFLA EUROPE) - asociatia actioneaza si pentru dezvoltarea unui cadru de viata durabil precum si pentru protejarea si conservarea patrimoniului istoric, cultural si natural.
Pentru detalii suplimentare, va puteti adresa persoanei de contact: peisagist Teodora KOOS 0742 025 098 / asopromania@gmail.com.