Cum arată primele case printate 3D de vânzare în Statele Unite
Printarea 3D devine o tehnică tot mai întâlnită în sectorul construcţiilor de clădiri. Unul dintre cele mai recente proiecte de acest gen, un ansamblu rezidenţial format din patru case, a fost dezvoltat în East Austin, Texas, de către compania americană Icon, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe acest segment.
Potrivit reprezentanţilor Icon şi celor ai dezvoltatorului 3strands, complexul reprezintă o premieră, fiind primele case printate 3D de vânzare în Statelele Unite şi disponibile imediat, scrie Dezeen.
Doar primul nivel al locuinţelor este printat 3D, cu ajutorul imprimantei Vulcan al Icon, dintr-un material pe bază de ciment Portland numit Lavacrete, aşezat strat cu strat pentru a forma suprafeţe striate. Casele construite prin acest proces sunt mai rezistente în condiţii meteorologice extreme în comparaţie cu cele construite prin metode tradiţionale, susţin cei de la Icon.
Nivelurile superioare au fost construite în schimb din lemn, de o echipă de muncitori.
Ansamblul este format din două case cu două dormitoare şi două cu patru dormitoare, cu suprafeţe cuprinse între 141 de metri pătraţi şi 179 de metri pătraţi. Fiecare casă a fost printată între cinci şi şapte zile.
Interioarele au fost create de designerul Claire Zinnecker din Austin, care a folosit predominant materiale naturale o paletă cromatică simplă pe bază de verde, alb şi culoarea teracotei.
Preţurile pornesc de la 450.000 de dolari.
Foto: Regan Morton Photography